גלידת פיסטוק טבעונית


היי, פוסט בונוס ביום שלישי.

איך אני אוהבת כאלו 🙂

אני בפרץ יצירתיות בלתי נשלט השבוע ופשוט מתחשק לי להכין עוד ועוד מתכונים.

אז במקום להעלות את המתכון הזה ביום חמישי ואת המתכון של חמישי שבוע הבא, החלטתי על עוד פוסט!

האמת שזה בכלל שבוע משוגע בבלוג כי בסופ״ש סוף סוף עולה גם הפוסט על סיני עם מדריך מלא לטבעוני בסיני שזה בכלל די מרגש.

בכל אופן, אז נשאלתם באינסטגרם איזה גלידה אתם הכי אוהבים.

גלידת_פיסטוק

וואו כמה תשובות מעניינות וטעימות קיבלתי, אני חושבת שהולך להיות פה קיץ מאוד מאוד טעים…

ומה שהכי הפתיע אותי היה שהתשובה שחזרה הכי הרבה פעמים היתה- גלידת פיסטוק.

באמת?! מי היה מאמין שכל כך הרבה מכם יעידו על עצמם שגלידת פיסטוק זו הגלידה הכי אהובה עליהם?

ובכן ניגשתי למשימה להכין מתכון לגלידת פיסטוק טבעונית!

עשיתי פה שילוב של גלידת וניל וגלידת פיסטוק כי הרבה מכם כתבו את זה ככה- גלידת וניל ופיסטוק, שזה ז׳אנר שבכלל לא ידעתי שקיים.

ההכנה ממש קלה והיא יוצאת בהחלט קרמית וממש מה שרציתי.

החלק שהפסיטוק יצא ממש פיסטוקי וגם קצת חיזוק של הצבע (עם ספרולינה) זה בכלל יצא מהמם לדעתי.

ועכשיו נשארו לנו רק עוד 100,0000 רעיונות ששלחתם לי לעוד ועוד ועוד גלידות טעימות (גלידה במבה אדומה מישהו?!)

יאללה, לכו תכינו לכם גלידה ואנחנו נתראה פה ביום חמישי עם מתכון מפנק במיוחד.

גלידת_פיסטוק

גלידת פיסטוק טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
5 שעות קרור

מה צריך

גלידה

250 גרם מעדן ביו בטעם טבעי (אני השתמשתי בחדש של תנובה)

400 גרם קרם קוקוס 18% שומן (לא צריך להפריד)

1/2 כוס חמאת שקדים (שקדיה)

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כוס סירופ אגבה / סוכר כלשהו (שימו לב שסוכר חום ישנה את הצבע של הגלידה)

מחית פיסטוק

100 גרם פיטוקים קלופים

1 כפית ספרולינה טרייה קפואה (אם בא לכם לחזק את הצבע)

מה עושים

מחית פיסטוק

במעבד מזון להניח פיסטוקים

לעבד 8-10 דקות עד שמתקבלת משחה חמאתית, להעביר לקערית

גלידה וניל

במעבד מזון להניח את כל מרכיבי הגלידה (בלי מחית הפסיטוק)

לעבד לתערובת אחידה ולהעביר חצי כמות לקערית (החצי השני נשאר במעבד)

גלידה פיסטוק

להוסיף למעבד את מחית הפיסטוק (וספרולינה אם בחרתם להוסיף) ולעבד לתערובת חלקה

הכנה והגשה

לתוך תבנית או קופסא (שמתאימה למקפיא) להעביר כפות כפות של כל תערובת (לבן וירוק) ולעשות בלאגן בחלק העליון עם קיסם

להניח במקפיא ל 4-5 שעות ולהגיש

(אם הגלידה נשארה במקפיא כמה ימים או הרבה יותר מחמש שעות, להוציא מהמקפיא 15 דקות לפני הגשה)



הערות והמרות:

  • בכוונה לא השתמשתי בבלנדר כי בלנדר יוצר גלידה עם הרבה בועות ופחות קרמיות
  • אתם יכולים להכין גם במקציף חשמלי
  • את קרם הקוקוס אפשר להחליף בטופו משי
  • את המעדן אפשר להחליף בטופו משי / קרם קוקוס
  • את חמאת השקדים אפשר להחליף בבננה / טחינה (יהיה לזה טעם של בננה / טחינה)
  • את הפיסטוק אפשר להחליף בשוקולד מומס / חמאת בוטנים / ריבה / מחית פירות כלשהי ועוד ועוד באותה הכמות

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים