עוגת גבינה אפויה טבעונית


זהו חברים המרתון הגיע לשיאו.

היום עולה גולת הכותרת לבלוג… העוגה.

ה-עוגה שלכם לשבועות.

כששאלתי אתכם לפני כמה זמן מה הכי הייתם רוצים שיעלה לחג לכבוד שבועות לא האמנתי כמה מכם רצו עוגת גבינה אפויה טבעונית.

פשוט לא האמנתי לכמות ההודעות והתגובות.

ואני לגמרי מבינה אתכם. איך אפשר לגשת לחג כמו שבועות בלי מתכון מנצח לעוגת גבינה טבעונית?

עוגת גבינה אפויה טבעונית

ואין על האפויה, כי האפויה היא קלאסית, היא הכרחית, היא כמו שאמרתי- גולת הכותרת.

אז הנה היא- המהממת הזו שהשקעתי בה הרבה מחשבה והרבה יצירתיות והיא יצאה מעל לכל הציפיות.

אתמול, היינו במפגש משפחתי עם המשפחה שלי בפארק הירקון.

יש לנו שם פינה קבועה ושקטה ליד הנחל ופעם בכמה שבועות אנחנו נפגשים שם לאחר הצהריים של פיטפוטים ונשנושים.

עוגת גבינה אפויה טבעונית

יום לפני המפגש כבר שלחתי בקבוצה של המשפחה תמונה של העוגה (גם להם אני עושה טיזרים לא רק לכם!)

ואתמול בפיקניק העוגה הוגשה כלאחר כבוד.

עכשיו, מין הסתם חצי מהמשפחה שלי טבעונים וזה ברור לכולם שהעוגה טבעונית אבל התגובה של כולם היתה- יש לזה טעם של עוגת גבינה!

וזה, מה שהכי משמח אותי. כי כן, אנשים רגילים לטעמים מסויימים, והם מתגעגעים לטעמים מסויימים ואם יש אופציה להכין עוגה שמזכירה את המקור אבל אין בה מוצרים מין החי אני מבחינתי ניצחתי.

עוגת גבינה אפויה טבעונית

זו ההנגשה הכי טובה, זו ההסברה הכי טובה, זו הדרך הכי טעימה להראות לאנשים שיש אופציה ולא לצורך מוצרים מין החי לא אומר שמתפשרים.

במיוחד ובמיוחד בחג הזה, שכל כך מזוהה עם חלב זה תענוג להעלות מתכון כזה. פשוט תענוג!

תהנו ושיהיה לכם חג תבואות שמח 🙂

עוגת גבינה אפויה טבעונית

עוגת גבינה אפויה טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
12 שעות קרור

מה צריך

קלתית (תבנית קפיצית 22 ס״מ- לא יותר!) 

250 גרם ביסקוויטים כוסמין מלא / רגילים / ללא גלוטן 

1/3 עד 1/2 כוס שמן קוקוס נוזלי 

מילוי 

1 חבילה (350 גרם) טופו משי קרטון כחול

2 גביעים (250 גרם) מעדן סויה בטעם טבעי (אני השתמשתי בשל תנובה החדש)

1 כוס (200 גרם) סוכר חום / קנים (מי שרוצה עוגה לבנה לחלוטין להשתמש בסוכר לבן) 

2 כפיות תמצית וניל 

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי 

קליפת לימון גדול מגורדת 

1/2 כוס שמן קוקוס (לא מורגש בטעם) 

1/2 כוס (75 גרם) קמח כוסמין לבן או 1/3 כוס קמח לבן נטול גלוטן

קישוט 

50 גרם פטל קפוא או טרי 

50 גרם דובדבנים טריים ללא חרצנים 

מה עושים

קלתית

להדליק תנור על 175 מעלות

במעבד מזון לרסק ביסקוויטים דק דק דק

להעביר לקערה, להוסיף שמן קוקוס בהדרגה ולערבב עד שהקלתית יחסית מתגבשת כשמועכים אותה חזק בתוך כף היד (היא לא צריכה להיות ממש יציבה ואחידה אבל גם לא פירורים לחלוטין נפרדים)

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה (נייר גם על התחתית וגם על הדפנות- תגזרו אותו בצורת טבעת בשביל הדופן)

להדק לתחתית (לא לדפנות) טוב טוב טוב בעזרת כוס

לאפות 10 דקות

מילוי

בבלנדר להניח את כל מרכיבי המילוי

לעבד למשחה חלקה

להוציא את התבנית מהתנור לאחר 10 דקות ולשפוך מעל הקלתית את המילוי

קישוט ואפייה

בבלנדר להניח פטל ודובדבנים

לעבד למשחה אחידה

להניח כפיות של התערובת על המילוי פה ושם

בעזרת קיסם לעשות בלאגן אומנותי בקישוט

לאפות בין 50 דקות לשעה- אין דרך לדעת שהיא מוכנה- ככה זה עוגות גבינה 😉 קיסם לא יעזור, אם היא סדוקה אחרי 50 דק להוציא מהתנור, ובכל מקרה לא לאפות יותר משעה!

לקרר במקרר 12 שעות לפחות לפני הגשה



הערות והמרות:

  • את המעדן אפשר להחליף בטופו משי באותה הכמות
  • את הטופו אפשר להחליף בגבינה טבעונית קנויה או בשילוב של חצי חצי קרם קוקוס מופרד – קשיו (אני פחות ממליצה)
  • לא לוותר על הלימון ועל הגרידה בשום אופן
  • אפשר לקשט בפירות אחרים וגם בשוקולד

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים