עוגת ריסס טבעונית


שלום לכולם!

טוב, אז היום זה לא יום שיגרתי בבלוג.

היום אנחנו חוגגים ובגדול.

אני יודעת שלאחרונה, במיוחד בעקבות ה׳אחרי החגים׳ העליתי לפה לא מעט מתכונים קלילים ומזינים אז מה פתאום עושה פה עוגת ריסס טבעונית מטורפת ומושחתת?

או! אז אל תדאגו- יש לי הסבר והוא הסבר משמח מאוד.

עוגת ריסס טבעונית

לפנ כמה חודשים, מתן חגג יומולדת וביקש עוגת ריסס לחגיגות.

כמובן שהכנתי לו אחת שכזו, והעליתי תמונה של העוגה הזו לסטורי באינסטגרם וכולם התחרפנו.

אז הבטחתי כשנגיע ל 20,000 עוקבים אני מעלה את המתכון.

כעבור חודשיים האינסטגרם של הבלוג אכן הגיע ל 20,000 עוקבים (עכשיו הוא כבר עומד על מעל ל 22 אבל מי סופר 😉 )

אבל! זה קרה באמצע החגים, כשכל הפוסטים שלי והמתכונים כבר מוכנים מראש לכל חג ומה קשור פתאום עוגת ריסס?

אז חיכיתי בסבלנות שיגמרו החגים, חכיתי בסבלנות גם לאחרי החגים שבהם מאזנים ולא מכינים עוגות מושחתות.

עוגת ריסס טבעונית

ואתם חיכיתם איתי, חלקכם בסבלנות וחלקכם שלח לי הודעות שבועיות- מה עם העוגה?! חחח

והנה, היום הגיע היום.

כדי לעשות את היום הזה יותר חגיגי ויותר מעניין, החלטתי לעשות הגרלה ומישהו מהעוקבים שלי באינסטגרם הולך לקבל את העוגה הזו.

כן כן מה ששמעתם. 🙂

כל מה שצריך לעשות כדי להכנס להגרלה זה לכתוב ׳אני׳ על הפוסט של העוגה שבעמוד האינסטגרם שלי (ומין הסתם לעקוב אחריי) וזהו!

ההגרלה תהיה היום בערב!

עוגת ריסס טבעונית

החגיגות וההגרלה הם לכבוד 20k בעמוד אינסטגרם אז אם אין לכם אינסטגרם לצערי ההגרלה הזו פחות רלוונטית לכם כי היא באה לפנק את העוקבים המתוקים שלי באינסטגרם. (כולכם מתוקים כמובן ויהיו הגרלות דומות בעתיד גם בפייסבוק).

ועכשיו אחרי כל החפירה הזו… קבלו אותה-

עוגת ריסס טבעונית מטורפת לא פחות.

יס!

עוגת ריסס טבעונית

עוגת ריסס טבעונית


הכנות
45 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

עוגה (2 תבניות 20 ס״מ)

רטובים

2 ורבע כוסות (330 גרם) חלב סויה / שקדים

2 כפות חומץ / מיץ לימון

3/4 כוס (140 גרם) שמן (לא קוקוס)

1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר

1 כפית תמצית וניל

יבשים

3 כוסות (430 גרם) קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

תוספות

100 גרם שוקולד מריר קצוץ / שוקולד צ׳יפס

קרם חמאת בוטנים (הכמות היא גם לעוגה וגם לקישוטי הריסס שמעל)

500 גרם חמאת בוטנים משחתית חלקה

1 וחצי כוסות אבקת סוכר (אפשר להכין לבד מסוכר קנים בבלנדר)

קישוטי ריסס 

400 גרם שוקולד מריר

מה עושים

עוגה (ממליצה בחום לצפות בוידיאו שבתחתית העמוד)

רטובים

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה עמוקה בעזרת מטרפה / מזלג לערבב חלב וחומץ עד לקבלת קצף עדין

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

יבשים

לתוך קערה לנפות דרך מסננת דקה את כל המרכיבים היבשים

לערבב בעזרת מזלג עד שאחיד לגמרי

בשלוש נגלות להעביר תערובת יבשה לרטובה (לערבב בין כל נגלה)

להוסיף שוקולד מריר קצוץ ולקפל פנימה בעזרת מרית

אפייה

להעביר את הבלילה לתבניות משומנות היטב

לאפות בין 25-35 דקות או עד שקיסם יוצא נקי יחסית ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין לפני שעוברים לשלב הבא

קרם חמאת בוטנים

עם מקציף חשמלי להקציף חמאת בוטנים עד לקבלת קרם תפוח ובהיר

להוסיף אבקת סוכר ולהקציף עד שאחיד (המרקם לא אמור להיות נוזלי בכלל הוא אמור להיות יציב לחלוטין)

להעביר 3/4 מהכמות לשקית זילוף עם צנתר עגול רגיל ולהניח במקרר (גם את הרבע הנותר לשמור במקרר)

קישוטי ריסס (תצפו בוידיאו שבתחתית המתכון זה הרבה יותר קל 🙂 ) 

במיקרו / באן מרי להמיס שוקולד

להעביר למנג׳טים בתבנית קאפקייק

להעביר 2 כפיות שוקולד מומס לכל מנג׳ט ובעזרת הכפית למרוח טוב את הדפנות (1/2 גובה מספיק)

להכניס למקפיא ל 10 דקות

להוציא את התבנית מהמקפיא ואת שקית הזילוף מהמקרר

לזלוף בערך כף קרם בוטנים בתוך כל מנג׳ט, להרטיב ידיים ולמעוך וליישר טיפה

לשפוך מעל כפית גדושה שוקולד מומס לכסות טוב בעזרת הכפית

להחזיר למקפיא לעשר דקות

להוציא מהמקפיא ולשחרר מהמנג׳׳טים

בעזרת סכין, בעדינות, לחתוך לחצאים ורבעים, להחזיר למקרר

הכנה  

כשהעוגות התקרר, להניח עוגה אחת על הכלי שעליו אתם הולכים להגיש ולהקפיד שהוא מתאים להכנס למקרר

מעל לזלוף קרם בוטנים (לא להגזים עם הכמות שלא ישפך לצדדים)

מעל להניח עוד עוגה

למלא את קרם הבוטנים שהשארו בצד קודם, בשקית זילוף עם צנתר משונן

לקשט את כל החלק העליון של העוגה

לפזר מעל קישוטי ריסס בנדיבות

לשמור בקרור כל עוד לא בהגשה

(אם העוגה הולכת להיות במקרר כמה זמן, ממליצה לתקוע בה 4 שיפודים כדי שהשכבות ישארו יציבות)



הערות והמרות:

  • בעוגה עצמה אפשר חצי חצי עם קמח מלא
  • לא ניסיתי עם נטול גלוטן
  • אין פה תחליף לחמאת בוטנים כי זה כל הלב של המתכון 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים