GIFT CARD התחבר/י

תבשיל כפרי בהכנה ביתית


היי חברים.

טוב אז אני מבקשת להתכונן… כי יש פה אנשים שהולכים ממש לשמוח עכשיו…

ואיך אני יודעת שאתם הולכים לשמוח? אה!

כי מהרגע שפירסמתי בסטורי באינסטגרם וידיאו שלי מכינה תבשיל כפרי של טבעול בהכנה ביתית אני לא מפסיקה לקבל מכם הודעות.

ועברו מאז 3 שבועות! 🙂

אז הכנסתי אותו לרשימה שלי והנה הגיע היום שלו.

תבשיל כפרי בהכנה ביתית

למי מכם שאיכשהו לא יודע על איזה תבשיל אני מדברת… פעם (ואולי עדיין?) היה לטבעול מנה שקראו לה תבשיל כפרי.

לא ברור לי בדיוק למה כי כל קשר בינה לבין תבשיל מקרי בהחלט ואני גם לא לגמרי בטוחה לגבי הכפר אבל בכל מקרה…

זו היתה אחת המנות האהובות עליי של טבעול (פעם נו כשעוד לא היו אופציות לצמחונים והייתי בת 12).

עם השנים כמובן שהפסקתי כמעט לגמרי לאכול דברים שכאלו וגם הפכתי לטבעונית והתשביל נשאר בשלו- צמחוני בלבד.

ואז לפני שלושה שבועות משום מקום התחשק לי את המנה הזו.

תבשיל כפרי בהכנה ביתית

אז נכנסתי למטבח והתחלתי לאתלר. אחרי חצי שעה ישבנו אני ומתן בסלון ואכלנו קערה מלאה בתבשיל כפרי שאני הכנתי מאפס בבית! אה!!!

היה לי ברור שזה הולך להכנס לבלוג ובאמת אתמול הכנתי שוב את המתכון עם כמויות מדוייקות והנה הוא כאן.

טבעוני, ללא גלוטן, טעים בטירוף וקל להכנה. איזה כיף אה?

יאללה, תהנו, לאב יו.

תבשיל כפרי בהכנה ביתית

תבשיל כפרי בהכנה ביתית


הכנות
5 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

תבשיל (3 מנות) 

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

300 גרם טופו קשה / סייטן / חלבון סויה / כל דבר בסגנון חתוך לקוביות

1 כף פפריקה

1/2 כפית כל תבלין- שום גבישי, כמון

מלח פלפל על פי טעם

מה עושים

תבשיל 

במחבת עמוקה ורחבה לחמם כמה כפות שמן

להוסיף את הבצל ולטגן עד שזהוב

להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן עם הבצל 4-5 דקות תוך כדי ערבוב

להוסיף את קוביות הטופו / סייטן ולערבב 2-3 דקות

להוסיף תבלינים ולערבב עד שכל הקוביות מכוסות בתבלינים

להעביר לתבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה

לזלוף מעל עוד 1-2 כפות שמן

לאפות על 180 מעלות 17-20 דקות

להגיש חם עם סלט קצוץ וטחינה בצד 🙂



הערות והמרות:

  • את תפוחי האדמה אפשר להחליף בבטטה
  • לגבי הטופו / סייטן- טופו עלול להתפרק קצת והוא פחות מזכיר במרקם את התבשיל המקורי אז אני ממליצה להשתמש בגוש של סייטן או באיזשהו משהו בסגנון שאתם אוהבים (נתחונים וכאלו)

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים