שטרודל תפוחים


היי יפים ויפות. מי רוצה שטרודל תפוחים?!

איך אני אוהבת את הבלוג בחגים…

כל פוסט יותר חגיגי מהשני, הכל יצירתי יותר, יפה יותר, מעניין יותר, חגיגי יותר 🙂

אז כמו שהבטחתי לכם, השנה הולכים לעלות הרבה מאוד דברים חדשים לבלוג לכבוד החגים.

התחלנו עם סלטים ואנחנו בשמחה רבה עוברים עכשיו לקינוח הראשון מתוך 3 שהולכים לעלות לפה בשבועות הקרובים לכבוד ראש השנה.

הירהרתי הרבה איזה מתכון עם תפוחים להעלות לפה לקראת החג.

שטרודל תפוחים

כי הרי זה ברור שצריך משהו עם תפוחים, אבל לא התחשק לי פאי וגם לא התחשק לי משהו מורכב עם תפוחים.

התחשק לי קלאסי וכייפי וקרנצ׳י ושכולם יוכלו להכין (אל תדאגו- גם קינוח מורכב ומפוצץ יגיע בהמשך כמובן).

ואז עברתי ליד אחת המאפיות בשכונה וראיתי שם שמו שלט בחוץ שיש שטרודל תפוחים חם וישר חייכתי כי ידעתי שזה זה.

וכמה כמה זה קל להכין את זה- וואו!

זה קינוח שאני ממש אוהבת כי גם מי שמפחד מאפייה יכול להכין אותו בלי בעיה.

שטרודל תפוחים

אין מה להסתבך עם בצק, אין יותר מידי שלבים והוא יוצא פצצה באמת.

ממש קרנצ׳י מבחוץ ממש תפוחי- קינמוני מבפנים. יאמי.

ורגע בלי קשר לקינוחים לראש השנה, נאייל אחד החברים הכי טובים שלי הגיע לביקור בארץ כמו שכתבתי לכם בפוסט הקודם.

אנחנו עושים מלא דברים ואוכלים בלי סוף והכי כיף לי אבל אם לוקח לי טיפה יותר זמן לענות לכם להודעות זה כי אני עסוקה בלדבר בלי סוף ולאכול את כל העיר הזו 🙂

יאללה נשיקות בנתיים, תהנו.

שטרודל תפוחים

שטרודל תפוחים


הכנות
10 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

מילוי

2 כפות שמן קוקוס

3 תפוחי עץ אדומים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

חופן צימוקים / חמוציות

3-4 כפות סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

1 כף קורנפלור + 2 כפות מיץ לימון

בצק

4 עלי בצק פילו מופשרים על פי ההוראות שעל החבילה

3 כפות שמן קוקוס נוזלי (לא חם)

ציפוי

כמה כפות סילאן / מייפל

קישוט

אבקת סוכר

מה עושים

מילוי ( ממש ממליצה פשוט לצפות בוידיאו 😉 )

על מחבת רחבה לחמם שמן קוקוס

להוסיף תפוחים ולבשל 7-10 דקות עד שמתרכך

בקערית לערבב קורנפלור ומיץ לימון

להוסיף לתפוחים ולערבב 2-3 דקות

לכבות את האש, להוסיף קינמון וצימוקים ולערבב טוב

לקרר לחלוטין לפני שעוברים לשלב הבא

בצק

להניח שני עלי בצק פילו אחד על השני על משטח העבודה

להניח שני עלים נוספים באמצע של העלים שעל משטח העבודה (זאת אומרת ששני העלים העליונים מכסים חצי מהעלים התחתונים- ממליצה לצפות בוידאו אם זה לא לגמרי מובן 🙂 )

למשוח את העלים בשמן קוקוס (רק את החלק העליון לא צריך בין לבין)

להעביר את תערובת התפוחים הקרה לקצה העלים הצר יותר שקרוב אליכם (להקפיד להשאיר בערך 5 ס״מ בין המילוי לקצה העלים)

לשמן ידיים ולהדק טוב טוב את התפוחים למלבן אחיד והדוק

לקפל את הדפנות של הבצק על המלבן ולאורך כל העלה (ברצינות תצפו בוידיאו זה הרבה יותר פשוט חחח)

לגלגל לרולדה הדוקה ולמשוח בסילאן בנדיבות

אפייה והגשה

לאפות על 190 מעלות 18-25 דקות עד שזהוב כהה

לקרר לחלוטין

לפזר מעל אבקת סוכר, לחתוך ולהגיש



הערות והמרות:

  • את התפוחים אפשר להחליף באגסים
  • את הסוכר אפשר להחליף במייפל / סילאן
  • את הבצק אפשר להחליף בבצק עלים אם אתם בקטע

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים