פאי דלעת טבעוני


היי היי

טוב אז נכנעתי ללחץ.

אין מה לעשות… כשבמשך 3 שבועות כל מה שאני רואה באינסטגרם זה רק עוגות דלעת, פאי דלעת, קאפקייק דלעת, עוגיות דלעת וכל דבר אחר מדלעת, נשטף לי המוח ולא היתה ברירה.

האמת היא שפאי דלעת זה לא מתכון שחזק מאוד בארץ ובטח שלא פאי דלעת טבעוני.

זו פעם ראשונה שאני מכינה קינוח טבעוני מדלעת, הכנתי בעבר כמה וכמה מתכונים טבעוניים עם בטטה וגם עם שעועית ואפילו עם אבוקדו, אבל דלעת עוד לא יצא לי.

ותכלס זה רק הגיוני לא? הריי בטטה ודלעת הן יותר מתקתקות מאשר מלוחות וזה מרגיש ממש הגיוני להכין מהן מנה מתוקה ולווא דווקא מנה מלוחה.

פאי דלעת טבעוני

בכל מקרה החלטתי ללכת על זה והתוצאה ממש מפתיעה.

הפאי יצא מתוק, ממש ממש קרמי, עם אפטר טייסט של קינמון ומייפל ובשילוב עם הקרם מעל, פשוט מושלם.

מרגיש לי שזו דרך נהדרת לחגוג את תחילת הסתיו ושעון החורף, עם פאי בצבעי שלכת וטעם ביתי ומפנק.

חוץ מזה מה חדש אצלי?

אתמול הייתי בתוכנית בוקר בערוץ 13 שזה תמיד כיף ומגניב.

אני ממש אוהבת להיות בטלויזיה 🙂

למרות שאין לי אחת כזו אני מרגישה ממש נוח להיות בצד השני של המסך.

אז הייתי בבוקר בריאות והכנתי לזניה טבעונית שזה נהדר לא רק לבלוג אלא לעולם הטבעונות בכלל.

כל פעם שמזמינים אותי לתוכנית כזו אני מאושרת איך הטבעונות הולכת וגדלה וכמה נותנים לה במה בטלויזיה.

פאי דלעת טבעוני

באותה נימה היום בבוקר הלכתי לטעימות של יוגורט טבעוני חדש שיוצא לשוק בקרוב.

שמחתי ממש לקחת חלק בסיעור המוחות עם המנכ״לים של החברה מוקפת באנשים מהטופ של התעשייה הקולנרית בארץ.

טבעונים ולא טבעונים בכלל, יושבים כולם ביחד בחדר במשך שעתיים ומדברים על יוגורט טבעוני- מה יותר משמח מזה?

אז זהו חברים זה בקצרה מה שחדש אצלי, אני מקווה שתכינו את הפאי כבר השבוע, או להלואין או סתם כי הוא ממש ממש טעים.

שיהיה שבוע מהמם.

פאי דלעת טבעוני

פאי דלעת טבעוני


הכנות
30 דקות
בישולים
60 דקות
מתי מוכן
עוד 12 שעות קרור

מה צריך

בצק

1 כוס קמח כוסמין לבן

1/2 כוס קמח כוסמין מלא

1/2 כפית קינמון

1/3 כוס שמן קוקוס

1/4 עד 1/3 כוס מים חמים

2 כפות מייפל

מילוי

500 גרם דלעת מבושלת

2/3 כוס קרם קוקוס

1/3 כוס מייפל

1/2 כוס סוכר חום / קוקוס

1/4 כפית מוסקט, אבקת ג׳ינג׳ר, מלח

1 כפית קינמון

1/4 כוס קמח טפיוקה / קורנפלור

1/3 כוס קמח קוקוס / קמח אורז / קמח שיבולת שועל / קמח כוסמין

ציפוי

2/3 כוס קשיו

2 כפות שמן קוקוס

1/3 כוס קרם קוקוס

1 כפית תמצית וניל

3 כפות מייפל

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לערבב קמחים וקינמון

לשפוך מעל שמן קוקוס, מייפל ומים חמים בהדרגה

לערבב וללוש טוב כחמש דקות לפחות עד קבלת בצק אחיד וגמיש

לרדד לעיגול בקוטר 24 ס״מ

להעביר את הבצק לתבנית פאי משומנת היטב

להדק לתחתית ולדפנות לחורר את התחתית בעזרת מזלג

להכניס לתנור ולאפות 10 דקות

מילוי ואפייה

להניח את כל מרכיבי המילוי בבלנדר (או מעבד מזון או עם בלנדר מוט)

לעבד למשחה חלקה

להוציא את הבצק מהתנור ולשפוך מעליו את המילוי

להכניס לתנור לשעה (עדיין 170 מעלות)

להוציא ולהניח במקרר ל 12 שעות לפחות

ציפוי והגשה

להניח את כל מרכיבי המילוי בבלנדר

לעבד למשחה חלקה, להעביר לקערה ולהניח במקרר חצי שעה לפחות

להוציא את העוגה מהמקרר (לאחר 12 שעות)

להעביר את הקרם לשקית זילוף ולקשט כאהבת נפשכם

(אם הציפוי התקשה ממש במקרר, תנו לו לשבת מחוץ למקרר עד שהוא מעט יתרכך)

לשמור בקרור עד הגשה, לחתוך ולהגיש קר

והנה כל המתכון שלב אחר שלב בוידיאו-



הערות והמרות:

  • את הדלעת אפשר להחליף בבטטה / דלורית
  • לא נסיתי להכין את הבצק ללא גלוטן עדיין אבל מאמינה שהוא יעבוד עם קמח נטול רב תכליתי
  • את המייפל בכל השלבים אפשר להחליף באגבה או סוכר (עדיף מומס)
  • את קרם הקוקוס אני לא ממליצה להחליף אבל אם אין ברירה במילוי אפשר להשתמש בטופו משי באותה הכמות
  • אפשר לקשט באגוזים ופירות

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים