GIFT CARD התחבר/י

פאד תאי תאילנדי


היי גאייז!

מה נשמע? איך עבר הסופ״ש? אצלי היה נחמד מאוד וטעים מאוד.

בשישי היינו אצל אמא של מתן שהכינה ארוחת מלכים טבעונית ואני הבאתי בראוניז טבעוני מעולה במיוחד.

היה טעים ממש.

ואז בשבת נשאר לי שוקולד מהבראוניז אז הכנתי טראפלס שיצא פסיכי לחלוטין.

חוץ מזה הזמינו אותי בשבת לטעום את התפריט החדש בבראנץ׳ בבאנה והיה ממש מעניין.

קיצור, היה סופ״ש מפנק מאוד.

פאד תאי תאילנדי

השבוע עולים שני מתכונים ממש טעימים לבלוג. אחד תאילנדי והשני קינוח שכבר ממש רציתי שיהיה פה.

אבל נתחיל בתאילנדי!

אני לא יודעת אם הייתם בתאילנד או לא, לא שצריך להיות בתאילנד בשביל להכיר את המנה הכי טעימה בעולם- פאד תאי.

אבל אין ספק שלאכול פאד תאי במסעדה ולאכול פאד תאי ברחוב בבנגקוק זה עולם אחר.

אני הייתי בתאילנד לא מעט פעמים ואני מאוד מאוד אוהבת את בנגקוק, זו עיר מטורפת לחלוטין.

פאד תאי תאילנדי

אחד הדברים הראשונים שאני עושה כשאני מגיעה לבנגקוק זה לאכול פאד תאי ברחוב.

זה פשוט כזה כזה טעים. זה סיפתח פשוט מושלם לביקור בתאילנד.

בכל אופן זה לגמרי הזמן שיהיה מתכון לפאד תאי טבעוני בבלוג.

אז הנה הוא- פאד תאי תאילנדי מסורתי, כמעט טעים כמו בבנגקוק- תהנו מלא!

פאד תאי תאילנדי

פאד תאי תאילנדי


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

רוטב (3-4 מנות)

1 כף מייפל / סוכר כלשהו

2 כפות תמרינדי (המרות בתחתית המתכון)

3 כפות רוטב סויה

1 כף חומץ אורז / מיץ לימון

מוקפץ

כמה כפות שמן

2-3 שיני שום כתושות

1 גזר קלוף חתוך למקלות דקים

חופן ענקית נבטי מש

150 גרם טופו קשה חתוך לקוביות

200 גרם אטריות אורז מבושלות עפ״י ההוראות שעל החבילה

להגשה

חופן כוסברה קצוצה

1/2 צ׳ילי אדום פרוס

חופן גדושה בוטנים קלויים מרוסקים

פרוסת רבע לימון לכל קערה

מה עושים

רוטב

בקערית לערבב את כל מרכיבי הרוטב

מוקפץ

בווק גדול לחמם כמה כפות שמן

להוסיף שום וגזר ולהקפיץ 2-3 דקות על אש בינונית

להוסיף טופו ולהקפיץ 1-2 דקות

להוסיף נבטים ולהקפיץ 1-2 דקות

להוסיף 1/4 מכמות האטריות + 1/4 מכמות הרוטב ולהקפיץ

חוזר חלילה עד שכל האטריות מעורבבות טוב במוקפץ

הגשה

לחלק לקערות הגשה, לקשט בכוסברה, צ׳ילי ובוטנים

להגיש מיד עם לימון בצד



הערות והמרות:

  • רוטב תמרינדי אפשר למצוא בחנויות אסיתיות והוא משרדג את החייים. אם לא מצאתם אז תערבבו כף סילאן עם מיץ לימון
  • אתם יכולים להוסיף איזה ירקות שאתם אוהבים
  • ככול שהטופו יותר קשה ככה יותר טוב
  • אפשר פטרוזיליה במקום כוסברה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים