GIFT CARD התחבר/י

סלט קינואה וטופו צרוב


קוניצ׳יווה לכולם

אוקי אז בפוסט הקודם סיפרתי לכם שאני ומתן החלטנו בצעד ספונטני לעשות תפנית של מאתיים מעלות ולטוס מהודו הישר ליפן המהממת.

זו פעם שניה שאנחנו עושים את המסלול הזה בדיוק. את המילים האלו אני כותבת לכם עכשיו מקומה 15 במלון שלנו במרכז טוקיו שמשקיף על כל העיר היפייפיה הזו.

זה כבר היום השלישי שלנו ביפן. החלטנו הפעם להשאר רק באיזור טוקיו, בילינו יום בטיולים בעיר ויום אחד בטיול מקסים לקמאקורה. היום הסתובבנו ברגל ברחבי העיר ובגנים מהממים מסורתיים ומחר אנחנו נוסעים לעוד טיול יום לטפס על הר!

העיר הזו מדהימה אותי כל פעם מחדש. הכל בה כל כך מדבר אליי.

סלט קינואה וטופו צרוב

מבחינה קולינרית אנחנו בסדר, כמובן שעשינו את המחקר שלנו מראש ואנחנו כל יום מנסים מסעדה טבעונית אחרת.

לקח לנו קצת זמן להכנס לזה הפעם, אחרי הודו שהיא הרבה יותר קלה מבחינה קולינרית, זה קצת קשה להתרגל לזה שממש צריך לחפש אוכל וללכת ברגל או לנסוע כדי לשבת במקום טבעוני. 🙂

אז חוץ מזה שאנחנו ביפן, היום בארץ זה היום הראשון של אחרי החגים.

אני אומנם לא מרגישה את זה כי לא הייתי בארץ בחגים אבל אני בהחלט יודעת איך זה מרגיש ואיך זה הרגיש שנה שעברה…

את המתכון שעולה היום, תיכננתי להעלות לכבוד היום שאחרי החגים אבל באופן אירוני יצא שהוא מתאים גם לי עכשיו בול עכשיו ביפן.

סלט קינואה וטופו צרוב

ולמה? כי אני מתגעגעת לסלט! בהודו לא אכלתי ירקות חיים (אני תמיד נמנעת מזה שם) ופה בטוקיו אומנם יש ירקות אבל סלט פה זה לא סלט כמו שאני אוהבת ואין לנו מטבח אז אני נאלצת להתפשר.

ככה שבואו נגיד שאני מאוד מאוד (מאוד!) הייתי שמחה להכין את הסלט הזה עכשיו.

אני מקווה שגם לכם, אחרי כל ארוחות החג המושחתות, הסלט הזה יבוא טוב.

לדעתי הוא מתאים לכל יום ולא רק ליום שאחרי החגים, כי הוא טעים, עשיר בחלבון וממש ממש משביע.

תהנו ושתהיה חזרה לשגרה נעימה וקלה.

סלט קינואה וטופו צרוב

סלט קינואה וטופו צרוב


הכנות
15 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 25 דקות

מה צריך

סלט

300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות 

2 כפות רוטב סויה

1 כוס קינואה אדומה מבושלת ומקוררת 

1 כוס שעועית אדומה / שחורה מוכנה לאכילה (מושרית ומבושלת או קפואה מופשרת) 

300 גרם תערובת עלים ירוקים חתוכים גס

1 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות

1/2 כוס פקאן קלוי שבור 

2 כפות שמן זית 

1 לימון סחוט טרי 

1 כפית כל מרכיב- בזיליקום מיובש, אורגנו מיובש 

מלח פלפל על פי טעם 

חופן עלי נענע / בזיליקום קצוצים 

מה עושים

סלט

בקערית לערבב טופו ורוטב סויה עד שכל קוביות הטופו משנות את צבען 

להעביר למחבת נונסטיק (טפלון) ולחמם על אש גבוהה תוך כדי ערבב עד שהטופו צרוב מכל צדדיו

להעביר לקערה ולקרר 

בקערת סלט גדולה לערבב את כל מרכיבי הסלט כולל הטופו 

לטעום ולהוסיף מלח / לימון במידת הצורך 

להגיש קר

אתם מוזמנים לצפות במתכון גם בערוץ היוטיוב-

הערות והמרות:

  • את השעועית אפשר להחליף בכל קטניה אחרת- חומוס, עדשים שחורות, שעועית לבנה וכדומה 
  • את הפקאן אפשר להחליף בשקד קלוי, אגוזי מלך, קשיו קלוי וכדומה 
  • את הנענע אפשר להחליף בפטרוזיליה או כוסברה 
  • את הקינואה אפשר להחליף בקוסקוס או אורז בר 
  • אני השתמשתי בתרד, מנגולד וחסה


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים