סלט נודלס טבעוני


היי כולם

מה נשמע? איך היה הסופ"ש? מה עשיתם ומה אכלתם?

אצלי היו מלא דברים. קודם כל ביום שישי בערב אני ומתן הלכנו לאכול ארוחת יום שישי ה 13 אצל כריסטוף.

את כריסטוף פגשתי פעם ראשונה בדיוק לפני שנה, ביום הולדת של מתן (שחל מחר).

לפני שנה, כשתיכננתי מה אני אעשה למתן ליומולדת, נתקלתי בפוסט בטבעונים אוכלים בחוץ של בחור שמארח ארוחות טבעוניות על המרפסת שלו בכרם התימנים.

ישר פניתי אליו להזמין לנו מקום לבוקר של היומולדת של מתן.

הוא זיהה אותי מהבלוג ותוך רגע כבר היה לנו מלא על מה לדבר.

כשנפגשנו, גיליתי שכריסטוף הוא בכלל הונגרי, שהתאהב בבחור ישראלי ועבר לגור בארץ.

הוא שף טבעוני מפורסם בעל 2 ספרי בישול טבעוניים רבי מכר בהונגריה.

סלט נודלס קר טבעוני

החיבור שלי איתו היה מידי, גם כי כל כך הרבה שנים לא גרתי בארץ, וממש הבנתי אותו. גם כי הוא טבעוני, גם כי הוא מתכונאי וגם מעוד כמה סיבות שלי עם עצמי 🙂

במהלך השנה האחרונה שמרנו על קשר ואנחנו כבר שנה מנסים לקבוע זמן כדי לעשות איזה מתכון משוגע ביחד, ולא מצליחים Lol

בכל מקרה, ביום שישי האחרון הוא הזמין אותנו לארוחה טבעונית של 6 מנות עם עוד 22 אנשים יפים בבית החדש והמהמם שלהם ביפו שנקרא- Yofa Creative

היה לי כל כך כיף!

גם היה טעים, מיוחד, יצירתי, וגם פגשתי כל כך הרבה אנשים יפים ומעניינים שבאו לארוחה שאפילו נהיו חברים שלנו וכבר קבענו עוד מפגשים ביחד.

זה היה ביום שישי. וביום שבת… מי מכם שעוקב אחרי באינסטגרם כבר יודע מה אני הולכת לספר…

אינסטגרם הוציא פיצ'ר חדש בסטורי שבו אפשר לשאול את בעל העמוד איזה שאלה שרק רוצים והוא עונה על השאלה בסטורי.

אז בשבת בבוקר חשבתי שזה יהיה נחמד לתת לעוקבים את האופציה לשאול אותי שאלות, במחשבה שבטח כמה אנשים ישאלו על מתכונים ועל מסעדות שאני אוהבת.

סלט נודלס קר טבעוני

אז זהו…. שלא! וואו וואו וואו, כמות השאלות שנשאלו ב 24 שעות שהסטורי היה אונליין היתה פסיכית!

עד כדי כך שלא הספקתי לענות על כולם לפני שנגמר הזמן.

אני חושבת שחוץ מכמות השאלות מה שהפתיע אותי יותר היה התוכן- כמעט אף אחד לא שאל אותי על אוכל.

רוב רובן הגורף של השאלות היו דווקא קשורות בטבעונות. האמת היא? שזה ממש חימם לי את הלב.

ביום יום השוטף של הבלוג, אני כמעט ולא מדברת על טבעונות בהקשר הלא קולינרי שלה.

אם מישהו שואל אני תמיד שמחה לשתף בדעות שלי ובתהליך שלי אבל הבלוג מתמקד בעיקר באוכל.

ומסתבר שזה נושא שמאוד מאוד מעניין אתכם. אז תודה רבה רבה לכל מאות האנשים ששלחו לי שאלות.

היה לי כיף, באמת כיף, לענות על הכל. עיניינתם אותי, איתגרתם אותי, גרמתם לי להכיר אתכם טוב יותר ואני בטוחה שאתם הכרתם אותי הרבה יותר טוב אחרי כל מיליון השאלות שעניתי עליהן.

אז כפי שאתם מבינים היה לי סופ"ש מעניין ועמוס. והפעם בניגוד לשבוע שעבר, ידעתי לגמרי מה אני מכינה לשני לבלוג.

אני כבר הרבה זמן רוצה להעלות מתכון לסלט נודלס טבעוני. זה כל כך מתאים לימים החמים האלו של יולי.

וזו אחת המנות האהובות עליי במטבח האסייתי. מה שהכי כיף במתכון כזה, זה שכל כך קל להכין אותו.

זה לוקח ממש כמה דקות, וזו ארוחה משביעה, מפנקת, מרעננת ופשוט טעימה.

תהנו! 🙂

סלט נודלס קר טבעוני

סלט נודלס טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד 15 דקות

מה צריך

נודלס

1 חבילה סובה כוסמת (250 גרם)

1 כוס אפונה מוכנה לאכילה

1 חבילה טופו קשה חתוך לקוביות + 1/3 כוס רוטב סויה

חופן עלי תרד קצוצים

1 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות

1 צ'ילי אדום חתוך לטבעות

רוטב

1/4 כוס כל מרכיב: חמאת בוטנים, טחינה, רוטב סויה

2 כפות שמן סומסום

1/2 כוס מים

2-3 כפות פתיתי שמרי בירה (לא חובה)

קישוט

חופן סומסום

מה עושים

נולדס

לבשל את הנולדס על פי ההוראות שעל החבילה, לסנן ולקרר

בקערית לערבב טוב קוביות טופו ו 1/3 כוס רוטב סויה ולהניח בצד

רוטב

לערבב את כל המרכיבים בקערית עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד

הכנה

בקערה לערבב נולדס, אפונה, תרד, צ'ילי, טופו בסויה ובצל ירוק

לזלוף רוטב מעל, לקשט בסומסום ולהגיש קר



הערות והמרות:

  • את הנודלס אפשר להחליך בכל אטריה אחרת שאתם אוהבים
  • את הירקות אפשר להחליף בכל ירק אחר שאתם אוהבים- באק צ'וי, ברוקולי, שעועית ירוקה וכדומה

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים