GIFT CARD התחבר/י

דייסת סולת מתוקה


היוש ערב טוב!

אז אחרי כל ההתלהבות שהיתה סביב הספיישל שוקו חם, החלטתי ללכת על עוד ספיישל 🙂

ספיישל דייסת סולת מתוקה בשלושה טעמים!

עכשיו מה בעצם היה הרעיון מאחורי הספיישל הזה?

אני גדלתי בשנות השמונים, זאת אומרת נולדתי ב 1982. אני לא לגמרי בטוחה מה הולך היום עם דייסות אבל אני ממש גדלתי על דייסה.

הכי פשוטה הכי רגילה- חלב, סולת סוכר.

דייסת סולת מתוקה

בימים של פינוקים אמא שלי היתה מכינה גם עם שוקולית (גאד מה הלך בשנות השמונים באמת אני שואלת חחח)

אני בכל מקרה העדפתי את הרגיל כי מאז ומעולם שוקולד לא היה הקטע שלי, גם בתור ילדה.

בכל מקרה… הדייסה הזו, הקלאסית, הרגילה, הפשוטה… מזכירה לי את פעם. לשבת במטבח מעץ בכוכב יאיר עם סוודר שגדול עליי, עם אחותי ואחי ולחכות שיהיה מוכן.

ואז לחכות שקצת יתקרר. ובחוץ יורד גשם ויש ברקים ורקעים ויש אדים על החלונות במטבח ויש ריח מאוד מסויים. ריח יש דייסת סולת.

דייסת סולת מתוקה

והיום… היום אנחנו כבר ב 2020 ואני אומנם עדיין לובשת סוודר שגדול עליי אבל בלוטות הטעם שלי קצת התפתחו והשתנו וגם הזמנים כמו שאומרים, אחרים.

אז החלטתי לקחת את הדייסה המתוקה הקלאסית מהאייטיז ולתת לה ספין שנות האלפיים!

וככה נולדו 3 מתכונים לדייסת סולת- באונטי, בננה חמאת בוטנים, פירות יער חלבה.

כל כך טעים, כל כך קל להכנה, כל כך משמח 🙂

דייסת סולת מתוקה

דייסת סולת מתוקה


הכנות
5 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד 10 דקות

מה צריך

דייסת באונטי

⅓ כוס סולת + 1 כוס מים

2 כוסות חלב קוקוס שקדים

1 כפית אבקת קקאו

4 קוביות שוקולד מריר

ממתיק לבחיתכם על פי טעם

תוספות

חופן שוקולד צ׳יפס

חופן קוקוס טחון

דייסת בננוש חמאת בוטנים

⅓ כוס סולת + 1 כוס מים

2 כוסות חלב סויה וניל

ממתיק לבחיתכם על פי טעם

½ כפית קינמון

תוספות

כף חמאת בוטנים

1 בננה פרוסה

חופן אגוזים (לא חובה)

דייסת פירות יער חלבה

⅓ כוס סולת + 1 כוס מים

2 כוסות חלב סויה

ממתיק לבחיתכם על פי טעם

תוספות

חופן לקט פירות יער

1 כף סילאן / מייפל

2 כפות חלבה מפוררת

מה עושים

הוראות הכנה לכל הדייסות

בקערית לערבב טוב סולת ומים

בסיר נונסטיק לחמם חלב

להוסיף את תערובת הסולת ולערבב עם מטרפה על אש נמוכה

להוסיף את כל שאר מרכיבי הדייסה (בלי התוספות)

לערבב ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה

להעביר לקעריות, לקשט בתוספות ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • אפשר לעשות בלאגן ולערבב בין כל הסוגים
  • כמובן שאפשר להכין את זה עם שיבולת שועל
  • ממליצה להגיש מיד אחרת זה נהיה גוש
  • להקפיד לערבב עם מטרפה ללא הפסקה למקרם חלק וקטיפתי

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים