GIFT CARD התחבר/י

רביולי ערמונים


היי היי!

מרתון שבועות השנתי שלנו, המרתון האהוב עליי בשנה, של החג האהוב עליי בשנה- ממשיך!

היום עולה עוד מתכון קסם מהמם מחוברת שבועות של תנובה.

אני עדיין בהתרגשות מהחוברת, די לא נרגעת מזה.

במיוחד כי בסופ״ש ההורים שלי היו פה וקיבלו עותק כל אחד ובאמת שהיתה פה התרגשות ענקית.

רביולי ערמונים

גם לאט לאט הרבה מהעוקבים מתחילים לשלוח לי תמונות של מה שהם מכינים מהחוברת וזה כזה מרגש!

זה כיף לחשוב לכמה בתים מגיעה החוברת הזו וכמה אנשים שבכלל לא מכירים אותי ולא בהכרח חשופים לטבעונות פתאום רואים תמונות של מנות טבעוניות בחוברת שבועות ואומרים- ואללה זה נראה טעים! 🙂

זה ממש מרגיש לי שאני ככה את שלי עשיתי, להביא את הטבעונות החוצה מהמעגל הטבעוני למעגל המיינסטרים.

רביולי ערמונים

ככה מחוללים שינוי. זה באמת מאוד מאוד מרגש.

בכל מקרה אז מה עולה היום? אה!

רביולי ערמונים במילוי קרם ערמונים וגבינה טבעונית ורוטב מפנק של פטריות צרובות, שום קלוי, חמאה טבעונית, מרווה ושברי ערמונים.

מה ששמעתם!

זה אחד המתכונים הכי טעימים שעלו לחוברת ואני יכולה לספר לכם שביום צילומים של המנות שלי, כל הצוות טרף את הרביולי אחד אחד ולא נשאר כלום.

אז יאללה- לכו להכין בלי קשר לשבועות, זה פשוט כזה טעים! ואפשר להקפיא ולאכול מתי שרוצים ועם איזה רוטב שרוצים.

בהמשך המרתון יש לנו עוד טארטים ועוגה וקרמבל ובקיצור הולך להיות לנו חג שמח!

רביולי ערמונים

בשיתוף תנובה.

לכל המתכונים בחוברת הדיגיטלית- חוברת שבועות

רביולי ערמונים


הכנות
30 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

בצק (20-25 חתיכות)

4 כוסות קמח לבן
2 כפיות מלח
¼1 מים
1 כף שמן

מילוי
200 גרם ערמונים
½ כוס ממרח סויה בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE

¼ כוס שבבי שמרי בירה

1 שן שום

רוטב

5 כפות חמאה טבעונית / שמן קוקוס 

4 שיני שום פרוסות דק

2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות דק 

100 גרם ערמונים שבורים 

1 כפית מלח

3-4 כפות פתיתי שמרי בירה 

להגשה

מלח גס 

חופן פתיתי שמרי בירה

עלי מרווה (לא חובה)

מה עושים

בצק

בקערה לערבב קמח ומלח

להוסיף מים ושמן ולערבב בעזרת כף עץ

ללוש עד שמתקבל בצק אחיד

לעטוף במגבת ולהניח בצד 5 דקות

אחרי 5 דקות להמשיך ללוש עוד 2 דקות ושוב להניח בצד 5 דקות

לחזור על הפעולה עוד פעמיים

לעטוף את הבצק ולהניח במקרר ל 20 דקות

מילוי

להניח את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון

לעבד למשחה חלקה

הכנה

להוציא את הבצק מהמקרר ולחלק ל 4 חלקים שווים

לקמח את משטח העבודה בנדיבות

לרדד חלק אחד של הבצק כמה שיותר דק (דק יותר מדף לזניה)

להניח כפיות של מילוי על הבצק ברווחים סימטריים

להעביר מברשת עם מים סביב כל ערימת מילוי ועל דפנות הבצק

לרדד חלק נוסף של הבצק ולהניח מעל הבצק והמילוי

להדק טוב, לחתוך לריבועים ולהדק חזק עם מזלג את הדפנות של כל ריבוע

להניח על השיש להתייבש 20 דקות ואז להעביר למקפיא (מופרדים אחד אחד) או לבשל מיד (הוראות בהמשך)

רוטב

על מחבת רחבה לחמם 2 כפות חמאה טבעונית / שמן קוקוס

להוסיף פטריות ולטגן עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות נצרבות

להוסיף שום ולערבב ללא הפסקה על אש נמוכה עד שהשום טיפה מזהיב

להוסיף ערמונים 2 כפות חמאה נוספות, 2 כפות שמרי בירה ו ½ כפית מלח ולערבב

לכבות את האש

בישול והגשה

להרתיח סיר עמוק עם מים

להנמיך את האש לאש בינונית

להעביר את הרביולי לאש ולבשל עד שרך וצף (זמן הבישול משתנה אם הרביולי קפוא או לא)

להדליק את האש של הרוטב על אש בינונית גבוהה

בעזרת כף עם חורים להעביר את הרביולי ישר מהמים לרוטב

לנענע את המחבת מצד לצד כך שהרביולים מתכסים ברוטב וקצת נצרבים

לפזר מעל מלח גס, עלי מרווה ושמרי בירה ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • אני לא ממליצה להכין עם קמח מלא
  • אתם יכולים להמיר את הערמונים בכל אגוז אחר (פקאן וכו)
  • במקום פטריות אפשר כל ירק אחר שאוהבים (אספרגוס, אפונה וכו)
  • לשמרי בירה אין תחליף, אפשר גבינת פרמזן טבעונית אם מצאתם בסופר 🙂

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים