GIFT CARD התחבר/י

עוגת מוס פסיפלורה טבעונית


שלום לכולם! 

קודם כל מה שלומכם? אפריל זה חודש מוזר פה בבלוג. 

הוא מתחיל בטירוף של החג שבו עולים המון מתכונים ולקטים ויש המון שאלות ואני מרגישה שאני חיה בתוך הבלוג ואז ממשיך בשקט שאחרי. 

שפתאום כולם בחו"ל או עסוקים בחופשות ואז יום השואה והשבוע גם יום הזכרון ונהיה מין שקט כזה בבלוג. 

אז מה שאני בעצם מנסה להגיד זה שאני מתגעגעת אליכם! 

כל זה גם הולך יד ביד עם המצב הקשה של הפייסבוק. 

מי מכם שלא יודע פייסבוק הוציא אלגוריתם חדש במטרה לחסל את העמודים העיסקיים. 

הוא פחות או יותר שם את כל העמודים העסקיים ואיתם גם את העמוד המהמם של הבלוג, במין צל כזה מאחורי הקלעים ואתם לצערי עכשיו לא נחשפים לפוסטים שאני מעלה. 

זה מאוד מאוד מאוד מתסכל אותי ועברו עליי שבועות לא קלים בכלל סביב הנושא הזה. 

הדרך היחידה להלחם בזה זה להוסיף אותי למועדפים שלכם בפייסבוק אחרת, אתם פשוט לא רואים אותי יותר ומפספסים כל כך הרבה. אז יאללה לכו להוסיף! 

עוגת מוס פסיפלורה טבעונית

ועכשיו כמה מילים על המתכון של היום. 

העוגה שעולה היום לבלוג היא מיוחדת במינה. לא רק כי יפה בטירוף, מרשימה ופשוט וואו אלא כי היא חלק ממשהו גדול הרבה יותר. 

ב 28/04 מתקיימת צעדת ענק להפסקת המשלוחים החיים. 

כחלק מהגדלת המודעות לקיום הצעדה ולנושא באופן כללי, איחדתי כוחות עם אורי שביט (ביוזמתה המדהימה) ויצאנו אנחנו ועוד בלוגריות נוספות בקמפיין. 

כחלק מהקמפיין כל אחת הכינה מנה טבעונית ובה כתבנו את הדבר המרגש הבא- 

עוגת מוס פסיפלורה טבעונית

אני באמת מרגישה ברת מזל לקחת חלק מפרוייקט כזה. 

חשבתי הרבה איזו מנה להכין והגעתי למסקנה שזה פשוט חייב להיות וואו. 

כשראיתי פסילפורות בסופר זה כבר היה לי ברור מה אני הולכת להכין. 

ממש ראיתי את השכבות היפות האלו מולי והתוצאה פה לפניכם. 

אם אתם יכולים להגיע לעצרת, תגיעו, אם אתם יכולים רק לעשות שייר גם טוב. 

והכי חשוב- תקראו על הנושא ותהיו מודעים אליו כי ידע זה כוח וזה המקום שלנו לדבר בשם חסרי האונים שלא יכולים לדבר… 

ובלי שום קשר- תהנו מהעוגה המטורפת הזו. היא מדהימה! 

עוגת מוס פסיפלורה טבעונית

עוגת מוס פסיפלורה טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
30
מתי מוכן
עוד שלוש שעות

מה צריך

בסיס (תבנית קפיצית 20 ס“מ) 

יבשים 

 

1 כוס קמח מלא, כוסמין או חיטה 

 

3/4 כוס קמח לבן, כוסמין או חיטה 

 

1/2 כוס קמח שקדים (שקד טחון) 

 

1/2 כוס סוכר קוקוס / קנים / חום 

 

1/4 כוס קקאו 

 

רטובים 

 

1/2 כוס חלב שקדים 

 

2 כפיות תמצית וניל 

 

1/2 כוס שמן קוקוס רך (לא מוצק לא נוזלי- הערות בתחתית המתכון) 

מוס 

1 חבילה טופו משי (טופו משי– לא טופו רך.)

 

1/2 כוס קרם קוקוס 

 

4 פרוסות אננס 

 

2 פסיפלורות 

 

1/2 כפית כורכום (תסמכו עליי) 

 

2/3 כוס סירופ אגבה 

 

1 כפית אבקת אגר אגר + 1/4 כוס מים 

ציפוי 

7 פסיפלורות 

 

1/3 כוס אגבה / מייפל 

 

1/3 כפית אבקת אגר אגר + 1/3 כוס מים 

מה עושים

בסיס

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לערבב את כל המרכיבים היבשים

להוסיף מרכיבים רטובים ולערבב טוב

ללוש לבצק אחיד (שימו לב להערות בתחתית המתכון)

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה (כולל דפנות)

לשטח ולהדק טוב טוב

להכניס לתנור ל 25 דקות

מוס (להכין סמוך להוצאת הבצק מהתנור)

מלבד האגר אגר והמים להניח את כל שאר מרכיבי המוס בבלנדר

לעבד למשחה חלקה ולהעביר לסיר נונסטיק קטן

בקערית לערבב אגר אגר ומים עד שנמס

להעביר לסיר עם תערובת המוס ולבשל תוך כדי ערבב

להביא לרתיחה ולערבב תוך כדי שרותח 30 שניות בערך

להוציא את התבנית מהתנור לשפוך את המוס על הבצק החם

לקרר לחלוטין לפני שעוברים לשל הבא

ציפוי

בקערית לערבב אגר אגר ומים עד שנמס

בסיר נונסטיק קטן לחמם את כל שאר המרכיבים

להוסיף את האגר, לבשל תוך כדי ערבוב

להביא לרתיחה ולערבב תוך כדי שרותח 30 שניות בערך

לשפוך בעדינות על המוס שבתבנית (הערה בתחתית המתכון)

לקרר במקרר שעתיים לפחות

להוציא מהמקרר 15 דקות לפני הגשה ולהגיש קר

הערות והמרות:

  • כדי להגיע למרקם של שמן קוקוס רך: אם קיץ פשוט לשים את שמן הקוקוס במקרר לבערך רבע שעה. אם חורף להניח אותו במקום חמים עד שהוא טיפה מתרכך. אם אביב או סתיו הוא בדרך כלל בדיוק בטקסטורה הנכונה 🙂
  • לגבי הבצק בבסיס- אם אתם עובדים בחדר מאוד חם (קיץ בלי מזגן בתל אביב או משהו בסגנון) יכול להיות שהבצק יהיה שומני ממש ולא יתגבש- שימו אותו במקרר לחמש דקות, תוציאו ותמשיכו לעבוד
  • ששופכים את הציפוי החם על המוס- להזהר לא לעשות חור במוס- תשפכו בעדינות בעזרת כף לאט לאט
  • את הפסיפלורה אפשר להחליף באננס, מנגו וכדומה
  • את הטופו אפשר להחליף בקרם קוקוס 20% שומן ומעלה
  • להקפיד להביא את האגר לרתיחה אחרת הוא לא עובד
  • חשוב- אם משתמשים בשבבים אגר אגר ולא אבקה, לשים כפול 2.5 כמות


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים