GIFT CARD התחבר/י

פבלובה אישית טבעונית


היי חברות וחברים.

הגענו למתכון האחרון שלנו במרתון שבועות השנה של הבלוג.

שמרתי את הטוב לסוף- פבלובה אישית טבעונית עם קרם קצפת וגבינה בקישוט של סירופ פירות יער.

מתכון יפה, מרשים, חגיגי, עם מעט מרכיבים, מתוק וכל כך טעים.

בוודאי שלא ככה קיוותי או רציתי שנגיע לשיא המרתון שלנו, הרי אתן יודעות שאני מחכה לתקופה הזו כל השנה בערך.

מצד אחד אני שמחה שהמתכונים משמחים אתכן ומהווים סוג של הסחת דעת, מצד שני…

פבלובה אישית טבעונית

אנחנו אישית לא נעשה ארוחת חג השנה בגלל המצב ואני לא יודעת כמה מכן יחגגו כמו שצריך עם משפחה וחברים וכל המסביב.

אני מקווה שמי מכן שכן תחגוג תוכל להשתמש בכל המתכונים הכייפים שפיתחתי השנה לכבוד החג ומי מכן שלא, פשוט תהנה מהם במשך השנה.

המתכון הזה חיכה ממש לסוף כי בעיני הוא הכי יפה, הכי מרשים והכי ׳לא טבעוני׳.

כשצילמנו את ההפקה של החוברת אנשים התלהבו בטירוף מהמתכון של הטארט ספירלה בגלל שהוא כל כך יפה ואז הגיע שלב הפבלובות וכולם היו בהלם.

בהפקה יש המון אנשים, מלאישה, מהיחצ של תנובה, מתנובה עצמם, מידיעות אחרונות ועוד, ואף אחת ואחד מהם לא טבעוני.

פבלובה אישית טבעונית

כשהם אכלו את הפבלובות המשפט שחזר הכי הרבה היה- לא להאמין שזה טבעוני!

זה משמח אותי כל פעם מחדש. כי אם אנשים טועמים אוכל טבעוני (ועוד קינוח שמבוסס על מרנג) ולא מבחינים בהבדל ולא מרגישים שהם מתפשרים, הטבעונות הופכת אפילו עוד יותר נגישה.

ולמען האמת זה באמת מתכון מאוד מאוד טעים 🙂

פבלובה אישית טבעונית

אתמול ישבנו בערב אצל שי השכן שכמובן קיבל מנה מרשימה מהבפלובה הטבעונית והוא שאל אותי- איך עשית שיהיה לזה טעם בול של גבינה?

פשוט חייכתי לעצמי ואמרתי- This is what I do 😜

בכל מקרה יקרות ויקרים, אני מאחלת חג שמח ושקט לכולכן וימים שקטים יותר לכל מי שחי על האדמה הזו. נשיקות ואהבה לכולם ❤️

פבלובה אישית טבעונית

פרסום בשיתוף תנובה ALTERNATIVE

פבלובה אישית טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
שעתיים וחצי
מתי מוכן
עוד 3 שעות

מה צריך

פבלובות (9-12 חתיכות)

⅓ 1 כוסות (290 גרם) מים מקופסת שימורים של גרגירי חומוס (עדיף כזו עם 8 גרם חלבון)

½ 1 כוסות (290 גרם) סוכר לבן

¼ כפית חומץ

1 כף קורנפלור

קרם וניל

⅓ כוס ממרח סויה 9% תנובה ALTERNATIVE

250 מ״ל שמנת טבעונית להקצפה

3 כפות פודינג וניל

לקישוט

פירות יער / תותים / אוכמניות / פטל וכו

עלי נענע טריים

מה עושים

פבלובות

בסיר על אש גבוהה לבשל מי חומוס עד שהם מגיעים למשקל של 145 גרם (להעביר מהסיר לקערה על משקל מידי פעם עד שהמשקל מראה 145 גר)

להעביר לקערת מיקסר / מקציף חשמלי (אין צורך לקרר את מי החומוס) ולהוסיף את החומץ

להקציף 4-5 דקות עד לקבלת קצף אחיד ולבן

להוסיף את הסוכר ב 4 נגלות ובין כל נגלה להקציף 10-20 שניות

להקציף עוד 5 דקות עד לקבלת מרנג יציב ובוהק, להוסיף קורנפלור ולהקציף עוד דקה

להעביר את המרנג לשקית זילוף

לזלף פבלובות בקוטר של 5-6 ס״מ ברווחים גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

להכניס לתנור שחומם מראש על 100 מעלות ולאפות שעתיים ורבע או עד שהפבלובות מתנתקות בקלילות מנייר האפייה

לתת לפבלובות להתקרר (זה לוקח 2-3 דקות)

ואם לא מגישים אותן עכשיו אז להכניס מיד לכלי אטום ולשמור במקום יבש עד כחודש

קרם והגשה

להניח את קרם הסויה ואת שמנת ההקצפה במקפיא ל 5 דקות

לאחר 5 דקות להוציא מהמקפיא ולהעביר לקערת המיקסר

להוסיף פודינג ולהקציף 2-3 דקות לקרם אחיד יציב ותפוח

להעביר לשקית זילוף, לזלף מעל כל פבלובה, לקשט בפירות ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • לא ניתן להשתמש במי חומוס מבישול גרגירי חומוס
  • ממליצה על כמה שיותר אחוזי חלבון בשימורים (8% יהיה מעולה)
  • נא להקפיד על כמויות מדוייקות במתכון
  • את הפבלובות ניתן להכין אפילו 4-5 ימים לפני הגשה כל עוד שומרים אותם בכלי ממש אטום במקום יבש מופרדות בנייר אפייה אחת מהשניה
  • אפשר לקשט בסירופ שוקולד / קרמל וכו

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים