טארט פטל ללא גלוטן


היי חברים אהובים!

מרתון המתכונים לליל הסדר מגיע לשיאו היום…

אומנם יש לנו עוד לא מעט מתכונים ולקטים שיעלו לקראת ובמשך החג אבל היום עולה ה- עוגה!

אתם יודעים שכל שנה אני משקיעה המון המון המון מחשבה בעוגה לליל הסדר.

היא מאוד חשובה לי כי אני רוצה שכולם ישמחו ויהיו מרוצים מה שאומר- בלי גלוטן, בלי קטניות, טבעוני כמובן.

לא מסובך מידי אבל גם לא משעמם, מרשים אבל נגיש, קל לסחוב ממקום למקום אבל לא פושטי ועוד ועוד.

טארט פטל ללא גלוטן

השנה בסקרים שעשיתי אתכם ברשתות החברתיות חצי מכם הצביעו לעוגה קלילה ומרשימה וחצי הצביע לעוגה מושחתת ומורכבת.

בשלוש השנים שהבלוג קיים- כל פסח העליתי עוגה מושחתת וקצת מורכבת והשנה התחשק לי לגוון.

מרגיש לי שאחרי ארוחה כל כך כבדה, דווקא נחמד לסיים עם משהו פירותי וקצת יותר קליל.

אבל אז… זה קצת רדף אותי, המחשבה על כל אלו רוצים קינוח מושחת… 🙂

טארט פטל ללא גלוטן

אז לפנים משורת הדין, אני הולכת לנסות ולהעלות השנה 2 עוגות לכבוד החג.

אני לא בטוחה שאני אספיק אבל אני בהחלט הולכת לנסות להספיק.

אז חכו חכו לשבוע הבא.

בכל מקרה אנחנו מתחילים עם העוגה הראשונה שבאמת שאני קצת מאוהבת בה.

הצבעים, הבצק (מושלם!!!), הטעם, הקלילות.

טארט פטל ללא גלוטן

אחד הקינוחים היותר מוצלחים שהכנתי לאחרונה ואני כל כך שמחה לחלוק אותו איתכם שבוע לפני ליל הסדר את הטארט המהמם הזה.

שיהיה סופ״ש שמח ונתראה בשבוע הבא.

נ.ב כמו כל פסח, אני מעלה ברשתות החברתיות לקטים מטורפים של עיקריות / סלטים / קינוחים ועוד שכולם מתאימים לליל הסדר, אז שווה לעקוב שם מידי פעם שלא תפספסו. 🙂

טארט פטל ללא גלוטן

טארט פטל ללא גלוטן


הכנות
20 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 3 שעות (קרור)

מה צריך

קלתית (תבנית 20-22 ס״מ- לא יותר) 

230 גרם (2 כוסות + שליש כוס) שקד טחון

60 גרם (1/2 כוס) קמח טפיוקה

3 כפות סוכר חום

2 כפות רסק תפוחים

70 גרם (1/3 כוס) שמן קוקוס מומס

קורט מלח

מילוי

200 גרם אגוזי קשיו

150 גרם גבינת שמנת טבעונית (קשה ככול הניתן) או קרם קוקוס מופרד

3/4 עד 1 כוס סוכר חום

200 גרם פטל קפוא או טרי (או תותים / פירות יער / אוכמניות)

קישוט

פרחים (לא רעילים), פירות חתוכים, קוקוס טחון, אגוזים וכדומה

מה עושים

קלתית

לערבב את כל מרכיבי הקלתית בקערה

הבצק אמור להיות נעים למגע ומתחבר בקלות לכדור יציב בכף היד

להעביר לתבנית להדק טוב טוב לדפנות ולתחתית בעזרת תחתית של כוס – תקפידו להדק חזק

לחורר חורים בקלתית בעזרת מזלג ולאפות 13-15 דקות או עד שזהוב בדפנות ויציב

לקרר לחלוטין

מילוי

להניח את כל המרכיבים במעבד מזון ולעבד למשחה חלקה

להעביר את המילוי על הקלתית האפוייה לאחר שהיא התקררה

להניח במקרר 3 שעות לפחות להתייצבות

לקשט לפני הגשה ולהגיש קר

אפשר לעטוף טוב ולהקפיא עד כחודש



הערות והמרות:

  • שימו לב לגודל התבנית! הטארט לא מתאים לתבנית 24, הטראט שבתמונות הוא בתבנית 20 (יכול להיות שישארו לכם כמה כפות מילוי אקסטרה, אני פשוט נשנשתי את מה שנשאר עם כפית)
  • בבקשה תקפידו שהבצק יהיה אחיד ויציב ולא מתפורר- ממליצה לצפות בוידיאו לרפרנס
  • אם הבצק ממש פירורי להוסיף מעט רסק תפוחים (כפית כל פעם)
  • גבינת השמנת צריכה להיות קשה (לא במרקם של פודינג) יש כמה חברות בכל סופר בימינו
  • אם בחרתם להשתמש בקרם קוקוס מופרד במקום גבינת שמנת אז:
    להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים