GIFT CARD התחבר/י

ריזוטו פטריות טבעוני


שלום לכולם

אני לא יודעת ממש איך להסביר את זה שאין בבלוג מתכון לריזוטו פטריות טבעוני. או בכלל מתכון לריזוטו טבעוני באופן כללי. 

האמת היא שפעם היה מתכון לריזוטו בבלוג אבל הוא נגנז… 🙂 

מידי פעם אני נכנסת לאיזה ספין של להסתכל על המתכונים מהתקופה שהבלוג רק נפתח. פעם מזמן לפני שנתיים וקצת, כשעוד לא ממש ידעתי מה אני עושה עם עצמי מבחינת צילום… 

כשאני בטעות מגיעה למתכונים האלו, התוצאה היא כמעט תמיד אותה תוצאה, הם מוצאים את עצמם בפח המיחזור של הבלוג ולי נוסף עוד מתכון טבעוני לרשימת המתכונים הטבעוניים שאני חייבת שיהיו בבלוג.

ריזוטו פטריות טבעוני

לפעמים אני משפצת את המתכון עצמו ומעלה גירסה חדשה, לפעמים המתכון דווקא בסדר למרות שהוא ממש מתחילת הדרך של הבלוג אבל התמונות עושות לי חום.

ובמקרה כזה אני רק מחדשת את התמונות לתמונות שהרבה יותר מתאימות להלך הרוח של הבלוג היום.

אז מה קרה לריזוטו?

אחד המתכונים הראשונים שהעליתי לבלוג היה מתכון לריזוטו אפונה. אני אפילו לא זוכרת אם רציתי לשפר גם את המתכון עצמו.

אני רק זוכרת שכשנתקלתי בו לפני כמה חודשים והסתכלתי על התמונות, הוא פשוט נמחק באותו הרגע.

כן, אני משוגעת. 🙂  

בכל מקרה, מאז שהפוסט ההוא נמחק ועד היום, איכשהו לא הצלחתי להכין מתכון ריזוטו טבעוני חדש.

כל פעם היה משהו אחר, איזה חג שהצריך עוגה מסויימת, איזה מרק כי היה קר, איזה ארטיק כי היה חם וכו' וכו'. 

ואז פתאום השבוע, היתה לי מין הרגשה כזו… 

החגים של אפריל נגמרו, יש מין תחושה של חזרה מבורכת לשגרה.

ריזוטו פטריות טבעוני

כל העוגות לליל הסדר, כל ההתעסקויות עם חמץ ועם על האש טבעוני ועם קינוחים ליום העצמאות גם הם עברו והושלמו.

והרגיש לי שזה בדיוק הזמן למתכונים הטבעוניים הפשוטים יותר, היומיומים יותר, לצאת לאור.

בדיוק בשבוע קלאסי כזה של שגרה, הרגיש לי שזה ממש מדוייק להעלות פה מתכון לארוחת צהריים טבעונית קלה להכנה.

ואז מאיפשהו צץ לי הרעיון לריזוטו, שכבר כל כך הרבה זמן מחכה בתור.

היו לי את כל המצרכים בבית ובעיקר חיכתה לי ערימה של פטריות במקרר שממש הזמינו שאני אכין מהם משהו טעים.

אז ניגשתי למשימה. יצא ריזוטו טבעוני מושלם- מוקרם, מפנק ומשביע בטירוף.  

ההכנה שלו היא לא מסורתית, כי כזו אני 🙂 אז לכל מי שיש לו שורשים איטלקיים… תזרמו איתי… 

צ'או ושיהיה בתיאבון! 

ריזוטו פטריות טבעוני

ריזוטו פטריות טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

אורז (3-4 מנות)

500 גרם פטריות שמפיניון / פורטובלו פרוסות דק 

 

2 שיני שום גדולות כתושות

 

1/2 1 כוסות אורז ריזוטו 

 

2 כוסות מים חמים 

 

1/2 כוס יין לבן (לא חובה, אפשר במקום עוד מים) 

 

1/2 כוס שבבי שמרי בירה + 1 כוס מים חמים

 

מלח פלפל שחור גרוס על פי טעם 

מה עושים

אורז

בסיר נונסטיק עמוק על אש גבוהה לבשל פטריות עד שהסיר מתמלא בנוזלים של הפטריות

להוסיף את השום ולערבב כמה רגעים

להוסיף את האורז ולערבב עד שהנוזלים נספגים באורז

להוסיף 1/2 כוס יין לבן (או מים אם אין לכם יין) ולבשל עד שהנוזלים נספגים

להוסיף 1/2 כוס מים חמים ולבשל עד שהנוזלים נספגים

להוסיף עוד 1/2 כוס וחוזר חלילה עד שהאורז רך ומבושל

בקערה לערבב טוב מלח , פלפל, שמרי בירה וכוס מים עד שאחיד

להוסיף לאורז ולערבב

לכסות ולתת לאורז לנוח 5 דקות

לקשט בפטרוזיליה ולהגיש חם

הערות והמרות:

  • את הפטריות אפשר להחליף באפונה, ברוקולי, אספרגוס, בטטה, ועוד ועוד (שימו לב שאולי תצטרכו עוד נוזלים)
  • לא ממליצה לוותר על שמרי הבירה כי זה מה שעושה את הריזוטו קרמי וכייפי
  • אם אין לכם אורז ריזוטו אתם יכולים להכין עם אורז רגיל:
    להוסיף את האורז לפטריות כמו את אורז הריזוטו אבל לכסות במים ולבשל עם מכסה סגור.
    כשמובשל, להוסיף את תערובת שמרי הבירה והמים כמו שכתוב במתכון.



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים