GIFT CARD התחבר/י

חביתה טבעונית


טוב אז כמו שהבנתם השבוע בגלל הטירוף של הבית ספר הוירטואלי אני בהתרגשויות אינספיות ובגלל זה עולים לבלוג דברים משוגעים!

שלשום עלה חלומי טבעוני ששבר את הרשת בערך (הוא שבר את שיא הכניסות ברגע אחד לבלוג יש לי איזה מאה צילומי מסך מרוב שהייתי בהלם)

ובכללי מלא מכם כבר הכינו אותו והכי נהנו בעולם! איזה כיף.

חביתה טבעונית

אז אם אנחנו בשבוע של מתכונים קלים אבל מטורפים למה שלא נעלה מתכון שהיה לי בקנה כבר כמה חודשים?

אז כן, יש בבלוג מתכון לחביתה טבעונית והוא די מוצלח אבל תמיד עמוק בפנים הרגיש לי שכמו כל מתכון לחביתה טבעונית הוא יותר פנקייק מאשר חביתה.

משהו בזה שזה הרבה קמח יוצר מין פיתה, לא משנה כמה אוורירית ננסה לעשות אותה.

ואז לפני חודשיים באמצע הצילומים לסדנת אוכל לאנשים עסוקים והצילומים למדריך המלא לתחליפי ביצים בהם עבדתי על מתכונים מטורפים לארוחות בוקר טבעוניות מדהימות היתה לי מחשבה- אם אפשר לעשות מקושקשת מטופו משי, למה לא חביתה?

חביתה טבעונית

עשיתי ניסוי וזה יצא משוגע והמתכון נשאר לו במגירה הוירטואלית שלי על הדסקטופ וחיכה לזמן שלו להגיע.

והשבוע, אני כל כך מוחמאת מכל הפרגון שלכם על הבית ספר ובכללי על כל האהבה שכל מה שבא לי זה להפציץ פה במתכונים משוגעים.

וזה בדיוק מה שקורה 🙂 היה לנו חלומי מהאגדות והיום חביתה טבעונית מושלמת ובחמישי הולך לעלות מתכון לרול קינמון שוודי הכי טעים שאני מכירה.

בקיצור, שמח פה.

חביתה טבעונית

בגלל שאני מותק ואתם מותקים אפילו יותר, הבית ספר עדיין במחירי השקה ואם בא לכם ללמוד עוד על ארוחות בוקר טבעוניות, מה עוד עושים עם טופו, תחליפי ביצים, קציצות, פשטידות, גבינות טבעוניות ועוד ועוד ועוד- בואו לבקר, אני מחכה לכם כאן- סדנאות בישול טבעוניות

שימו לב בבקשה לכל ההערות בתחתית המתכון כדי שתצא לכם חביתה מושלמת ולא פחות! אוהבת מלאן 🙂

חביתה טבעונית

חביתה טבעונית


הכנות
10 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד רבע שעה!

מה צריך

חביתה (2 חביתות נורמליות או אחת ענקית)

350 גרם טופו משי (לא טופו קשה ולא טופו רך)

4 כפות קמח טפיוקה / קורנפלור

4 כפות קמח עדשים / חומוס / חיטה

1 כפית מלח שחור

⅓ כוס מים או חלב סויה לא ממותק

מלח פלפל על פי טעם

נגיעה של כורכום

4-5 כפות (לפחות) שמן לטיגון

מילוי

2 פרוסות גבינה צהובה טבעונית או פרמזן טבעונית

מה עושים

חביתה (שימו לב לדגשים בתחתית המתכון)

להניח את כל מרכיבי החביתה בבלנדר

לעבד למשחה חלקה

על מחבת נונסטיק (או טפלון) לחמם שמן

לשפוך מעל השמן את הבלילה של החביתה

לטגן על אש בינונית עד שממש יציב (זה עדיין יהיה רך יחסית)

להניח פרוסות גבינה צהובה על חצי החביתה ובעדינות לקפל

לכסות במכסה את המחבת ולטגן עוד 2-3 דקות (זהירות שלא ישרף)

להטות את המחבת ככה שהחביתה תחליק בעדינות לצלחת הגשה

לפזר מעל עוד קצת מלח שחור ולהגיש מיד

רוצים ללמוד עוד על תחליפי ביצים וארוחות בוקר טבעוניות וטופו ועוד ועוד? מחכה לכם פה- סדנאות בישול טבעוניות



הערות והמרות:

  • אני ממליצה לפני ששופכים את כל הכמות למחבת להעביר לשמן רק 2 כפות בערימה ולראות שהתערובת מתמצקת טוב, אם היא מתפרקת ממש אז תוסיפו עוד 2 כפות קמח כלשהו ותערבלו עוד בבלנדר ורק אז תטגנו את כל הכמות)
  • בשביל שהחביתה תצא טוב אתם חייבים מחבת נוסנטיק או טפלון כזו שכלום לא נדבק אליה אחרת זה ידבק והלך עליכם 🙂
  • בבקשה לא להתקמצן עם השמן, סורי אבל זה עובד הכי טוב כשיש לא מעט שמן במחבת (אפשר זית אם אתם סבבה עם הטעם)
  • תנסו לא לעשות אותה דקה ממש כי היא צריכה נפח כדי לתפוס ולהיות שמנמנה וטעימה
  • ממליצה לקפל ולא להפוך גם אם לא שמתם תוספות
  • אם ניסיתם להפוך או לקפל והיא התפרקה- אל חשש! זה הזמן להכין מקושקשת שזו בעצם חביתה לא מגונדרת
  • אם אתם ממש רוצים אפשר לנסות להכין עם טופו קשה רגיל ועוד מים אבל בעיני זה יצא כמו מין פשטידה ולא אוורירי מספיק
  • אפשר להוסיף עשבי תיבול וכו

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים