GIFT CARD התחבר/י

מוס פירות יער טבעוני


פורים שמח לכולם

וואו איזה יום הזוי עבר עליי.

אני לא יודעת אם להתחיל בלדבר איתכם על פורים או לדבר איתכם על המתכון הזה.

טוב בואו נתחיל במתכון הזה…

אז ככה, הרבה פעמים אנשים שואלים אותי אם תמיד יש לי רעיונות מה להכין לבלוג ואיך זה שהם לא נגמרים.

זו שאלה אומנם לגיטימית אבל גם מצחיקה כי אני טובעת ברעיונות שאני לא יודעת מה לעשות עם עצמי.

יש כל כך הרבה סוגים של אוכל בעולם שאיפה בכלל מתחילים?

כל יום יש לי רעיון חדש וכל יום מתחשק לי להכין משהו אחר ולצלם בלי סוף. אתם יודעים שיש פה 'אבל' שמתחבא מעבר לפינה נכון?

אבל… לפעמים יש ימים, שלי מתחשק להכין משהו אחד אבל המציאות לא מאפשרת.

ומה קרה היום? אני רציתי להכין משהו צבעוני לפורים.

לא משהו מיוחד לפורים עצמו, פשוט מתכון עם צבע יפה, לחג הכי צבעוני בשנה.

הלכתי לישון בלי מוזה מסויימת וקמתי אחרי שחלמתי על קאפקייק חדי קרן. אז קאפקייק חדי קרן איט איז. ניגשתי למשימה.

בגלל שאני לא משתמשת בצבעי מאכל ואבקות סוכר, המשימה לא היתה פשוטה.

איפה שהוא חצי דרך לתוך המתכון כשאני כבר עובדת עליו לא מעט זמן, פתאום הבנתי שאין שום סיכוי שזה עולה לבלוג.

לא רק שזה לוקח שעות להכין את זה, זה גם לא יצא יפה כמו שזה יוצא כשאנשים מכינים את זה עם כל מיני אבקות סוכר, בצק סוכר ולא יודעת מה.

אז החלטתי לשנות כיוון.

מוס פירות יער טבעוני

ישבתי וחשבתי וחשבתי וחשבתי ופתאום הבנתי, שמתחשק לי להכין לכם משהו קל, משהו קליל גם בהכנה וגם בטעם ובמרקם.

אחרי המתכון לעוגיות אלפחורס שהיה בהחלט מורכב, התחשק לי להכין קינוח טבעוני צבעוני קליל ויפה.

וזה מה שעשיתי.

עצמתי עיניים וממש ראיתי אותו- מוס פירות יער טבעוני, קרמי, מתוק, מפנק, עם קצת קרם מתקתק מעל ועלי נענע. מושלם.

לקח לי 10 דקות, אפילו פחות, להכין את המתכון ותקשיבו- זה טעים!

דרך אגב עד לפני כמה חודשים הייתי אלרגית לפירות יער ועכשיו אני פתאום כבר לא. הזוי? כן.

בקיצור, אחרי יום משונה מאוד יצא מתכון לקינוח טבעוני מעולה.

ואחרי שחפרתי על הקינוח- למה אתם מתחפשים??

אני כבר שבועיים עובדת על התחפושות שלי ושל מתן, אני מכינה הכל מאפס והיום סיימתי ויצא מושלם.

אנחנו מתחפשים לגירסת טים ברטון של הכובען המטורף ומלכת הלבבות. זה מהמם!

תמונות, בהמשך.

שיהיה לכם חג שמח 🙂

מוס פירות יער טבעוני

מוס פירות יער טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

מוס (3-4 כוסות אישיות)

1 חבילה טופו משי firm (קרטון כחול)

1/3 כוס שמן קוקוס

1/4 עד 1/3 כוס מייפל / אגבה

1/3 כוס לקט פירות יער קפואים

קציפת קוקוס

2/3 כוס קרם קוקוס (החלק העליון הקשה בלבד מקופסאת שימורים או שתיים שהיו במקרר כמה שעות)

2-3 כפות אגבה / מייפל

מה עושים

מוס

בבלנדר להניח את כל מרכיבים המוס

לעבד לתערובת חלקה לחלוטין

למלא מוס 3/4 גובה בכלי הגשה ולהכניס למקרר לרבע שעה לפחות

קציפת קוקוס

בעזרת מקציף חשמלי או טורף ידני (הערה בתחתית המתכון) להקפיץ את קרם הקוקוס לקציפה אחידה וקרמית

להוסיף אגבה / מייפל ולהקציף עוד קצת

הכנה והגשה

להוציא את הכוסות מהמקרר

להעביר כפות של קציפה מעל המוס

לקשט כאהבת נפשכם

להוציא מהמקרר חמש- עשר דקות לפני הגשה

הערות והמרות:

  • עם טורף ידני המרקם יוצא יותר גושי ופחות קרמי אבל זה טעים ממש גם ככה
  • במקום פירות יער אפשר פירות אחרים (נגיד קיווי למוס ירוק, אננס למוס צהוב וכו‘)


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים