עוגת פטל טבעונית


שלום חברים.

אז מעשה שהיה כך היה…

לפני כמה ימים שאלתי אתכם מה אתם מעדיפים שיעלה לכבוד יום האהבה- עוגת קרפים או עוגת רד וולווט.

עוגת רד וולווט ניצחה בפחות מאחוז אחד… אבל היא ניצחה.

אז אתמול, נכנסתי למטבח בתשע בבוקר והתחלתי במשימה של להכין עוגת רד וולווט- בלי צבע מאכל אדום.

אז כן…

עוגת פטל טבעונית

לפני שאתם קופצים ואומרים לי סלק (!!!) לאחר לא פחות משלושה ניסיונות שונים ומשונים הגעתי למסקנה הבלתי נמנעת שלהכין עוגת רד וולווט (שכל הקטע שלה זה שהיא אדומה בוהקת) בלי צבע מאכל- זה בלתי אפשרי.

כן, אפשר להגיע לכל מיני דברים שאולי מזכירים אדום אבל הם בעצם חום, או שמזכירים אדום אבל הם בעצם סגול, או שמזכירים קינוח טעים אבל בעצם מדובר בערימת סלק!!!

עכשיו, אתם מכירים אותי, אם זה לא מושלם, זה לא עולה לבלוג.

אבל מה כן?

מתוך כל ההכנות לעוגת רד וולווט בטעות, הכנתי אוצר!

עוגת פטל טבעונית

איכשהו יצאה לי עוגת פטל כל כך מיוחדת וטעימה ומעניינת שאמרתי לעצמי ישר שזו העוגה שאני מעלה היום לבלוג.

היא מרשימה ויפה וגבוהה וכל כך מתאימה ליום האהבה.

אני מאמינה שיום אחד גם תהיה פה עוגת רד וולווט, כי זו העוגה האהובה עליי, וגם בטוח תהיה פה מאוד בקרוב עוגת קרפים.

אבל בנתיים, כולנו זכינו לעוגת פטל טבעונית ממש ממש ממש טעימה.

חוץ מזה הניקוי הולך פיקס, נשארו לי עוד 3 ימים. היומיים של המיצים כביכול נגמרו היום אבל בנתיים אני ממשיכה עוד יום רק מיצים כי ממש כיף לי.

ואני בהחלט מתרגשת לקראת יום שישי… למה? בפוסט הבא 🙂

עוגת פטל טבעונית

עוגת פטל טבעונית


הכנות
25 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה ורבע

מה צריך

בצק (2 תבניות 20 ס״מ)

1 כוס חלב שקדים / סויה

2 כפות חומץ (כן כן)

2 כוסות פטל קפוא או טרי ודומדמניות

1 כוס שמן קוקוס מגובש

1 ושליש כוס סוכר חום

3 כפות רסק תפוחים

1 כף מיץ לימון

2 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן או חיטה לבן

2 כפיות אבקת קקאו

1/2 כפית סודה לשתייה

קרם

1 כוס חמאה טבעונית (להכנה ביתית)

3 כוסות אבקת סוכר (אני מכינה לבד בבלנדר מסוכר חום / קנים)

1 כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת אוכמניות / אבקת סלק / או 2-3 פטלים

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערית לערבב חלב שקדים וחומץ, להניח בצד 5 דקות

בבלנדר להניח פטל ודומדמניות ולעבד למחית (אפשר גם בבלנדר מוט)

להוסיף את חלב השקדים ולעבד לבלילה חלקה, להניח בצד

בקערה לערבב שמן קוקוס וסוכר עד לקבלת קרם אחיד

להוסיף רסק תפוחים ולערבב עד לקבלת קרם בהיר

להוסיף אבקת קקאו ולערבב

להוסיף בלילת פטל ולערבב טוב

להוסיף קמח בשתי נגלות ולערבב טוב

להוסיף מיץ לימון וסודה לשתייה ולערבב טוב פעם אחרונה 🙂

להעביר ל2 תבניות משומנות ולאפות 40-45 דקות

להוציא מהתנור ולקרר לחלוטין

ציפוי והכנה 

בעזרת מקציף חשמלי להקציף חמאה טבעונית עד שהיא תפוחה וקרמית

להוסיף אבקת סוכר חצי כוס כל פעם ולהקציף

להוסיף תמצית וניל ולהקציף עד שקרמי ואחיד

להוסיף אבקת אוכמניות / אבקת סלק ולערבב עם כף

להניח עוגה אחת על צלחת הגשה

למרוח קרם בנדיבות ומעל להוסיף כמה כפות ריבה

להניח מעל את העוגה השניה ולכסות בקרם מכל הכיוונים

לקשט כאהבת נפשכם ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום פטל אפשר פירות יער / אוכמניות
  • אין לי ממש תחליף לשמן קוקוס חוץ מעוד חמאה טבעונית שזה גם סבבה

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים