מה זה בעצם בישול ביתי?!
היי יקירי. השבוע יוצאת לדרך סדנא חדשה ומאחוריה סיפור קצר.
הרבה אנשים שבאו לסדנאות שאלו אותי אם אני מסכימה לעשות סדנא כזו וכמה זה חסר להם- בישול ביתי טבעוני.
גם כמה וכמה חברים שלו אם תהיה סדנא כזו.
בהתחלה אמרי לכולם לא. ההרגשה הראשונית שלי היתה שאי אפשר ללמד להכין אוכל 'ביתי'.
היה לי אפילו ויכוח סוער (וידידותי) עם אחת החברות שלי בו אני לא הפסקתי להתעקש שאי אפשר ללמד להכין תבשיל ושזה לא יעניין אף אחד, והיא התעקשה שהיא חייבת שמישהו ילמד אותה להכין תבשיל 🙂
בסוף אמרתי לעצמי- ניתן לכם להחליט. פירסמתי את הסדנא ולא האמנתי כמה היענות היתה.
אבל אז הגיע השלב הקשה- מה מלמדים? איך אני אבחר מכל עשרות המנות הביתיות תפריט שיתאים לסדנא?
ישבתי וחשבתי וניסיתי ובישלתי ושיניתי והוספתי וטעמתי ותיבלתי. והחלטתי.
לא מתכון של אמא שלי 🙂
במהלך ניסיוניותי להחליט מה יהיה בסדנא החדשה התחלתי לחקור וגיליתי שבארץ, אחת המנות שנחשבות הכי 'ביתיות' זה קציצות ברוטב עגבניות.
זה ממש הפתיע אותי כי אצלנו בבית, אמא שלי שהיא מגה בשלנית מעולם לא הכינה קציצות ברוטב עגבניות.
זה ממש לא משהו שגדלתי עליו ולא משהו שמזכיר לי בית.
אז בגלל שלא ממש יכולתי לפנות לאמא שלי להכוונה, התחלתי לעשות ניסיויים בעצמי.
התוצאה? קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות. די מושלם.
הכנות שלב ראשון- קציצות
להכנות הקציצות נשתמש במשהו לא חשבתי שיעבוד והתברר לעבוד ממש ממש טוב. טופו.
נתחיל מלהדליק תנור על 180 מעלות.
במעבד מזון לעבד יחד:
חבילת טופו קשה חתוכה לקוביות, 1/2 כוס אגוזי מלך, בצל קטן חתוך לרבעים, חופן פטרוזיליה וכוסברה חתוכים גס, 2 שיני שום כתושות, 1/2 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה, 2 כפות טחינה גולמית, 2 כפות רוטב סויה, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית כמון.
לעבד עד לקבלת תערובת חלקה.
מהתערובת החלקה להכין קציצות בגודל כדור פלאפל מעוך.
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות 18-20 דקות עד שהקציצות יציבות ומבוקעות מעט. (התמונה הזו היא לפני אפייה).
שלב שני- רוטב עגבניות
בזמן שהקציצות נאפות בתנור, נכין את הרוטב.
במחבת רחבה על אש בינונית לטגן בצל עד שמזהיב.
להוסיף שום כתוש ותבלינים ולטגן יחד דקה שתיים.
הבצל והשום יהפכו קריספיים, זו בדיוק המטרה.
עכשיו, להוסיף עגבניות קצוצות ולערבב יחד דקה או שתיים.
להוסיף מים בהדרגה ולבשל עד שהעגבניות רכות לחלוטין והקליפות התקלפו מהן.
בעזרת בלנדר מוט לטחון גס את הרוטב ישר בתוך המחבת.
אני ממליצה להשאיר חתיכות פה ושם כי זה גם יותר יפה וגם משום מה מרגיש לי יותר טעים.
לאחר הטחינה, להוסיף עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים ולערבב.
שלב אחרון- שילוב
בעדינות להעביר את הקציצות לרוטב ולתת לרוטב להתבשל עוד כמה דקות על אש קטנה עם מכסה.
לכבות את האש.
ממליצה להגיש חם עם אורז מלא בצד.
ביתי למידי
אני ממש ממש מרוצה מהתוצאה.
לא יכולתי להפסיק לאכול.
המנה הזו כל כך עשירה והיא משביעה באופן חריג.
היא פשוט היתה לי מושלמת עם כל הגשם הזה בחוץ.
"קציצות אפשר לאכול בלי סוף." מתן.
כשישבנו לאכול מתן אמר לי שזה היה רעיון טוב הפוסט הזה כי בינינו, מי לא אוהב קציצות, קציצות אפשר לאכול בלי סוף.
אז אם מתן צודק, אני מקווה שנהניתם מהמתכון.
אני למדתי הרבה השבוע בניסיונותיי להכין אוכל ביתי.
שלכל אחד ההגדרה שלו של בית. שלכל אחד יש את האוכל המסויים שלו שמזכיר לו ילדות.
אבל דבר אחד בטוח- כולם אוהבים קציצות 🙂