רטטוי צרפתי מעולה


היי היי! פוסט בונוס באמצע השבוע איזה כיף.

האמת היא שעכשיו כשסיימתי לכתוב את המתכון פתאום קלטתי כמה אין בבלוג כמעט בכלל מתכונים צרפתיים.

יש פה פרנץ׳ טוסט (שאני לא בטוחה כמה זה באמת צרפתי) וחוץ מזה באמת שאין הרבה.

אני לא יודעת הרבה על המטבח הצרפתי אני רק יודעת שלנסות להכין מקרונים טבעוניים גזל ממני שבוע שלם מהחיים (והרבה סטוריז מצחיקים על הדרך).

רטטוי צרפתי מעולה

אומנם הייתי בצרפת הרבה פעמים וגם אהיה שם שוב עוד חודש אבל לא הכי יצא לי להכנס למטבח הצרפתי.

אני בעיקר זוכרת אותו מלפני הטבעונות, שאז ביקור בפריז כלל בעיקר אכילה אינסופית של גבינות וקישים וקינוחים.

בכל מקרה! דווקא רטטוי זה מתכון שתמיד רציתי להכין ואני מניחה שאתם יודעים למה נכון?

כי הוא כל כך יפה! תנו לי כל היום לצלם דברים עגולים וסימטריים מלמעלה ואני מסודרת בחיים 🙂

בקיצור, הכנתי את הרטטוי ומה מתברר? זה לא רק מהמם לתמונות זה גם טעים ממש ממש ממש.

רטטוי צרפתי מעולה

החלטתי לשדרג והוספתי עוד שכבה סודית באמצע שלדעתי עשתה פה את כל המתכון. זה והרוטב, והציפוי של השום, טוב וגם הירקות…. חחח קיצור זה מתכון מעולה.

אז, לכל חובבי המטבח הצרפתי ובכלל למי שאוהב אוכל טעים (ופוטוגני) להלן- מתכון לרטטוי צרפתי מעולה.

(נ.ב מי שיכול לאיית רטטוי באנגלית בלי אוטו קורקט מקבל פרס.)

רטטוי צרפתי מעולה * הפוסט בשיתוף סויה תנובה.

רטטוי צרפתי מעולה


הכנות
25 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

רוטב עגבניות (4 מנות) 

1 בצל קצוץ

5-6 עגבניות קלופות קצוצות (או 1 קופסאת שימורים עגבניות קצוצות)

2 פלפלים קלויים קצוצים (אפשר לקלות לבד)

מלח פלפל על פי טעם

אופציה לשדרוג- כפית אורגנו מיובש

קרם פרובנס

150 גרם טופו בתיבול פרובנס (החדש של תנובה) חתוך לקוביות

מעט מים

1/2 כפית מלח

ירקות

2 קישואים ירוקים פרוסים דק

2 קישואים לבנים פרוסים דק

5 עגבניות מאורכות פרוסות דק

ציפוי

3 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח על פי טעם

1/4 כוס שמן זית

מה עושים

רוטב עגבניות

במחבת לטגן בצל עד שמזהיב

להוסיף פלפל קלוי ולערבב 2 דקות

להוסיף עגבניות ותבלינים ולבשל תוך כדי ערבוב 5 דקות

להעביר לבלנדר (או בעזרת בלנדר מוט) ולעבד למשחה חלקה

להעביר לתבנית 22 ס״מ עמוקה מאוד

קרם פרובנס 

במעבד מזון / בלנדר לעבד את כל מרכיבי הקרם למשחה חלקה

להעביר כפות כפות מעל רוטב העגבניות

הכנה וציפוי 

להדליק תנור על 180 מעלות

להעמיד פרוסות של ירקות צמוד אחת לשניה על הרוטב בצורה מעגלית עד שמגיעים למרכז התבנית

לערבב את כל מרכיבי הציפוי בקערית ולמשוח בנדיבות את הירקות

לכסות בנייר כסף ולאפות לפחות שעה

להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד 5-10 דקות

לקרר רבע שעה ואז להגיש



הערות והמרות:

  • אפשר להוסיף חציל, אני אישית לא אוהבת 🙂
  • אפשר להכין עם עוד כל מיני סוגי ירקות שאתם אוהבים
  • אפשר כמובן להשתמש ברוטב עגבניות קנוי
  • אתם יכולים להעביר את רוטב העגבניות לצנצנת ולשמור במקרר עד 10 ימים או להקפיא כמה חודשים
  • את קרם הפרובנס אפשר להעביר לכלי סגור למקרר ולמרוח על כריכים וטוסטים וכדומה

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים