טוב יאללה נכנעתי ללחץ… זהו, אחרי שנים שאני מתחמקת מזה בגלל שאני לא אוהבת חצילים…
הכנתי מתכון למוסקה טבעונית!
עכשיו אני לא אשקר, גם בתור מישהי שממש אבל ממש לא אוהבת חצילים, זה יצא מעולה.
אז אני רק יכולה להניח שמי שכן אוהבת חצילים הולכת לעוף על זה בטירוף.
ויש לי גם סיפור כמובן.
פעם ראשונה (ובכל שאר הפעמים אי פעם) שאכלתי מוסקה היתה בהודו 😂
כן כן בהודו. מה הקשר? שאלה טובה.
יש איזורים בהודו שבגלל שנים של עבודה עם תיירים התפריטים שם במסעדות הפכו להיות מין בליל של מנות מכל העולם.
בכל מקרה, באחד המקומות בהודו שאני נוסעת עליהם הכי הרבה יש מסעדה שאני ממש אוהבת (טוב מסעדה זו קצת מחמאה…)
ואחת המנות שם היא מוסקה צמחונית (עם אופציה לטבעוני כמובן)
בגלל שאני לא אוהבת חצילים אף פעם לא הזמנתי את המנה הזו עד שפעם אחת הזמנתי פסטה וקיבלתי מוסקה (בהודו כמו בהודו)
אז אמרתי- טוב נו, נטעם.
מה שקיבלתי היה לא קשור בשום צורה למוסקה שאנחנו מכירות כן?
היה שם קוביות קטנות של חצילים מטוגנות ברמה של קריספי, קוביות תפוחי אדמה גם מטוגנות וגם שעועית שחורה מטוגנת (??) שתאמינו או לא זה ממש טעים.
כל זה שוחה ברוטב של פיצה. לגמרי של פיצה, עם אורגנו ובזיליקום והכל.
נשמע רע אבל תקשיבו- זה היה טעים! וזה גם מגיע עם טוסט עם שמן זית ושום, יאבאלה.
קיצור עד מהרה זו נהייתה המנה הקבועה שלי שם וכל פעם שאני באיזור אני קופצת לשם למוסקה הכי לא מוסקה שיש.
אז היום עולה לבלוג מתכון למוסקה אמיתית, לא בגירסת הודו, שיצא כזה טעים שלדעתי יכול לעבור גם את מי שלא אוהב חצילים.
מה שכן, אפשר כמובן להחליף את החצילים בקישוא או בטטה או תפוחי אדמה (יאמי!) וזה יצא מדהים בהחלט.