GIFT CARD התחבר/י

עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית


שלום לכולם.

יאאא כמה התרגשויות יש לי לספר לכם היום!

טוב אז דבר ראשון ומרגש ביותר זה שהיום בבוקר העמוד של TivonEat באינסטגרם הגיע ל 10,000 עוקבים.

עכשיו, זה בטח נשמע לכם מצחיק בהתחשב בעובדה שיש 170,000 כניסות לבלוג בחודש ויש עשרות אלפי עוקבים בפייסבוק של הבלוג וכו וכו אבל!

אינסטגרם זו רשת חברתית שממש קשה לגדול בה.

היא תחרותית, לא פשוטה ודורשת ממש (אבל ממש) הרבה תפעול.

את האינסטגרם של הבלוג פתחתי לפני שנה וחצי ורק לפני פחות משנה הבנתי שאני צריכה לשבת ולהשקיע זמן (והרבה) במדיה החברתית הזו.

עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית

מאז, ובעיקר בגלל האלגוריתם הרשע של פייסבוק שיצא לפני כמה חודשים ופחות או יותר השמיד את העמודים העיסקיים ובניהם העמוד המהמם של הבלוג בפייסבוק, אינסטגרם נהיה הבית שלי.

אני מבלה ברשת החברתית הזו יותר מכל רשת חברתית אחרת ויש לי שם קשר ממש קרוב והדוק עם העוקבים.

אם אתם לא עוקבים אני ממליצה להצטרף, ממש כיף שם. ואם אין לכם אינסטגרם אני בכלל ממליצה להצטרף כי זו רשת חברתית נהדרת, במיוחד אם אתם עוקבים אחרי בלוגרים (או מפוסרמים), זו דרך מעולה להכיר אותם ואת החיים היותר יומיומיים שלהם מקרוב.

אז 10,000 עוקבים! איזה כיף. תודה!!!!

הדבר השני הכייפי שקרה זה שערוץ היוטיוב של הבלוג שפתחתי רק לפני חודש וחצי הגיע אתמול ל 1000 עוקבים.

עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית

אם נראה לכם שקשה להקים קהילה באיסנטגרם, נסו להקים קהילה ביוטיוב 🙂

חוץ מזה, שבוע הבא אני הולכת להשתתף בפרוייקט מאוד מרגש עם אנשים מאוד מרגשים ואתם תהיו הראשונים לקבל את כל הפרטים!

ועכשיו מה עולה היום.

היום עולה עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית.

עוגה שהיתה בבלוג בחורף הקודם ואז בגלל שאני משוגעת הורדתי אותה בקיץ לשיפוצים.

והנה היום, בדיוק עכשיו כשאני כותבת את המילים האלו מתחיל לרדת גשם וזה הזמן המושלם להעלות מחדש את המתכון המשופר והמשודרג.

היא רכה, היא לחה, היא מלאה בסירופ, היא יפה והיא כל כך טעימה.

קינוח טבעוני פשוט מושלם.

בטוחה שתהנו ושיהיה לכם סופ״ש מהמם ביותר.

עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית

עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בצק (תבנית 22 ס״מ)

רטובים

2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי

1/2 כוס שמן

גרידה קליפת תפוז אחד

1 כפית תמצית וניל

2/3 כוס סוכר חום (אפשר יותר לעוגה מתוקה יותר)

יבשים

1/4 2 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה לבן)

3/4 כוס קוקוס טחון

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

סירופ + ציפוי 

1/4 כוס מיץ תפוזים

3 כפות סוכר

3 כפות מים

חופן קוקוס טחון

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לטרוף יחד מרכיבים רטובים

לנפות פנימה כוס קמח ולערבב, לנפות את שאר הקמח ולערבב

להוסיף את כל המרכיבים היבשים ולערבב טוב

להעביר לתבנית משומנת היטב

לאפות 45-50 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

סירופ

לבשל את כל המרכיבים בסיר קטן שמצטמצם ומסמיך

להניח בצד 10 דקות

ברגע שהעוגה יצאה מהתנור, לעשות בה מלא חורים עם שיפוד

לזלוף את הסירופ מעל העוגה כפית אחר כפית בהדרגה

לפזר מעל קוקוס טחון בנדיבות

לקרר לחלוטין לפני הגשה

והנה המתכון שלב אחר שלב ביוטיוב:



הערות והמרות:

  • שימו לב- לעוגה מרקם לח ודחוס (ומעולה!) כטיבה של עוגת תפוזים וקוקוס עם סירופ (היא לא יבשה ואוורירית)
  • אפשר חצי חצי קמח מלא – לבן עם תוצאות יותר כבדות
  • אפשר כל פרי הדר במקום תפוז
  • העוגה לא מאוד מתוקה, בעיני היא בול אבל תרגישו חופשי להוסיף עוד קצת סוכר אם אתם אוהבים יותר מתוק

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים