רולדת פרג טבעונית


היי היי היי לכולם!

חזרנו!!! וואו לא יאומן שעבר חודש, שעברו 33 ימים למען האמת.

הזמן טס מצד אחד מצד שני הוא עבר לאט, לאט במובן הכי טוב של המילה.

נחתנו רק אתמול בערב ואני מרגישה שאני עדיין יותר מידי בתוך כל האירגונים והשוק של החזרה בשביל ממש לכתוב לכם על הטיול עצמו.

אני עדיין רק מעכלת שאנחנו פה, בבית, עם החתולים.

הכל כל כך קרוב אבל עדיין מרגיש כמו הזיה קצת.

ותוסיפו לזה ג'טלג 🙂

אני כן אגיד לכם שהיה לנו טיול מדהים, מכל כך הרבה מובנים הוא היה לא צפוי שאי אפשר היה לעמוד בקצב.

רולדת פרג טבעונית

בין אם זו העובדה שהיינו אמורים להשאר את כל החודש בדראמסללה ובסוף הגענו לאודייפור, פושקר, רישיקש ו… טוקיו!

ובין אם זו העובדה שתוך כדי טיול פגשנו בהפתעה כל כך הרבה (!!!) אנשים שאנחנו מכירים וחברים טובים טובים שהפתיעו בכל מיני נקודות בדרך.

האמת שבכל נקודה בדרך, ממש בכל מקום שהיינו הצטלבה הדרך שלנו עם חברים טובים מכל רחבי העולם. זה היה קוסמי.

הטיול היה ממלא, מלא בהרפתקאות ומלא בסיפורים וחוויות.

מבחינת אוכל יעלו שני פוסטים מסודרים גם על הודו וגם על יפן ומבחינת החוויות האישיות שלי, לקראת הפוסט של יום חמישי אני אשב כמו שצריך ואכתוב לכם פוסט על כל מה שהיה 🙂

בנתיים, יש לי מלאאאאאא הודעות לענות עליהן, בית לצחצח, חתולים ללטף ולאהוב בלי סוף ובאופן כללי, לחזור אל העסק שלי, הבלוג שלי והחיים שלי פה בבית.

רולדת פרג טבעונית

והיום? היום עולה לבלוג עוגה.

עכשיו, אתם יכולים להגיד, מה עוגה עכשיו אחרי כל החגים האלו? אבל לי לא איכפת חחח כי חזרתי לארץ ובא לי לחגוג עם עוגה שאני אוהבת במיוחד.

רולדת פרג טבעונית יפייפיה, עם בצק פריך ומילוי עשיר בטירוף של קרם פרג מתוק וסמיך.

היא ממש קלה להכנה, היא הכי מפנקת שיש והיא אחת העוגת האהובות עליי בעולם.

זהו להיום חברים, אני הולכת להתאפס על עצמי וחכו לפוסט של יום חמישי, עם מתכון חגיגי לקראת החזרה לארץ והרבה סיפורים מרתקים על הנסיעה.

אוהבת אתכם, התגעגעתי.

רולדת פרג טבעונית

רולדת פרג טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
שעה וקצת

מה צריך

מילוי

200 גרם פרג טרי טחון
1/2 כוס חלב סויה / שקדים / אורז
1/3 כוס מייפל
1/3 כוס שמן קוקוס
2 כפות חמאת שקדים / קשיו/ טחינה

בצק

 2/3 1 כוסות קמח כוסמין מלא
1/3 כוס שמן
2-3 כפות מייפל
1/4-1/3 כוס מים חמים

ציפוי

2 כפות מייפל

1/2 כפית קמח טפיוקה

1 כף פרג

מה עושים

מילוי

בסיר נונסטיק להניח את כל המרכיבים

לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב 5 דקות לערך

עד שהתערובת מסמיכה מאוד ואחידה, לקרר לחלוטין

בצק

בקערה לערבב קמח, שמן, מייפל וחצי מכמות המים

ללוש מעט ולהוסיף מים רק במידת הצורך

במידה והבצק רטוב מידי להוסיף מעט קמח בהדרגה

ללוש 5 דקות לבצק יציב וגמיש

הכנה

לרדד את הבצק לצורת מלבן בעובי 1/2 ס"מ

למרוח את המילוי על הבצק- להקפיד להשאיר שוליים של 2 ס"מ בכל הדפנות

לגלגל את הבצק לרולדה ולהדק טוב

להדק ולסגור את הקצוות

בעזרת סכין לחתוך כמה חתכים בחלק העליון של הבצק

ציפוי ואפייה

להדליק תנור על 175 מעלות

להניח את הרולדה על תבנית מרופדת בנייר אפייה

בקערית לערבב מייפל וטפיוקה

למשוח את העוגה בתערובת בנדיבות

לפזר מעל מעט פרג

לאפות 35-45 דקות, עד ששחום ויציב

לקרר לחלוטין לפני הגשה

רוצים לראות אותי מכינה את העוגה? כדאי לכם 🙂



הערות והמרות:

  • את הפרג אפשר להחליף בממרח תמרים ואגוזים, בחלבה, בשוקולד וכדומה
  • אפשר להכין מקמח לבן (כוסמין או חיטה)
  • את המייפל אפשר להחליף באגבה / סוכר
  • את שמן הקוקוס במילוי לא ניתן להחליף (לא מורגש בטעם)
  • לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן עדיין

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים