מעורב ירושלמי טבעוני


היי כולם!

וואו טוב העולם הפך להיות ממש משונה כרגע נכון?

מה שהתחיל כמשהו קטן ולא ברור הפך להיות סוג של סרט הזייתי לחלוטין.

אני אומנם לא מוצאת את עצמי בלחץ היסטרי אבל הכל מרגיש כל כך משונה, באמת.

החלטתי שמהיום אחרי המתכון הזה הטעים במיוחד למעורב ירושלמי טבעוני, אני הולכת להעלות ספיישלים של מתכוני מזווה- מתכונים הכי פשוטים שיש בכל מזווה.

אני לא יודעת כמה מהעוקבים שלי כרגע בבידוד או מכירים מישהו בבידוד אבל מרגיש לי שכולם ממש רוצים מתכונים קלים ומהירים אבל טעימים ומפנקים שלא חובה לצאת בשבילם מהבית.

מעורב ירושלמי טבעוני

תרגישו חופשי לשלוח לי הודעות ברשתות החברתיות על דברים מסויימים שבא לכם, אני אשמח לשמוע (או לכתוב לי כאן)

ובנתיים, היום עולה מתכון שכבר הכנתי לכם בתחילת השבוע ואני ממש ממש מרוצה ממנו.

הוא גם מהיר, גם קליל, גם מכמה מרכיבים בלבד ומה שהכי חשוב ממש טעים.

למתן שכבר 6 שנים טבעוני, פתאום התחשק מעורב ירושלמי וקפצתי על ההזמנות להכין.

וכן, בחרתי לקרוא לו מעורב ירושלמי טבעוני ולא להמציא לו שם חדש.

מעורב ירושלמי טבעוני

כי אני באמת לא מאמינה בהמצאת שמות חדשים לדברים שמי שרוצה לאכול את הגירסה הטבעוינת שלהם, רוצה לאכול אותם ולא משהו אחר לגמרי בשם אחר לגמרי.

בדיוק בדיוק כמו שניצל טבעול האהוב והידוע משנות התשעים שבא- כן כן לחקות שניצל.

יש לא מעט אנשים שהחליטו להפסיק לצרוך מוצרים מין החי כי הם לא רוצים לפגוע בבעלי החיים, אבל זה לא אומר שהם לא מתגעגעים למנות עם מוצרים מין החי, מנות שהם היו רגילים לאכול אותם יום יום, מנות שמזכירות להם ילדות ומשפחה.

אז אני הכי בעד לקרוא לחיקויים (כן חיקויים) בשמם המקורי כדי לתת אלטרנטיבה למי שרוצה לאכול את אותו אוכל שהוא אוהב רק בלי מוצרים מין החי 🙂

יאללה חפרתי, לכו להכין!

מעורב ירושלמי טבעוני

מעורב ירושלמי טבעוני


הכנות
5 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
15 דקות

מה צריך

מעורב

1 כף שמן זית

1 בצל גדול חתוך לרבעים ופרוס דק

2 פטריות פורטובלו ענקיות פרוסות דק (או סלסלת שמפניון פרוסות)

2 סלסלות שמפניון פרוסות דק

2-3 שיני שום כתושות

300 גרם טופו שבור לחתיכות עם הידיים

¼ כוס מים

תבלינים

2 כפיות כמון

1-2 כפיות פפריקה מעושנת / חריפה / מתוקה

½ כפית כורכום

מלח פלפל על פי טעם

אפשר להוסיף גם- חריף, חוויג׳, בהארט ועוד ועוד

להגשה

כמה כפות טחינה

חופן כוסברה / פטרוזיליה

פיתות / לחמניות / אורז ומה שבא

מה עושים

מעורב

על מחבת עמוקה לחמם שמן

להוסיף בצל ולטגן עד שזהוב

להוסיף פטריות ולערבב עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות צרובות

להוסיף שום לערבב כמה רגעים

להוסיף טופו ולערבב עד שהטופו צרוב

להוסיף תבלינים ולערבב טוב כמה רגעים

להוסיף מים (אפשר גם להוסיף בשלב הזה עוד 2 כפות שמן למי שאוהב יותר עסיסי) לערבב טוב

הגשה

להעביר לצלחות הגשה (או ישר לפיתות)

לפזר מעל כוסברה או פטרוזליה וטחינה ולהתחיל לזלול



הערות והמרות:

  • את הטופו אפשר להחליף בעוד פטריות
  • את הפטריות אפשר להחליף בעוד טופו / סייטן וכדומה
  • אפשר להתפרע עם התבלינים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים