עוגת חלבה פיסטוקים


היי כולם.

וואו טוב אז, איך עבר עליכם החג? ואיך אתם לקראת שאר החגים שעומדים בפתח?

אצלנו היה נחמד מאוד. בקטע ממש מצחיק לא הכנתי ולו דבר אחד לערב חג.

התארחנו וביקשו לא להביא שום דבר…

אבל, למרות כמות הבשר הנוראית על השולחן, המארחים הכינו לנו שלל מנות טבעוניות טעימות ואפילו קינוח!

ועכשיו אחרי שנגמר חג אחד, פנינו לחג הבא.

עוגת חלבה פיסטוקים

זו התקופה הזו בשנה לפני יום כיפור שכל הרשת גועשת ורוחשת עוגות בחושות.

אני לא יודעת כמה מכם צמים, אני אישית לא אבל אני ממש לא חושבת שצריך סיבה כדי להכין עוגה בחושה! 🙂

ובטח ובטח עוגת חלבה פיסטוקים טבעונית מהממת.

את הרעיון לעוגה הזו קיבלתי מ…. מכם! חמודים שאתם.

בתחילת השבוע שאלתי אתכם בסטורי באינסטגרם איזה מתכונים לעוגות בחושות ועוגיות אתם רוצים לקראת כיפור.

היו לא מעט רעיונות מדהימים, היו לא מעט אנשים שביקשו עוגת פיסטוק והיתה מישהי אחת שכתבה- עוגת חלבה פיסטוקים.

עוגת חלבה פיסטוקים

ברגע שראיתי את זה ידעתי שזה סגור- זה מה שאני מכינה לחמישי לבלוג.

היא יצא גבוהה וממש ממש רכה וספוגית (בקטע טוב) ובעיקר בטעם משגע של חלבה.

רוצה לנצל את ההזדמנות להודות לכם מכל כל כל הלב על כמות תמונות והודעות לא נתפסת בראש השנה.

זה תמיד – תמיד- מרגש אותי לראות את המנות מהבלוג על שולחן החג שלכם.

אז יאללה, יום שני עולות עוגיות, יום חמישי קינוח מפנק לערב סוכות, בקיצור, יש לנו עוד הרבה דברים טעימים בדרך!

עוגת חלבה פיסטוקים

עוגת חלבה פיסטוקים


הכנות
10 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית אינגליש רחבה 22 ס"מ)

רטובים

1 ורבע כוסות (230 גרם ) חלב סויה / שקדים לא ממותק

1 כף מיץ לימון / חומץ

חצי כוס (85 גרם) שמן

3 כפות (35 גרם) טחינה

1 כפית תמצית וניל

1 כף מי ורדים (לא חובה)

3/4 עד 1 כוס (170 גרם) סוכר חום

יבשים

2 כוסות (240 גרם) קמח כוסמין לבן / חיטה לבן (או חצי חצי מלא- לבן)

2 כפיות אבקת אפייה

תוספות

100 גרם פסיטוק מרוסק דק

1/2 כוס (30 גרם) שערות חלבה (או חלבה רגילה מפוררת)

מה עושים

עוגה

רטובים

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לטרוף יחד חלב סויה וחומץ

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולטרוף טוב

יבשים

בקערה נוספת לנפות קמח ואבקת אפייה ולערבב

להעביר בהדרגה תערובת יבשה לרטובה ולערבב עד שאחיד

להוסיף 50 גרם פיסטוק מרוסק ואת החלבה ולקפל פנימה בעזרת מרית

אפייה

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולפזר מעל את 50 הגרם הנוספים של הפיסטוק

לאפות 40-45 דקות עד שיציב וזהוב וקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין לפני שחותכים



הערות והמרות:

  • לא ממליצה להכין את העוגה רק מקמח מלא כי בעיני היא תהיה דחוסה וכבדה מידי
  • במקום פיסטוקים אפשר שקדים או פקאנים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים