איך להכין חביתה טבעונית


בוקר טוב לכולם.

לבקשת הקהל, היום בבלוג אנחנו חוזרים קצת לבייסקיס!

לא מעט מכם מבקשים ממני מתכונים מהירי הכנה, מתכונים עשירים בחלבון, מתכונים לכריכים טבעוניים וכדומה.

אז היום בבלוג ובערוץ יוטיוב, החלטתי לשלב את כל הדברים האלו ולהעלות (סוף סוף) מתכון לחביתה טבעונית. יש!

זה באמת קצת לא בסדר שאין בבלוג מתכון לחביתה טבעונית נכון?

זה כנראה מהמתכונים האלו שכל פעם נדחקו לפינה כי היו מתכונים יותר ׳משמעותיים׳ בתור לעלות לבלוג.

אבל מה יותר משמעותי מפתרונות קלים לארוחת בוקר טבעונית?

איך להכין חביתה טבעונית

כולנו יודעים הרי כמה זה חשוב, במיוחד עכשיו אחרי שהייתי חודש בהודו ויפן וארוחת בוקר טבעונית בהחלט בהחלט היתה חסרה לי.

אז תחילת שבוע, והרגיש לי ממש נכון להעלות את המתכון הזה היום.

אבל לפני שמתחילים כמה מילים…

דבר ראשון- למי מכם שחדש בעולם הבישול הטבעוני ועוד זוכר (או עדיין אוכל) חביתה לא טבעונית, בבקשה תנסו לא להשוות.

חביתה טבעונית עשויה בדרך כלל מקמח קטניה כלשהו, קמח קטניה וביצים אלו שני חומרי גלם שונים לחלוטין ולכן התוצאה הסופית שונה לחלוטין גם כן.

חביתה טבעונית אומנם לא תהיה כמו חביתה מביצים אבל היא לגמרי סוגרת את הפינה של חביתה לארוחת בוקר.

חוץ מזה, אני באופן אישי מעולם לא אהבתי חביתה ככה שמבחינתי זה בכלל שדרוג 🙂

איך להכין חביתה טבעונית

עוד משהו שרציתי להגיד לכם זה זה שיש דרכים להכין חביתה טבעונית שתהיה יותר דומה למקור-

שילובים של טופו קשה, טופו משי וקמחים וכדומה אבל… אני הלכתי בכוונה על מתכון קל.

בלי מעבד מזון או בלנדר ועם תערובת שאפשר להכין מראש ואז רק לערבב עם מים.

בהמשך אולי יעלה גם מתכון לחביתה טבעונית קצת יותר מורכבת אבל אולי קצת יותר נאמנה למקור.

זהו, זה כל מה שיש לי להגיד לכם על המתכון של היום, אני מקווה ובטוחה שתהנו ממנו ויאללה לכו להכין לעצמכם לחמניה מלאה בכל היופי הזה.

שיהיה יום מהמם לכולם.

איך להכין חביתה טבעונית

איך להכין חביתה טבעונית


הכנות
5 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד 10 דקות

מה צריך

חביתה (מנה אחת גדולה)

יבשים

2/3 כוס קמח עדשים

1/2 כפית אבקת אפייה 

1 כף קמח טפיוקה / קורנפלור (לא חובה)

1-2 כפות שבבי שמרי בירה (לא חובה)

1/2 כפית מלח שחור

1/2 כפית שום גבישי  

מלח על פי טעם 

רטובים

חצי עד 1 כוס מים חמים

1 כף שמן לבלילה + כמה כפות שמן לטיגון

1 כפית חומץ / מיץ לימון

מה עושים

חביתה

לתוך קערה לנפות קמח עדשים

להוסיף את כל המרכיבים היבשים ולערבב

להוסיף חצי כוס מים ולערבב

להוסיף חומץ, 1 כף שמן ומעט מים ולערבב

להוסיף מים עד קבלת בלילה במרקם של טחינה גולמית

על מחבת טפלון על אש בינונית לחמם כמה כפות שמן

כשהשמן חם, לשפוך מעל את הבלילה

כשמופיעות בועות לכסות את המחבת ולחמם 2-3 דקות

להוריד את המכסה, להפוך את החביתה ולחמם צד שני עוד 2 דקות

להגיש מיד, יאמי

בואו לראות אותי מכינה את המתכון שלב אחר שלב בערוץ יוטיוב של הבלוג:



הערות והמרות:

  • אתם יכולים להכין את תערובת היבשים בכמות גדולה מראש ולשמור בקופסא במקרר. ככה רק תצטרכו לערבב עם הרטובים כשתרצו להכין חביתה.
  • לטעם יותר בייצתי ממליצה לפזר מעט מלח שחור על החביתה המוכנה ישר לפני הגשה (מלח שחור מאבד את רוב הטעם שלו בחימום ולכן נחמד להוסיף גם בהגשה לחיזוק הטעם)
  • את קמח העדשים אפשר להחליף בקמח חומוס, אפשר גם חצי עדשים חצי חומוס (אני אישית פחות אוהבת קמח חומוס)
  • אפשר להוסיף איזה תוספות שאתם אוהבים- תבלינים, ירק, בצל, גבינות טבעוניות, פסטו ועוד
  • במקום להפוך צד, אפשר לקפל את החביתה ולהחביא בתוך הקיפול גבינות וכדומה
  • אפשר בלי שמן אבל לצערי זה פחות טעים
  • לא לתת לבלילה לשבת כי אז היא תתקשה ותתגבש- לערבב וישר למחבת על השמן החם

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים