
סידורים של מבוגרים
השבוע היה לי שבוע אחראי כזה.
מכירים את השבועות האלו, שאתם עושים דברים אחראים? דברים שבדרך כלל לא הכי כיף לעשות אבל צריך.
אז דווקא באופן מפתיע הדברים האחראיים האלו, הסידורים של המבוגרים, גרמו לי השבוע להרגיש טוב.
יש משהו מספק בלהתעסק ביצירה שהיא כולה שלך.
הסתובבתי ועשיתי סידורים לבלוג, לסדנאות, התקדמתי והשקעתי וזה הרגיש לי נכון ומדוייק.
יש הרבה חששות שבאות כשהולכים עם הלב, הרבה פחדים וחוסר ידיעה אבל זה כל כך שווה את זה.
הלמידה שווה את זה, הגדילה והסיפוק שביצירה שווים כל רגע.
ומה יצרתי השבוע? אה אה! עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית.
הכנות שלב ראשון- בצק
אני גאה לומר שאת העוגה הכנתי מ 100% קמח כוסמין מלא.
היה לי חשש שהעוגה לא תתפח. במשך כל הזמן שהיא היתה מכוסה במגבת תהיתי עם השמרים יתמודדו עם הקמח הכבד והגס.
והם התמודדו יפה מאוד! אז אתם יכולים להתחיל ללא חשש (אם היה לכם חשש).
בקערה לערבב קמח, שמרים מלח וסוכר.
להוסיף שמן קוקוס וחלב סויה בהדרגה עד לקבלת תערובת בצקית לא דביקה.
ללוש לפחות עשר דקות, כן כן, לא לחפף! ללוש עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
לשמן מעט קערה עמוקה, להעביר את הבצק לקערה ולכסות במגבת
להניח במקום חמים להתפחה בין שעה וחצי לשעתיים. בנתיים, נכין נוטלה.

שלב שני- נוטלה טבעונית ביתית
להדליק תנור על 170 מעלות.
להניח את אגוזי הלוז בתבנית קטנה ולאפות 8-10 דקות.
להוציא מהתנור, לקרר מעט ובעזרת הידיים או בתוך מגבת, לקלף את האגוזים.
להעביר את האגוזים הקלופים לקערה הקטנה של מעבד המזון.
לטחון לגרגרים, להוסיף חלב טבעוני ולטחון עד לקבלת משחה חלקה.
בסיר להמיס להוסיף שוקולד, וניל, קרם קוקוס ומייפל ולעבד למשחה חלקה.
שלב שלישי הכנה
להוציא את הבצק מהקערה ולרדד אותו למלבן דק.
למרוח נוטלה ברחבי המלבן מלבד השוליים ולגלגל לרולדה.

להדק את הקצה העליון של הרולדה
כשהקצה העליון מחובר לחתוך את הרולדה לאורך לשני חלקים.
ללפף כמו צמה.

לחבר את שתי קצוות הצמה כך שנוצרת טבעת.
אפשר לחתוך את החלק העליון המחובר כי גם ככה אין בו נוטלה אז הוא לא מעניין… 🙂
להעביר לתבנית עגולה קטנה, לכסות במגבת ולהשאיר במקום חמים 45 דקות.
מי שרוצה מוזמן להכין את העוגה בצורת מלבן בתבנית אינגליש 30 ס"מ.

שלב אחרון אפייה וציפוי
לאחר 45 דקות להדליק תנור על 170 מעלות.
להבריש את העוגה במעט חלב סויה ולהעביר את התבנית לתנור.
לאפות 35-40 דקות עד שהבצק קריספי מעט והעוגה יציבה לחלוטין.
להוציא את העוגה מהתנור.
במחבת קטנה לחמם יחד חלב סויה וסירופ אגבה.
בעוד העוגה חמה חמה להבריש אותה בנדיבות בחלב החם.
לפזר מעל סומסום קלוי ולהגיש חם.

הצלחה מסחררת
אני כל כך שמחה שהלכתי על זה וניסיתי ולמרות שהיה לי חשש הכנתי את העוגה עם קמח כוסמין מלא.
היא יצאה מושלמת.
גרפה אלף מחמאות וגם אני לא הפסקתי לנשנש.

שיהיה לכולכם סוף שבוע מתוק כמו נוטלה.
ויפה כמו עוגת שמרים.
🙂
