GIFT CARD התחבר/י

פרעצל טבעוני מדהים


היי! איכשהו יצא שיש הרבה מאפים לאחרונה, אולי אני מדמיינת אבל כך או כך אין על מאפים.

המתכון הזה לפרעצל טבעוני מדהים הוא בהשראת חטיף שהייתי מכורה אליו כשגרתי בלונדון, לפני הטבעונות.

זה מין שברי בייגלה כאלו, מצופים באבקת חרדל ודבש עם מלח גס.

משהו באמת פסיכי לגמרי…

אחרי הטבעונות הפסקתי לאכול דבש והחטיף ירד מהפרק, אבל מאז אני בהחלט מתגעגעת אליו מאוד.

פרעצל טבעוני מדהים

לפני כמה ימים ראיתי בטיקטוק מישהי מלונדון שהכינה פרעצל עם זיגוג של חרדל ודבש וקיבלתי רעיון…!

במקום להכין בייגלה קשה כמו החטיף, אפשר להכין פרעצל ביס, פרעצלים קטנים וחמודים בטעם חרדל ודבש.

והיום ניגשתי למשימה.

קודם כל, כל הבית שלי ריח של החטיף הזה 🤩 זה פסיכי!

פרעצל טבעוני מדהים

דבר שני הם כל כך חמודים וקטנים ואםשר לאכול כל אחד מהם בשני ביסים.

ושילוב הטעמים של החרדל, האגבה והמלח הגס זה פשוט אושר.

אה ושלא נדבר על המרקם… רך רך וכל כך ממכר!

בקיצור, עוד מתכון משמח הצטרף לו למשפחת הבלוג ואני מאוד שמחה שהוא כאן.

תהנו ❤️

פרעצל טבעוני מדהים

פרעצל טבעוני מדהים


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
שעה וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק (15-20 חתיכות ביס)

2 כוסות קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

½ 1 כפיות מלח

3 כפות רסק תפוחים

¾ כוס מים חמימים

¼ כוס שמן זית

לבישול

½ 1 ליטר מים

¼ כוס סודה לשתייה

ציפוי

1 כף אגבה / מייפל

3 כפות חרדל (ללא גרגירים)

חופן מלח גס

מה עושים

בצק

בקערת המיקסר להניח את כל מרכיבי הבצק

ללוש 10 דקות עד לקבלת לבצק גמיש ואחיד (אפשר ללוש עם הידיים)

לעשות כדור מהבצק, להניח בקערה גדולה משומנת

לכסות במגבת / ניילון ולהתפיח שעה וחצי

הכנה

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לרדד לגליל ארוך וצר בעזרת סכין לחתוך חתיכות מהגליל ברוחב 3-4 ס״מ

בישול

להביא מים לרתיחה ולהוסיף את הסודה

להנמיך את האש ולהעביר את חתיכות הפרעצל למים החמים

לבשל 30 שניות עד שהחתיכות צפות

להעביר ברווחים לתבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה

למשוח בתערובת חרדל ואגבה ולפזר מעל מלח גס

לאפות על 170 מעלות 15 דקות, להגיש חם או קר



הערות והמרות:

  • לדעתי זה לא יעבוד טוב עם שילוב של קמח מלא ובטח לא עם מאה אחוז קמח מלא
  • אפשר להכין בייגלה בצורת בייגלה גדול 🙂
  • במקום רסק תפוחים אפשר יוגורט טבעוני
  • אין תחליף לסודה לשתייה
  • לא חייב את החרדל והאגבה אפשר לשמוח בחלב סויה לא ממותק

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים