תבשיל פירות יבשים ויין טבעוני


בוקר טוב אהובים ואהובות

היום קמתי ממש מוקדם ואני כותבת לכם את הפוסט ממש על הבוקר.

אני מתרגשת מכל כך הרבה דברים שאני לא יכולה לישון.

חוץ מהנסיעה להודו עוד 6 ימים (!!) והיומולדת שלי מחר, קורים עוד שני דברים מרגשים ברמות גבוהות מאוד בימים הקרובים.

למי מכם שעוקב אחרי ברשתות החברתיות בבקשה להיות עירניים כי ביום יומיים הקרובים יש לי שתי הכרזות מדהימות בשבליכם!

מי שלא, אל תדאגו, אני כמובן אכתוב על זה בפוסט הבא ביום שני. 🙂

ויש לי עוד סיבה שאני מתרגשת היום, המתכון הזה.

תבשיל פירות יבשים ויין טבעוני

יש אנשים ששואלים אותי לפעמים, רגע מה ולא נאמס לך לבשל כל היום?

אני תמיד מחייכת ואם יש זמן מסבירה. בלוג לבישול טבעוני זה כל כך הרבה מעבר ללבשל.

יש עולם שלם של יצירה, מחשבה, עיצוב, צילום, עריכה, למידה, תכנון, השראה סביב הבלוג.

ושלא נדבר בכלל על הרשתות החברתיות, קהילת העוקבים, השאלות, ההנחיה, הלימוד, ועוד ועוד ועוד…

ואני נהנית מהכל, מכל זה. וכל מתכון הוא בשבילי עוד דבר חדש שהגיע לעולם וכל כך כיף לי לראות איך הוא נוצר, מתגבש ואז בום- אתם מכינים אותו!

כששואלים אותי אם לא נגמרים לי הרעיונות למתכונים טבעוניים אני תמיד צוחקת (באהבה)- אתם יודעים כמה רעיונות יש לי?! 🙂

ובתוך כל זה יש מתכונים שהם אפילו יותר מיוחדים מהשאר.

מתכונים כאלו שבעיני הם פשוט הצלחה מסחררת, כאלו שמשאירים אותי עם פה פעור ובעיקר כאלו שמזכירים לי את אמא שלי.

והיום חברים, עולה מתכון כזה בדיוק.

היום עולה לבלוג תבשיל פירות יבשים עם יין אדום ורצועות טופו.

תבשיל פירות יבשים ויין טבעוני

כשהייתי קטנה, אמא שלי היתה מכינה תבשיל דומה רק עם רצועות בשר, ותבשיל נוסף בלי הרצועות לי ולאחותי.

כשהתחלתי השנה לעבוד על המתכונים לחגים התקשרתי כרגיל לאמא להתייעץ.

היא ישר אמרה לי- באבי, כרגיל- תבשיל פירות יבשים וכל אלו, את יודעת איך זה.

אמרתי לעצמי שהשנה אני אלך עם אמא ואני אלך על המקור. ביקשתי מאמא הוראות כלליות ונכנסתי למטבח.

כששלחתי לאמא שלי תמונה של התוצאה הסופית היא אמרה לי בבעתה- זה נראה כמו בשר!

נכון, זה באמת נראה כמו בשר. לא תיכננתי שזה מה שיקרה אבל וואלה, זה מה שקרה.

אין לי מושג אם יש לזה טעם או טקסטורה של בשר (כי אף פעם לא אכלתי בשר) אבל אני די משוכנעת שממש לא.

אבל זה לא אמור להיות בשר אז זה בסדר 🙂 מה שבאמת חשוב זה, שזה ממש ממש ממש ממש טעים.

זו מנה עיקרית טבעונית לראש השנה שתרשים את כל האורחים שלכם.

זה מתכון קל להכנה בלי סיבוכים ובלי בלאגן- סיר אחד וזה הכל.

תהנו תהנו תהנו.

תבשיל פירות יבשים ויין טבעוני

תבשיל פירות יבשים ויין טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
שעה

מה צריך

תבשיל (4 מנות)

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

300 גרם פירות יבשים לבחירתכם (אני השתמשתי במשמש ושזיף)

50 גרם טופו קשה קרוע לחתיכות גסות

250 גרם טופו פרוס לפרוסות עבות (לפחות 1 ס“מ עובי)

150 גרם תערובת אגוזים (אני שמתי קשיו, מלך, שקד, צימוקים, פיסטוק, פקאן, גוגי' ברי)

2 כפות פפריקה מעושנת

1/2 כפית כל מרכיב: אגוז מוסקט, קינמון, אבקת ג‘ינג'ר (לא חובה)

מלח פלפל על פי טעם

1/2 1 כוסות יין אדום לא מתוק

2-3 כוסות מים (לפחות)

מה עושים

תבשיל

בסיר גדול לחמם כמה כפות שמן

להוסיף את הבצל ולטגן עד שזהוב כהה

להוסיף את הגזר ולערבב יחד עד שהגזר מעט צרוב

להוסיף פירות יבשים ולערבב 2-3 דקות

להוסיף טופו מופרר (עדיין לא את הפרוסות) ולערבב

להוסיף תבלינים ואגוזים ולערבב טוב

להוסיף פרוסות טופו ויין ולערבב טוב בעדינות (זהירות שהפרוסות לא יקרעו)

לבשל 3-4 דקות ואז להוסיף מים ולסגור את הסיר

לבשל 45 דקות (לאחר 20 דקות לבוא לבדוק שלא נגמרו הנוזלים, במידה וכן- להוסיף עוד מים)

להגיש חם על קוסקוס או אורז



הערות והמרות:

  • אפשר להכין את המתכון בלי היין אך לטעמי הוא יצא הרבה פחות מיוחד (יין לבן לא מתאים)
  • את הטופו אולי אפשר להחליף בסייטן, לא ניסיתי אבל אני בטוחה למידי שזה יעבוד טוב
  • את התבלינים/ האגוזים/ הפירות אפשר כמובן להחליף לפי טעם

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים