ספיישל קינוחי כוסות


והמרתון ממשיך!

כמו שהבטחתי לכם החודש אנחנו בטירוף של מרתון פסח שכל הבלוג וערוץ היוטיוב בחגיגה שלמה לכבוד החג.

הבטחתי לכם שיהיה הכל מהכל וגם הבטחתי לכם אורחים של כבוד שיבואו להכין איתי הפתעות טעימות במיוחד.

כבר הרבה הרבה זמן אני ואולגה (הבחורה המהממת מאחורי הבלוג המרכיב הסודי) מנסות לקבוע לנו מפגש.

אנחנו מכירות לא מעט זמן.

אנחנו נפגשות בכמעט כל השקה וכל אירוע קולינרי כזה או אחר.

מפטפטות על החיים פה ושם בוירטואלי אבל עדיין לא הצלחנו לקבוע לנו מפגש כדי להכין ביחד מתכון.

ספשייל קינוחי כוסות

והנה סוף סוף אחרי 3 ניסיונות שלא צלחו החודש, מצאנו לנו תאריך והמפגש יצא לפועל.

אולגה היא אחת המצחיקות, יש לה צחוק מתגלגל שאי אפשר שלא להצטרף אליה כשהיא מתחילה לצחוק, היא מוכשרת בטירוף היא חמודה להפליא ובקיצור…. היה לנו כזה כיף!!!

המחשבה הראשונה שלנו היתה בכלל לעשות טראטים אבל מפה לשם ואחרי לא מעט חיפושים של מרכיבים כשרים לפסח, התוכנית קיבלה תפנית.

החלטנו לעשות לכם ספיישל קינוחי כוסות לליל הסדר עם שני קינוחים מטורפים שהם בסיס לעוד מלא קינוחי כוסות טבעוניים וללא גלוטן.

ספשייל קינוחי כוסות

כל מה שצריך זה לשנות מרכיב אחד ובום- יש לכם עוד רעיון לקינוח כוסות.

אז אנחנו הלכנו על קינוח כוסות מוס חלבה וקינוח כוסות פטל ושקדים.

כל אחד זרקה רעיון, כל אחד הוסיפה מהקסם האישי שלה וביחד יצרנו לכם פה שני מתכונים טבעוניים לליל הסדר שפשוט אי אפשר לתאר.

ממליצה לכם לצפות בסרטון המצחיק שעשינו ביחד (בערוץ יוטיוב וגם פה למטה) וכמובן- להכין להכין להכין!!!

נתראה בפוסט הבא 🙂

ספשייל קינוחי כוסות

ספיישל קינוחי כוסות


הכנות
15 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

קינוח מוס חלבה (12 קינוחים של 100 מ״ל) 

מוס חלבה

1/2 כוס טחינה גולמית 

1/2 כוס מייפל / סילאן / אגבה

500 מ"ל קרם קוקוס מופרד (הסבר בתחתית המתכון) 

חופן גדושה שערות חלבה

בסיס שוקולד 

1 כוס קמח קוקוס (לא קוקוס טחון אלא קמח קוקוס) או שקד טחון (הערות חשובות בתחתית המתכון)

2 כפות קקאו

1/3 כוס טחינה גולמית 

1/3 כוס מייפל

1/3 כוס חלב שקדים עוד על פי צורך  

קישוט 

חופן גדושה שערות חלבה 

שוקולד מגורד 

קינוח פטל שקדים  (5 קינוחים של 100 מ״ל)  

קרם פטל 

300 גרם פטל קפוא או טרי 

4 כפות סוכר חום / מייפל – יותר על פי טעם 

1/2 כוס קרם קוקוס (אין צורך להפריד) 

2 כפות קורנפלור 

קרמבל שקדים

1  וחצי כוסות שקד טחון

3/4 כוס שקד פרוס מולבן (או כל שקד מרוסק גס) 

1/4 כוס מייפל או יותר על פי טעם 

1 כפית חלב שקדים- עוד לפי צורך

מה עושים

קינוח מוס חלבה

מוס חלבה

בקערה עמוקה להניח קרם קוקוס

בעזרת מקציף חשמלי להקציף לקרם תפוח (זה לא אוורירי כמו שמנת מתוקה וזה בסדר)

להוסיף טחינה להקציף 20-30 שניות

להוסיף מייפל ולהקציף עוד כמה רגעים

להוסיף שערות חלבה ולקפל פנימה בעזרת מרית (הקרם יהיה מעט נוזלי- זה בסדר)

להניח במקרר רבע שעה

בסיס שוקולד 

לערבב את כל מרכיבי הבסיס בקערה

ללוש עם הידיים על לקבלת תערובת בוצית, גושית ופירורית

הכנה

למלא כל כוס חצי גובה בבסיס שוקולד

ליצור גומה במרכז ולהעביר אליה מוס עד קצה הכוס

להניח במקרר עד הגשה

בסמוך להגשה לקשט בשערות חלבה ושוקולד מגורד ולהגיש קר

קינוח פטל שקדים

קרם פטל

בבלנדר (או בעזרת בלנדר מוט) לעבד את הפטל למשחה חלקה

להעביר דרך מסננת דקה לתוך קערה (למעוך לתוך המסננת בעזרת כף) עד שכל הנוזלים עוברים לקערה ובמסננת נשארים כל הגרעינים (את הגרעינים אפשר לזרוק)

להעביר את נוזלי הפטל לסיר קטן, להוסיף את כל שאר המרכיבים

להדליק את האש על אש בינונית ולבשל תוך כדי ערבוב 5-10 דקות עד הסמכה (הקרם יסמיך עוד הרבה לאחר קרור)

להעביר למקרר לקרור מוחלט

קרמבל

בקערה לערבב את כל מרכיבי הקרמבל

ללוש עם הידיים עד לקבלת תערובת גושית ולחה

הכנה

לכוסות אישיות להעביר כמה כפיות של קרמבל

מעל להעביר כמה כפיות של קרם פטל וחוזר חלילה עד קצה הכוס

לסיים בקרמבל, לשמור בקרור עד הגשה

לפני הגשה לקשט בעלה נענע טרי ולהגיש קר



הערות והמרות:

  • אם אתם ממרים את קמח הקוקוס בשקד טחון אתם תצטרכו הרבה פחות נוזלים- שימו לב להוסיף בהדרגה
  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 18% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)
  • את הטחינה אפשר להמיר בחמאת בוטנים ואז לוותר על החלבה ולקשט בבוטנים
  • במקום פטל אפשר אוכמניות / פירות יער / תותים / מנגו / קיווי ועוד ועוד
  •  אפשר לוותר על השקד הפרוס בגלל ילדים וכאלו 🙂
  • אל תבהלו אם המוס לא מאוד אוורירי, זה יוצא בסדר גמור וטעים בטירוף

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים