פשטידת בצל טבעונית


היי חברים

מה שלומכם? איך עבר עליכם הסופ"ש?

אצלי היה נחמד אבל וואו, אני לא ממש מצליחה להתאפס מהטיול. 🙂

אומנם עברו רק כמה ימים מאז שחזרנו, ורק בערך שלשום עבר הג'טלג אבל עדיין, הפעם הזו יותר מכל פעם אחרת ממש קשה לי להתאפס.

והאמת שזה הגיוני כי זה הטיול הכי ארוך שעשינו מאז שעברנו חזרה לארץ.

לא להיות פה יותר מחודש זה באמת לא צחוק.

אז אני בעיקר עושה עבודה על לקבל את זה שאני לא מאופסת… שזה בפני עצמו לא תמיד פשוט 🙂

ובכל זאת, למרות שלוקח לי קצת יותר זמן להתניע, הבלוג מתקתק ממש יפה ויש לי מלא רעיונות למתכונים ולוידיאו לערוץ.

פשטידת בצל טבעונית

היום הפסקתי לצלם 2 מתכונים שלמים גם לבלוג וגם לערוץ ואומנם אני כותבת לכם את המילים האלו בעשר בלילה אבל זה ממש סבבה ואני די מרוצה שהספקתי הכל.

האמת היא שיכולתי לדחות את הכתיבה של הפוסט למחר בבוקר אבל אחר הצהריים התקשרו אליי מתוכנית בוקר בערוץ 13 ושאלו אם אני רוצה לבוא לדבר על אוכל טבעוני.

אני תמיד רוצה לדבר על אוכל טבעוני! אז מחר אני הולכת לצילומים והתוכנית תשודר שבוע הבא, יאיי! 🙂

בלי קשר… בסופ"ש היתה יומולדת 4 לאחיין שלי.

הכנתי את עוגת הביסקווטים מהבלוג. זו אחת העוגות הכי טובות להסברה טבעונית קולינרית, אנשים פשוט לא מצליחים להאמין שהעוגה טבעונית.

שאפשר להכין כזה דבר בטבעוני. מישהי אחת שאלה אותי שוב ושוב- אבל איך איך זה יכול להיות טבעוני?!

תענוג.

אז זה היה הסופ"ש… ומה היום?

פשטידת בצל טבעונית

בהתחלה רציתי להכין להיום מתכון הודי אבל אני בעצמי כבר התעייפתי מדיבורים ומתכונים מהטיול והחלטתי דווקא לשנות כיוון לגמרי.

התחשק לי מתכון 'רגיל'. מתכון קליל, לארוחת צהריים או ערב טבעונית. משהו פשוט וכייפי שכולם יהנו ממנו.

פשטידה טבעונית? כן!

החלטתי ללכת על פשטידת בצל טבעונית כי כל כך הרבה מכם מבקשים את זה ממני.

אבל, מי שלא אוהב בצל יכול בכיף להחליף את הבצל בכל ירק אחר, ככה שבאמת כולם נהנים.

ומה עוד? היא בלי בצק, היא נטולת גלוטן והיא מאודדדדד טעימה!

תהנו ושיהיה שבוע מקסים וטעים.

פשטידת בצל טבעונית

פשטידת בצל טבעונית


הכנות
10 דקות
בישולים
50 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

פשטידה (תבנית קפיצית 18- 20 ס״מ) 

4 בצלים גדולים חתוכות לרצועות דקות 

3 שיני שום כתושות 

1 כפית סוכר 

כמה כפות שמן 

1 חבילה טופו משי (קרטון כחול, firm)

1/2 1 כוסות (225 גרם) קשיו טבעי (או 225 גרם טופו קשה) 

1/3 כוס קמח לבחירתכם 

3 כפות קמח טפיוקה / קורנפלור 

1/2 כוס שמרי בירה 

2 כפיות חומץ / מיץ לימון

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח שחור (לא חובה) 

מלח פלפל על פי טעם 

מים רק במידת הצורך 

ציפוי 

1/3 כוס שמרי בירה 

כמה כפות שמן

מה עושים

פשטידה

להדליק תנור על 180 מעלות

על מחבת רחבה לטגן בצל עד שמזהיב 

להוסיף סוכר ושום ולטגן 2-3 דקות עד שמקורמל וזהוב כהה

לכבות את האש

בבלנדר להניח את כל שאר מרכיבי הפשטידה (בלי הבצל ובלי הציפוי) 

לעבד למשחה חלקה

להוסיף מים בהדרגה רק במידה והבלנדר לא מצליח לעבד למשחה חלקה 

להעביר לקערה, להוסיף את הבצל המטוגן ולערבב טוב

להעביר לתבנית משומנת היטב וליישר

קישוט ואפייה

לקשט בפתיתי שמרי בירה ולזלוף מעל כמה כפות שמן

לאפות 45-50 דקות עד שזהוב ויציב

לקרר לפחות חצי שעה לפני שמגישים

מוזמנים לראות אותי מכינה את המתכון שלב אחר שלב בערוץ יוטיוב של הבלוג:

הערות והמרות:

  • שימו לב לגודל התבנית! אם אתם מכינים בתבנית 24 ס"מ יש להכפיל כמויות (אני לא בטוחה אם זה ישפיע על התוצאה הסופית כי לא נסיתי אבל מאמינה שיהיה בסדר)
  • את הבצל אפשר להחליף בכל ירק אחר שאתם אוהבים
  • את טופו המשי אני לא ממליצה להחליף כי כל מוצר אחר יעשה את הפשטידה כבדה
  • לא ממליצה לוותר על שמרי הבירה, אין להם תחליף מבחינת טעם. מבחינת מרקם אפשר להשתמש בשקד טחון.


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים