GIFT CARD התחבר/י

מוסקה טבעונית


טוב יאללה נכנעתי ללחץ… זהו, אחרי שנים שאני מתחמקת מזה בגלל שאני לא אוהבת חצילים…

הכנתי מתכון למוסקה טבעונית!

עכשיו אני לא אשקר, גם בתור מישהי שממש אבל ממש לא אוהבת חצילים, זה יצא מעולה.

אז אני רק יכולה להניח שמי שכן אוהבת חצילים הולכת לעוף על זה בטירוף.

ויש לי גם סיפור כמובן.

פעם ראשונה (ובכל שאר הפעמים אי פעם) שאכלתי מוסקה היתה בהודו 😂

כן כן בהודו. מה הקשר? שאלה טובה.

מוסקה טבעונית

יש איזורים בהודו שבגלל שנים של עבודה עם תיירים התפריטים שם במסעדות הפכו להיות מין בליל של מנות מכל העולם.

בכל מקרה, באחד המקומות בהודו שאני נוסעת עליהם הכי הרבה יש מסעדה שאני ממש אוהבת (טוב מסעדה זו קצת מחמאה…)

ואחת המנות שם היא מוסקה צמחונית (עם אופציה לטבעוני כמובן)

בגלל שאני לא אוהבת חצילים אף פעם לא הזמנתי את המנה הזו עד שפעם אחת הזמנתי פסטה וקיבלתי מוסקה (בהודו כמו בהודו)

אז אמרתי- טוב נו, נטעם.

מה שקיבלתי היה לא קשור בשום צורה למוסקה שאנחנו מכירות כן?

מוסקה טבעונית

היה שם קוביות קטנות של חצילים מטוגנות ברמה של קריספי, קוביות תפוחי אדמה גם מטוגנות וגם שעועית שחורה מטוגנת (??) שתאמינו או לא זה ממש טעים.

כל זה שוחה ברוטב של פיצה. לגמרי של פיצה, עם אורגנו ובזיליקום והכל.

נשמע רע אבל תקשיבו- זה היה טעים! וזה גם מגיע עם טוסט עם שמן זית ושום, יאבאלה.

קיצור עד מהרה זו נהייתה המנה הקבועה שלי שם וכל פעם שאני באיזור אני קופצת לשם למוסקה הכי לא מוסקה שיש.

אז היום עולה לבלוג מתכון למוסקה אמיתית, לא בגירסת הודו, שיצא כזה טעים שלדעתי יכול לעבור גם את מי שלא אוהב חצילים.

מה שכן, אפשר כמובן להחליף את החצילים בקישוא או בטטה או תפוחי אדמה (יאמי!) וזה יצא מדהים בהחלט.

מוסקה טבעונית

מוסקה טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
1 שעה
מתי מוכן
עוד שעה ועשרים

מה צריך

חצילים

2 חצילים בינונים

¼ כוס שמן זית

רוטב

1 בצל גדול קצוץ

600 גרם טחון מין הצומח לבחירתכם

1 כוס עגבניות קצוצות (אפשר משימורים עם הרוטב)

מלח פלפל על פי טעם

1 כף אבקת מרק אורגנית (לא חובה)

2 כפות פירורי לחם כלשהם

תוספות

גבינת מוצרלה טבעונית (לא חובה)

כמה כפות עגבניות מרוסקות (לחלק העליון)

מה עושים

חצילים

לפרוס את החצילים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס״מ

למשוח כל פרוסה בשמן זית בנדיבות

לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 20-25 דקות על 190 מעלות

רוטב

במחבת רחבה לטגן בצל עד שמזהיב

להוסיף טחון ולטגן 8-10 דקות

להוסיף עגבניות מלח ופלפל ולערבב עוד 1-2 דקות

להוסיף פרורי לחם, לערבב ולכבות את האש

הרכבה

להניח פרוסות חציל בתחתית תבנית 20/20

להניח מעל כפות גדושות של רוטב ולהדק ממש טוב

לפזר מעל מוצרלה בנדיבות ומעל שוב חצילים וחוזר חלילה עד החלק העליון

מעל שכבה החצילים האחרונה לפזר כמה כפות עגבניות מרוסקות והמון מוצרלה

לאפות 45-50 דקות על 180 מעלות

לקרר לפחות חצי שעה לפני שחותכים



הערות והמרות:

  • במקום חצילים אפשר דפי לזניה / בטטות / תפוחי אדמה / קישואים
  • אפשר להקפיא אחרי אפייה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים