עוגיות שיבולת שועל טבעוניות


היי היי!

יאיי איך אני שמחה מהמתכון שעולה הרגע- יאמי יאמי יאמי.

כבר כל כך הרבה זמן אני זוממת להכין את המתכון הזה- מתכון לעוגיות שיבולת שועל טבעוניות, אבל לא סתם…

כאלו שהן ממש ממש קריספיות.

אני מאוד אוהבת עוגיות ואיכשהו מתכונים לעוגיות נדחקים תמיד לצד כי הן כאילו לא מפתיעות או מיוחדת כמו ברואניז או עוגת שמרים.

אבל תכלס, עוגיה טובה סוגרת כל כך הרבה פינות.

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות

חוץ מזה שהן גם פרקטיות וחמודות ואפשר להיות ממש יצירתי עם הכנה של עוגיות.

ולפני שנתחיל עם העוגיות האלו, סיפור.

אז כשגרתי בלונדון היו כמה בתי קפה שהם היו הקבועים שלי ובכל אחד מהם היה לי את הנשנוש האהוב שהייתי לוקחת ליד הקפה.

באחד מהם כמו שכבר ניחשתם, היו עוגיות שיבולת שועל טבעוניות קריספיות בקטע אחר וענקיות- כל ביס היה חלום.

העוגיות ההן היו הקונסטלציה היחידה בה צימוקים היו נראים לי כמו רעיון גאוני 🙂

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות

בכל מקרה מפה לשם חזרנו לארץ ועד היום לא מצאתי בשום מקום עוגיות שמשתוות או מתקרבות אפילו בקצת לעוגיות ההן.

אז לאחר לא מעט זמן שאני מתכננת לעבוד על מתכון, הגיע היום.

והנה הן… רכות בפנים, קרספיות מבחוץ, מלאות בהפתעות ועם ריח ממכר של קינמון.

אתם עדיין כאן? לכו להכין!

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות


הכנות
15 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

עוגיות (12-14 חתיכות) 

רטובים

2/3 כוס סוכר חום

1/2 כוס שמן קוקוס מגובש

2 כפות רסק תפוחים

3 כפות חמאת שקדים / טחינה

1 כפית תמצית וניל

יבשים

1/3 כוס קמח כוסמין לבן

2/3 כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפייה

2/3 כוס שיבולת שועל דקה

1/4 כפית מלח

תוספות

1 כפית קינמון

חופן צימוקים

חופן פקאנים שבורים

מה עושים

עוגיות

להדליק תנור על 180 מעלות

בעזרת מקציף חשמלי להקציף יחד סוכר ושמן קוקוס עד לקבלת תערובת מעט בהירה

להוסיף רסק תפוחים, חמאת שקדים ווניל ולהקציף עד לקבלת תערובת תפוחה, קרמית ובהירה

להוסיף קמחים, אבקת אפייה ומלח ולערבב טוב בעזרת כף

להוסיף שיבולת שועל ואת התוספות ולערבב טוב

התערובת צריכה להיות רכה ואחידה ולא פירורית

להכין עוגיות בקוטר 4 ס״מ בעובי 1 ס״מ (אפשר גם יותר דקות) ולהניח ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 13-15 דקות עד שזהוב ויציב (תבואו אחרי 10 דקות לבדוק מה נשמע. כמה שפחות זמן אפייה פחות קריספי אז תלוי בכם)

לקרר לחלוטין לפני שמזיזים מהתבנית, יאמי!



הערות והמרות:

  • בשביל המרקם המושלם צריך מקציף חשמלי זה לא יעבוד אותו דבר עם כף
  • לשמן קוקוס אין תחליף חוץ מחמאה טבעונית (יש היום בסופרים חמאות טבעוניות טובות)
  • אני מאמינה שאת הקמח המלא אפשר להחליף בקמח שיבולת שועל ואת הקמח הלבן בקמח נטול רב תכליתי וזה גם יעבוד. אבל עדיין לא נסיתי… 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים