GIFT CARD התחבר/י

תבשיל טבעוני ביין אדום


היי היי

ביומיים האחרונים התעוררתי והיה לי קריר.

ממש קשה להאמין, בעיר הרותחת הזו, שיהיה קריר. זה מרגיש לא מציאותי, לא הגיוני, איך יכול להיות ש… נעים בחוץ?!

לא רק זה, התחזית טוענת שהולך לרדת גשם.

למרות שאני מאוד אוהבת חורף, איכשהו יצא שדווקא כשהחורף מגיע, אני נוסעת.

בשבת הקרובה אנחנו נוסעים לסופ"ש משפחתי בדרום ומשם… אני מתן, אחותי, בעלה והאחיין שלי, נוסעים לסיני לשבוע.

ים כחול, הרים כתומים, מדבר עוצר נשימה ושקט. הקסם המיוחד של סיני.

אני מחכה לזה בקוצר רוח, קצת לעשות הפסקה… להניח לרגע את הפלאפון, לנשום אוויר נטול אגזוזים של מכוניות ואוטובוסים ולהתעורר כל יום לנוף עוצר הנשימה.

רגע רגע, אל תדאגו! אני לא משאירה אתכם לבד 🙂

אני מכינה לכם 2 פוסטים מדהימים מראש וגם בסיני אני אבדוק הודעות מידי יום ואשתדל לענות על השאלות והקושיות.

בכל מקרה בנתיים פה בתל אביב, הבקרים הקרירים והתחושה שעוד רגע יורד גשם גרמו לי לרצות להכין תבשיל.

תבשיל טבעוני ביין אדום

איזה תבשיל? סמיך כזה, חורפי, מפנק.

כבר הרבה זמן יש לי חשק לתבשיל עם יין אדום.

זה קצת מזכיר לי תבשיל של סתבא שלי שהיא היתה מכינה בסוכות וזה גורם לי להרגיש בית 🙂

והיום כשהיה לי קריר בבוקר הרגשתי שאני חייבת כזה לארוחת צהריים.

לא הסתפקתי רק בתבשיל, הכנתי גם פירה בטטות טבעוני עם ערמונים.

יצא בדיוק בדיוק בדיוק מה שרציתי. איזה כיף.

תהנו ושבוע מהמם!

תבשיל טבעוני ביין אדום

תבשיל טבעוני ביין אדום


הכנות
20 דקות
בישולים
20
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

תבשיל

1 בצל קצוץ

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות

2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות

5-6 פטריות פורטובלו פרוסות

2 שיני שום כתושות

1/2 חבילת טופו קשה חתוך לקוביות קטנות (150 גרם)

3 כוסות יין אדום לא מתוק

1/2 כוס מים

תבלינים לתבשיל

1 כפית פפריקה מעושנת

3 כפות סוכר חום כהה (או מייפל או סילאן)

1/2 כפית כמון

1/2 כפית שבבי צ‘ילי

מלח, פלפל על פי טעם

פירה בטטה ערמונים

2 בטטות קלופות חתוכות ומבושלות

100 גרם ערמונים מוכנים לאכילה

2 כפות שמרי בירה (לא חובה)

1 שן שום כתושה

1 כף שמן זית

מלח, פלפל על פי טעם

מה עושים

תבשיל

בסיר עמוק לטגן בצל עד שמזהיב כהה

להוסיף גזר ובטטה ולערבב יחד 2-3 דקות

להוסיף סלרי וטופו ולערבב יחד 2-3 דקות עד שצרוב

להוסיף פטריות ולערבב יחד עד שהפטריות מצטמצמות

להוסיף שום ולערבב

להוסיף יין ומים ולהביא לרתיחה

להוסיף תבלינים, להנמיך את האש ולבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והתבשיל מסמיך

לטעום ולהוסיף תבלינים במידת הצורך

לכבות את האש ולכסות את הסיר

פירה בטטה ערמונים

להניח את כל המרכיבים במעבד מזון

לעבד למשחה חלקה

להגיש חם לצד התבשיל

הערות והחלפות:

  • את כל הירקות אפשר להחליף בירקות אחרים שאתם אוהבים
  • לתבשיל מאוד סמיך אפשר להוסיף כפית קמח טפיוקה / קורנפלור (בשלב הוספת היין)
  • את הטופו אפשר להמיר בסייטן או רצועות חלבון סויה
  • במקום ערמונים אפשר קשיו (לאחר השרייה של לילה)


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים