עוגת שזיפים בחושה


וואו טוב אני פשוט לא מאמינה שהספקתי להעלות את המתכון הזה היום.

מי פה שמכיר אותי ועוקב אחרי הבלוג יודע שאני בדרך כלל מכינה את כל המתכונים לשבוע מראש, בדרך כלל ביום ראשון.

ככה שזה מאוד מאוד חריג שהמתכון הזה עולה כל כך מאוחר ביום חמישי.

והמתכון והוידיאו והתמונות אכן הוכנו וצולמו ביום ראשון.

עוגת שזיפים בחושה

אבל מה שקרה זה שלא ערכתי אותם… ואני לא בדיוק יודעת מה חשבתי לעצמי אבל איכשהו דחפתי בשבוע הזה מאה ושמונה דברים.

וכך קרה שיום חמישי הגיע והפוסט לא היה מוכן.

שאלתי אתכם בסטורי מה אתם מעדיפים, שהוא יעלה מאוחר בערב היום או מחר בבוקר ורובכם הגדול בחר היום בערב.

אז הנה, אני יושבת ב 18:10 ומסיימת לערוך ולכתוב את הפוסט.

עוגת שזיפים בחושה

לא ממש ידעתי איך לקרוא לעוגה הזו, היא לא בדיוק עוגת שזיפים בחושה… כי היא רק מוקשטת בשזיפים.

אבל רק לקרוא לה עוגת טבעונית בחושה זה משעמם ולא עושה איתה חסד כי באמת שהיא כל כך טעימה!

למען האמת פשוט יש לה טעם של דובשניות.

לא ברור איך אבל זה מה שקרה 🙂

אז להלן- עוגת דושבניות טבעונית עם קישוטי שזיפים- יאמי.

אין לי ספק שאתם הולכים להנות ובגדול, היא רכה, לחה, גבוהה ופשוט נהדרת.

עוגת שזיפים בחושה

עוגת שזיפים בחושה


הכנות
20 דקות
בישולים
50
מתי מוכן
עוד שעתיים (קרור)

מה צריך

 עוגה (אינגליש 22 ס״מ- אופציות נוספות בתחתית המתכון)

רטובים

1 כוס חלב סויה / שקדים

1 כף חומץ / מיץ לימון

2/3 כוס (225) גרם רסק תפוחים

1/2 כוס (145 גרם) מייפל / סילאן

1/2 כוס (100 גרם) שמן

1/4 עד 1/3 כוס סוכר חום

יבשים

2 כוסות (350 גרם) קמח כוסמין לבן (אפשר חיטה לבן או חצי חצי מלא ולבן)

2 כפיות אבקת אפיה  

1 כפית קינמון

קורט מוסקט וציפורן

גלייז

1/2 כוס קרם קוקוס מופרד (הסבר בתחתית המתכון)

100 גרם אבקת סוכר (אני טוחנת לבד מסוכר קנים)

פירות העונה

אגוזים מרוסקים

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לערבב מרכיבים רטובים

לתוך קערה נוספת לנפות מרכיבים יבשים ולערבב

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 45-50 דקות עד שקיסם יוצא נקי יחסית ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין

גלייז

לערבב את מרכיבי הגלייז בקערה

להניח במקרר שעתיים להתייצבות

לזלוף מעל העוגה (כשהיא התקררה לחלוטין)

לקשט בפירות חתוכים ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר להמיר עד 70% מכמות הקמח בקמח מלא (כוסמין או חיטה)
  • אפשר להכין בתבנית מאפינס (זמן אפייה יהיה 20-25 דקות)
  • אפשר להכין בתבנית קפיצית 22 ס״מ או מלבנית 20/30
  • את רסק התפוחים אפשר להמיר במחית בננה באותה הכמות (זה יורגש בטעם)
  • אפשר להוסיף אגוזים וכדומה לבלילה
  • אפשר בלי גלייז
  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים