היוש ערב טוב!
אז אחרי כל ההתלהבות שהיתה סביב הספיישל שוקו חם, החלטתי ללכת על עוד ספיישל 🙂
ספיישל דייסת סולת מתוקה בשלושה טעמים!
עכשיו מה בעצם היה הרעיון מאחורי הספיישל הזה?
אני גדלתי בשנות השמונים, זאת אומרת נולדתי ב 1982. אני לא לגמרי בטוחה מה הולך היום עם דייסות אבל אני ממש גדלתי על דייסה.
הכי פשוטה הכי רגילה- חלב, סולת סוכר.
בימים של פינוקים אמא שלי היתה מכינה גם עם שוקולית (גאד מה הלך בשנות השמונים באמת אני שואלת חחח)
אני בכל מקרה העדפתי את הרגיל כי מאז ומעולם שוקולד לא היה הקטע שלי, גם בתור ילדה.
בכל מקרה… הדייסה הזו, הקלאסית, הרגילה, הפשוטה… מזכירה לי את פעם. לשבת במטבח מעץ בכוכב יאיר עם סוודר שגדול עליי, עם אחותי ואחי ולחכות שיהיה מוכן.
ואז לחכות שקצת יתקרר. ובחוץ יורד גשם ויש ברקים ורקעים ויש אדים על החלונות במטבח ויש ריח מאוד מסויים. ריח יש דייסת סולת.
והיום… היום אנחנו כבר ב 2020 ואני אומנם עדיין לובשת סוודר שגדול עליי אבל בלוטות הטעם שלי קצת התפתחו והשתנו וגם הזמנים כמו שאומרים, אחרים.
אז החלטתי לקחת את הדייסה המתוקה הקלאסית מהאייטיז ולתת לה ספין שנות האלפיים!
וככה נולדו 3 מתכונים לדייסת סולת- באונטי, בננה חמאת בוטנים, פירות יער חלבה.
כל כך טעים, כל כך קל להכנה, כל כך משמח 🙂