GIFT CARD התחבר/י

עוגת סולת טבעונית


היי היי!

הגיע הזמן לעוגה הזו ועוד איך! עוגת סולת טבעונית או יותר נכון עוגת סולת תפוזים טבעונית.

זו עוגה שכבר היתה בבלוג והנה סיפור חמוד.

אי פעם לפני 5 שנים, היתה לי מחשבה לפתוח בלוג לבישול טבעוני 🙂

כשהחלטתי ללכת על זה, היה לי מאוד חשוב שבבלוג הזה (שעוד לא היה לו שם או מקום באינטרנט בכלל) יהיו לפחות 20 מתכונים כשהוא עולה לאוויר.

לא יודעת למה נתקעתי על 20, אני זוכרת במעורפל משהו על זה שרציתי שיהיו לפחות 4 מתכונים בכל קטגוריה.

עוגת סולת טבעונית

זה מאוד עיכב אותי, כי… אז אי פעם מזמן, לא ידעתי לצלם 🙂

אז עשיתי ניסויים עם איזו מצלמה של אחות של מתן, לא היתה לי בכלל תוכנת עריכה ולא רקעים ולא כלום, פשוט צילמתי ׳לפי העין׳ 😂

אני ממש ממש לא זוכרת איך בחרתי איזה מתכונים יהיו ב 20 המתכונים הראשונים האלו ומה בכלל ואם בכלל, היתה ההשראה שלי.

אבל בסוף אחרי לא מעט התעקשות מצידי, הבלוג ההוא (היוש) עלה לאוויר עם 20 מתכונים.

אף אחד מהמתכונים האלו לדעתי כבר לא נמצא בבלוג היום, במהלך השנים הם כולם שונו שופצו וצולמו מחדש או נמחקו לאלתר 😜

ולמה אני מספרת לכן את זה?

עוגת סולת טבעונית

כי המתכון לעוגת סולת טבעונית היה אחד מהם! אני חושבת שזה היה עוגת סולת תפוזים קוקוס אפילו.

אני ממש זוכרת את עצמי מצלמת את העוגה על המדף בסלון אצל אמא של מתן (רק חזרנו לארץ ועוד גרנו אצל אמא של מתן עד שעברנו לדירה בתל אביב)

חייבת להגיד שיחסית, התמונות של אז יצאו די יפה 🙂 וגם העוגה בטח היתה די טעימה.

אבל לא התמונות ולא העוגה, לא מספיק טובים היום לבלוג הזה, לבייבי הזה, לעולם השלם הזה שהפך להיות חלק עצום מחיי וממי שאני היום.

ולכן… קבלו אותה! עוגת סולת טבעונית משודרגת, חדשה, מהממת וגם וואלה… קצת מרגשת אחרי הסיפור הזה. ❤️

עוגת סולת טבעונית

עוגת סולת טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית קוגלהוף 24 ס״מ)

רטובים

2 כוסות מיץ תפוזים

¼ כוס רסק תפוחים

½ כוס שמן

3 כפות חומץ (אפשר חומץ תפוחים ואפשר מיץ לימון)

¼1 כוסות סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

יבשים

2 כוסות סולת חיטה

½1 כוסות קמח לבן

½2 כפיות אבקת אפייה

גרידת קליפת חצי תפוז

חמאה טבעונית לשימון התבנית

סירופ וקישוטים

⅓ כוס סוכר לבן ממומס עם 2-3 כפות מים רותחים

חופן שקדים פרוסים קלויים קלות על מחבת

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 175 מעלות

בקערה לערבב מרכיבים רטובים

לנפות את הקמח מעל המרכיבים הרטובים

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב טוב

לשמן תבנית בשכבה נדיבה של חמאה טבעונית

להעביר את הבלילה לתבנית ולאפות 50-55 דקות עד ששיפוד יוצא נקי ממרכז העוגה

ברגע שהעוגה יצאה מהתנור, כשהיא עוד בתבנית, לחמם את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס ולזלוף חצי מהכמות על העוגה

לקרר לחלוטין ואז לחלץ מהתבנית

קישוטים

לאחר החילוץ מהתבנית לזלוף עוד סירופ על החלק העליון של העוגה

לפזר מעל שקדים פרוסים קלויים ואבקת סוכר ולהגיש



הערות והמרות:

  • לא ממליצה על קמח מלא במתכון הזה
  • לא ממליצה על סוכר חום (או כל סוכר אחר) במתכון הזה
  • עוגת סולת תפוזים זו עוגה שנוטה להיות דחוסה ככה שאני באמת לא ממליצה לשנות כלום במתכון
  • אפשר 2 תבניות אינגליש (או אפילו 3 תלוי כמובן בגודל) אפשר תבנית לזניה מלבנית 40/30, אפשר תבנית קפיצית 22-24 ס״מ

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים