עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית


סידורים של מבוגרים

השבוע היה לי שבוע אחראי כזה.
מכירים את השבועות האלו, שאתם עושים דברים אחראים? דברים שבדרך כלל לא הכי כיף לעשות אבל צריך.
אז דווקא באופן מפתיע הדברים האחראיים האלו, הסידורים של המבוגרים, גרמו לי השבוע להרגיש טוב.
יש משהו מספק בלהתעסק ביצירה שהיא כולה שלך.
הסתובבתי ועשיתי סידורים לבלוג, לסדנאות, התקדמתי והשקעתי וזה הרגיש לי נכון ומדוייק.
יש הרבה חששות שבאות כשהולכים עם הלב, הרבה פחדים וחוסר ידיעה אבל זה כל כך שווה את זה.
הלמידה שווה את זה, הגדילה והסיפוק שביצירה שווים כל רגע.
ומה יצרתי השבוע? אה אה! עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית.
עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית

הכנות שלב ראשון- בצק

אני גאה לומר שאת העוגה הכנתי מ 100% קמח כוסמין מלא.
היה לי חשש שהעוגה לא תתפח. במשך כל הזמן שהיא היתה מכוסה במגבת תהיתי עם השמרים יתמודדו עם הקמח הכבד והגס.
והם התמודדו יפה מאוד! אז אתם יכולים להתחיל ללא חשש (אם היה לכם חשש).
בקערה לערבב קמח, שמרים מלח וסוכר.
להוסיף שמן קוקוס וחלב סויה בהדרגה עד לקבלת תערובת בצקית לא דביקה.
ללוש לפחות עשר דקות, כן כן, לא לחפף! ללוש עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
לשמן מעט קערה עמוקה, להעביר את הבצק לקערה ולכסות במגבת
להניח במקום חמים להתפחה בין שעה וחצי לשעתיים. בנתיים, נכין נוטלה.

עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית

שלב שני- נוטלה טבעונית ביתית

להדליק תנור על 170 מעלות.
להניח את אגוזי הלוז בתבנית קטנה ולאפות 8-10 דקות.
להוציא מהתנור, לקרר מעט ובעזרת הידיים או בתוך מגבת, לקלף את האגוזים.
להעביר את האגוזים הקלופים לקערה הקטנה של מעבד המזון.
לטחון לגרגרים, להוסיף חלב טבעוני ולטחון עד לקבלת משחה חלקה.

בסיר להמיס להוסיף שוקולד, וניל, קרם קוקוס ומייפל ולעבד למשחה חלקה.

עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית

שלב שלישי הכנה

להוציא את הבצק מהקערה ולרדד אותו למלבן דק.
למרוח נוטלה ברחבי המלבן מלבד השוליים ולגלגל לרולדה.

עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית

להדק את הקצה העליון של הרולדה
כשהקצה העליון מחובר לחתוך את הרולדה לאורך לשני חלקים.
ללפף כמו צמה.

עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית

לחבר את שתי קצוות הצמה כך שנוצרת טבעת.
אפשר לחתוך את החלק העליון המחובר כי גם ככה אין בו נוטלה אז הוא לא מעניין… 🙂
להעביר לתבנית עגולה קטנה, לכסות במגבת ולהשאיר במקום חמים 45 דקות.
מי שרוצה מוזמן להכין את העוגה בצורת מלבן בתבנית אינגליש 30 ס"מ.

עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית

שלב אחרון אפייה וציפוי

לאחר 45 דקות להדליק תנור על 170 מעלות.
להבריש את העוגה במעט חלב סויה ולהעביר את התבנית לתנור.
לאפות 35-40 דקות עד שהבצק קריספי מעט והעוגה יציבה לחלוטין.

עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית

להוציא את העוגה מהתנור.
במחבת קטנה לחמם יחד חלב סויה וסירופ אגבה.
בעוד העוגה חמה חמה להבריש אותה בנדיבות בחלב החם.
לפזר מעל סומסום קלוי ולהגיש חם.

עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית

הצלחה מסחררת

אני כל כך שמחה שהלכתי על זה וניסיתי ולמרות שהיה לי חשש הכנתי את העוגה עם קמח כוסמין מלא.
היא יצאה מושלמת.
גרפה אלף מחמאות וגם אני לא הפסקתי לנשנש.

עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית

שיהיה לכולכם סוף שבוע מתוק כמו נוטלה.
ויפה כמו עוגת שמרים.

🙂

עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית

עוגת שמרים טבעונית במילוי נוטלה ביתית


הכנות
20 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
שלוש שעות (כולל התפחה)

מה צריך

בצק

1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא

1/4 2 כפיות שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר חום

קורט מלח

1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי

1/2 עד 2/3 חלב סויה חמים (או שיבולת שועל/ שקדים/ אורז)

מילוי נוטלה טבעונית

1/2 1 כוסות אגוזי לוז

100 גרם שוקולד מריר

2-4 כפות סירופ אגבה/ מייפל/ סוכר חום

1/2 כוס קרם קוקוס

1 כפית תמצית וניל

ציפוי

1/4 כוס חלב סויה

4 כפות סירופ אגבה (או סוכר)

חופן סומסום קלוי

מה עושים

בצק

בקערה לערבב קמח, שמרים מלח וסוכר

להוסיף שמן קוקוס וחלב סויה בהדרגה עד לקבלת תערובת בצקית לא דביקה

ללוש לפחות עשר דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש

לשמן מעט קערה עמוקה, להעביר את הבצק לקערה ולכסות במגבת

להניח במקום חמים להתפחה בין שעה וחצי לשעתיים

מילוי נוטלה טבעונית

להדליק תנור על 170 מעלות

להניח את אגוזי הלוז בתבנית קטנה ולאפות 8-10 דקות

להוציא מהתנור, לקרר מעט ובעזרת הידיים או בתוך מגבת, לקלף את האגוזים

להעביר את האגוזים הקלופים לקערה הקטנה של מעבד המזון

לעבד עד שאגוזי הלוז הופכים לחמאה חלקה (זה יכול לקחת גם 15-20 דקות)

בסיר להמיס את כל שאר מרכיבי הנוטלה

להוסיף למעבד המזון ולעבד למשחה חלקה

להעביר לצנצנת ולשמור בטמפרטורת החדר

הכנה (ממליצה להסתכל בתמונות למעלה)

להוציא את הבצק מהקערה ולרדד אותו למלבן דק

למרוח נוטלה ברחבי המלבן מלבד השוליים ולגלגל לרולדה

להדק את הקצה העליון של הרולדה

כשהקצה העליון מחובר לחתוך את הרולדה לאורך לשני חלקים

ללפף כמו צמה ולחבר את שתי קצוות הצמה כך שנוצרת טבעת

להעביר לתבנית עגולה קטנה, לכסות במגבת ולהשאיר במקום חמים 45 דקות

(אפשר גם להכין את העוגה בצורת מלבן בתבנית אינגליש 30 ס"מ)

אפייה

לאחר 45 דקות להדליק תנור על 170 מעלות

להבריש את העוגה במעט חלב סויה

להעביר את התבנית לתנור ולאפות 35-40 דקות

ציפוי

להוציא את העוגה מהתנור

במחבת קטנה לחמם יחד חלב סויה וסירופ אגבה

כשהעוגה חמה חמה להבריש בנדיבות בחלב החם

לפזר מעל סומסום קלוי ולהגיש מיד



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים