אוזני המן טבעוניות


היי כולם וכמעט חג שמח!

היום זה בכלל יום הפאי הבנילאומי אבל כל הפאי-אים שבעולם יצטרכו לחכות כי לי יש משהו יותר חשוב לדבר עליו.

אוזני המן.

עכשיו, בואו בבקשה נודה באמת- אוזני המן קנויים זה לא טעים!

סתם, לפחות לי זה לא טעים 😛

אוזני המן טבעוניות

אף פעם לא הבנתי את העוגיה הזו- יותר מידי בצק מפורר ומוזר, פחות מידי מילוי וגם אם כבר יש מילוי הוא משונה ובלי מספיק טעם ובכללי מי רוצה לאכול משהו שנקרא על שם אוזניים של מישהו?!

אז השנה החלטתי להציב לעצמי משימה- אני מכינה אוזני המן טעימות ולא משנה איך.

החלטתי להתייעץ עם המומחית הלא היא נטלי לוין חברתי המהממת בעלת הבלוג עוגיו.נט

בבלוג של נטלי ראיתי מתכון לאוזני המן שהיו נראות ממש טוב והחלטתי לטבען.

קצת שינויים ותקשיבו- מושלם!

הבצק ממש אבל ממש נמס בפה וכדי שלא יהיה משעמם הלכתי על 3 סוגי מילוי מפנקים במיוחד-

נוטלה, סניקרס ובאונטי. כן כן כן 🙂

אוזני המן טבעוניות

שי השכן שלנו שאוכל בערך כל עוגה ועוגיה שעולים לבלוג, קיבל צלחת לטעום ושלח לי הודעה- עכשיו אני מבין למה כל החיים לא אהבתי אוזני המן- כי הם לא טעמו ככה!

איזה כיף, אני את שלי עשיתי.

שימו לב בבקשה להערות החשובות בתחתית המתכון- זה בצק רגיש וצריך להיות סבלניים איתו.

חוץ מזה אני בחודש של כל כך הרבה התחדשויות והתרחשויות ויהיו לי עוד לא מעט דברים כייפים לחלוק אתכם בקרוב.

אה וגם- למה אתם מתחפשים?! איזה כיף זה פורים 🙂

אוזני המן טבעוניות

אוזני המן טבעוניות


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בצק (15-18 חתיכות) 

1 כוס + 2 כפות  (130 גרם) קמח כוסמין לבן / חיטה לבן / קמח נטול גלוטן רב תכליתי (הערה בתחתית המתכון)
1/2 כוס (100 גרם) שמן קוקוס קר מגובש
4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר (אני טוחנת בבית סוכר קנים לאבקה)
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כף שקדיה / טחינה / רסק תפוחים
1-2 כפות חלב סויה / כל חלב טבעוני אחר- רק במידת הצורך

אופציה ראשונה- מילוי נוטלה  

100 גרם שוקולד מריר

1/4 כוס חלב סויה / שקדים / אורז

1 כפית תמצית וניל

2-4 כפות סוכר חום / קנים / קוקוס / מייפל

2-4 כפות חמאת אגוזי לוז

2/3 כוס אגוזי לוז שבורים דק דק / טחונים לאבקה (לילדים)

 אופציה שניה- מילוי סניקרס  

100 גרם שוקולד מריר

1/4 כוס חלב סויה / שקדים / אורז

1 כפית תמצית וניל

2-4 כפות סוכר חום / קנים / קוקוס / מייפל

2-4 כפות חמאת בוטנים

2/3 כוס בוטנים קלויים שבורים דק דק / טחונים לאבקה (לילדים)

 אופציה שלישית- מילוי באונטי

100 גרם שוקולד מריר

1/4 כוס חלב סויה / שקדים / אורז

1 כפית תמצית וניל

2-4 כפות סוכר חום / קנים / קוקוס / מייפל

2-4 כפות חמאת שקדים / טחינה

1/3 כוס אגוזי מלך שבורים דק דק / טחונים לאבקה (לילדים)

1/2 כוס קוקוס טחון

מה עושים

בצק

במעבד מזון להניח קמח, אבקת סוכר, וניל, מלח ושמן קוקוס

לעבד עד לקבלת תערובת פירורית

להוסיף חמאת שקדים / טחינה / רסק תפוחים לעבד רק עד שנוצרים גושים

אם הבצק לא מתאחד והוא יבש מידי, להוסיף כפות חלב טבעוני בהדרגה עד שהבצק מתגבש לגושים

לקמח את משטח העבודה ולהעביר את גושי הבצק למשטח

לקמח ידיים וליצור מהבצק דיסקית- לא ללוש יתר על המידה- רק לחבר לדיסקית אחידה

לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר 10 דקות לא יותר (חשוב לא יותר מעשר דקות)

מילוי

בנתיים אפשר להכין את המילוי

בסיר קטן להמיס שוקולד, חלב, תמצית וניל וסוכר עד שמתקבל סירופ שוקולד

לכבות את האש ולהוסיף תוספות לפי סוג המילוי שבחרתם

לערבב טוב עד שמתקבלת תערובת מאוד מוצקה (אם היא נוזלית להוסיף עוד אגוזים מרוסקים)

הכנה (הערות חשובות בתחתית המתכון) 

לקמח את משטח העבודה ואת המערוך ולרדד את הבצק לעובי 1/2 ס״מ

בעזרת כוס יין לקרוץ עיגולים בקוטר 6-8 ס״מ

להניח בערך כפית מילוי במרכז כל עיגול ולצבוט שלוש פינות לצורת אוזן המן

להקפיד- לסגור את האוזן הרבה יותר מאיך שאתם רוצים שהיא תהיה בסוף- שממש קצת מילוי יבצבץ- הן נפתחות באפייה

להניח במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהניח במקרר לעשר דקות

להדליק תנור על 180 מעלות ולאפות 15-17 דקות עד שאוזני ההמן מזהיבות

לקרר לחלוטין, לקשט באבקת סוכר ולהגיש



הערות והמרות:

  • המתכון טובען בהשראת מתכון של נטלי לוין חברתי המוכשרת והמהממת הלא היא עוגיו.נט
  • במידה ומשתמשים בקמח נטול רב תכליתי (תמי / כרגיל) אתם ככול הנראה תצטרכו להוסיף עוד נוזלים (חלב סויה או כל חלב טבעוני אחר) עד שמתקבל בצק בטקסטורה הרצויה
  • שימו לב- הבצק מאוד עדין, רוב הסיכויים שיהיו בו סדקים והוא יהיה רגיש לעבודה- פשוט להדק את הסדקים עם הידיים ולהמשיך לעבוד
  • לא לוותר על אף שלב של הקרור- זה חשוב
  • בשלב קריצת העיגולים- אם אתם עובדים בסביבת עבודה חמה יכול להיות שהבצק יהפוך שומני מאוד מהר ויהיה קשה לעבוד איתו- אם זה מה שקורה- להעביר את הבצק המרודד למקרר ל 4-5 דקות ואז לקרוץ ממנו עיגולים (אם קשה להעביר אותו ממשטח העבודה כי הוא שומני ורך- לאסוף ולרדד מחדש על נייר אפייה ולהכניס למקרר)
  • אם אתם רוצים להכין את כל שלושת הטעמים לכמות הבצק הזו- לחלק את כמות השוקולד המומס לשלוש קעריות ולכל קערית להוסיף שליש מכמות התוספות שמופיעות במתכון (ממליצה לצפות בוידיאו פה למטה)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים