שלום לכולם
אני לא יודעת ממש איך להסביר את זה שאין בבלוג מתכון לריזוטו פטריות טבעוני. או בכלל מתכון לריזוטו טבעוני באופן כללי.
האמת היא שפעם היה מתכון לריזוטו בבלוג אבל הוא נגנז… 🙂
מידי פעם אני נכנסת לאיזה ספין של להסתכל על המתכונים מהתקופה שהבלוג רק נפתח. פעם מזמן לפני שנתיים וקצת, כשעוד לא ממש ידעתי מה אני עושה עם עצמי מבחינת צילום…
כשאני בטעות מגיעה למתכונים האלו, התוצאה היא כמעט תמיד אותה תוצאה, הם מוצאים את עצמם בפח המיחזור של הבלוג ולי נוסף עוד מתכון טבעוני לרשימת המתכונים הטבעוניים שאני חייבת שיהיו בבלוג.
לפעמים אני משפצת את המתכון עצמו ומעלה גירסה חדשה, לפעמים המתכון דווקא בסדר למרות שהוא ממש מתחילת הדרך של הבלוג אבל התמונות עושות לי חום.
ובמקרה כזה אני רק מחדשת את התמונות לתמונות שהרבה יותר מתאימות להלך הרוח של הבלוג היום.
אז מה קרה לריזוטו?
אחד המתכונים הראשונים שהעליתי לבלוג היה מתכון לריזוטו אפונה. אני אפילו לא זוכרת אם רציתי לשפר גם את המתכון עצמו.
אני רק זוכרת שכשנתקלתי בו לפני כמה חודשים והסתכלתי על התמונות, הוא פשוט נמחק באותו הרגע.
כן, אני משוגעת. 🙂
בכל מקרה, מאז שהפוסט ההוא נמחק ועד היום, איכשהו לא הצלחתי להכין מתכון ריזוטו טבעוני חדש.
כל פעם היה משהו אחר, איזה חג שהצריך עוגה מסויימת, איזה מרק כי היה קר, איזה ארטיק כי היה חם וכו' וכו'.
ואז פתאום השבוע, היתה לי מין הרגשה כזו…
החגים של אפריל נגמרו, יש מין תחושה של חזרה מבורכת לשגרה.
כל העוגות לליל הסדר, כל ההתעסקויות עם חמץ ועם על האש טבעוני ועם קינוחים ליום העצמאות גם הם עברו והושלמו.
והרגיש לי שזה בדיוק הזמן למתכונים הטבעוניים הפשוטים יותר, היומיומים יותר, לצאת לאור.
בדיוק בשבוע קלאסי כזה של שגרה, הרגיש לי שזה ממש מדוייק להעלות פה מתכון לארוחת צהריים טבעונית קלה להכנה.
ואז מאיפשהו צץ לי הרעיון לריזוטו, שכבר כל כך הרבה זמן מחכה בתור.
היו לי את כל המצרכים בבית ובעיקר חיכתה לי ערימה של פטריות במקרר שממש הזמינו שאני אכין מהם משהו טעים.
אז ניגשתי למשימה. יצא ריזוטו טבעוני מושלם- מוקרם, מפנק ומשביע בטירוף.
ההכנה שלו היא לא מסורתית, כי כזו אני 🙂 אז לכל מי שיש לו שורשים איטלקיים… תזרמו איתי…
צ'או ושיהיה בתיאבון!