סלטים טבעוניים לארוחת חג


היי יפים! 

הפוסט של היום הוא מטורף, כי הוא מכיל בתוכו 9 מתכונים שונים – 9 סלטים טבעוניים לארוחת חג!

איך אני אוהבת את התקופה של לפני החגים בבלוג. 

זו ממש חגיגה בשבילי. 

פתאום לכל מתכון יש משמעות אפילו יותר גדולה מבדרך כלל.

כל מנה מוכנה שאני מתחילה לצלם אני ממש מדמיינת אותה על שולחן חג אצלכם בבית והלב ממש מתמלא בשמחה.

זו תקופה שאני מאוד יצרתית בה והרעיונות למתכונים טבעוניים עולים על גדותיהם ממש. 

סלטים טבעוניים לארוחת חג

כל יום יש לי עוד איזה רעיון, עוד איזו מחשבה, עוד איזה מנה שאני רוצה להכין וזה פשוט לא נגמר. 

וכמובן שגולת הכותרת- קינוח טבעוני לליל הסדר. 

הקינוח הטבעוני האגדי לליל הסדר שאני כבר יותר מחודש חושבת עליו, ובראש אני מחליפה, משנה, מחליטה, מוסיפה, מעצבת, מצלמת… 

המתכון לקינוח דרך אגב (שעדיין נמצא בפיתוח בראש שלי) יעלה שבוע הבא. 

התקופה הזו כייפית גם כי לפני חגים, אני מדברת איתכם הכי הרבה. 

כמות ההודעות והשאלות בשבוע- שבועיים של לפני החג עולה על גדותיה. 

סלטים טבעוניים לארוחת חג

והשנה בניגוד לשנה שעברה, אני לא מארחת אז יהיה לי הרבה יותר זמן לענות, יש! 

סיבה אחרונה שאני אוהבת את התקופה של לפני החגים בבלוג זה כי אפשר לעשות לקט מתכונים טבעונים 🙂 

איך אני אוהבת לקט. לקט זה מגניב כי זה בום של מתכונים במרוכז ויש משהו לכל אחד. 

ולקט זה אפילו עוד יותר מגניב כי זה גורם לי להבין כמה הבלוג גדל שאפשר אשכרה לעשות לקט מכובד ויפה של מתכונים טבעונים לחג. 

אבל בואו נדבר רגע על מה שעולה כאן היום. 

סלטים טבעוניים לארוחת חג

זה בהליכה אחד הפוסטים שהשקעתי בהם הכי הרבה זמן ומחשבה. 

והסיבה היא ברורה… סלטים.

סלטים זה אחד מהדברים האלו שאנשים חושבים- טוב נו סלט…

אבל אז מתקרבים לערב חג ופתאום רוצים להפציץ באיזה סלט מדהים ואין ממש רעיונות. 

אני אישית אוהבת סלטים ממש, אבל ממש. ארוחת הצהריים שלי היא לרוב סלט ענקי עם מלא מלא הפתעות.

סלטים טבעוניים לארוחת חג

העבודה על הפוסט הזה היתה בשבילי תענוג צרוף. 

סלטים זה דבר נהדר- חומרי גלם יפים וקלים לעבודה, שלל צבעים וטקסטורות, והשילובים… אחחח השילובים. 

פה בעיני מתחילה האומנות האמיתית, ליצור את השילובים האלו שהם בול- שהם מעניינים, מיוחדים ומדוייקים. 

סלטים טבעוניים לארוחת חג

כבר יומיים שאני לא מצליחה להרדם כי כל שניה יש לי עוד רעיון לעוד מתכון לעוד סלט ועוד מרכיב ועוד שילוב ועוד רוטב.

זה קצת אינסופי…

ובסוף התקבצה לה פה קבוצה לא מבוטלת בכלל של 9 סלטים עם 6 רטבים שונים.

כל אחד יותר מיוחד מהשני וממש קשה לי להחליט איזה סלט הכי יפה, איזה הכי טעים ואיזה הכי פוטוגני.

סלטים טבעוניים לארוחת חג

אני מקווה שתכינו ותהנו מהם.

עשינו כבר תוספת, עשינו סלטים… שבוע הבא מנה עיקרית וגולת הכותרת- הקינוח. 

בנתיים, בואו נאכל קצת ירקות. 🙂  

סלטים טבעוניים לארוחת חג

סלטים טבעוניים לארוחת חג


הכנות
-- דקות
בישולים
משתנה
מתי מוכן
משתנה

מה צריך

סלט קינואה אסייתי ברוטב בוטנים 

סלט

2 כוסות קינואה אדומה מבושלת וקרה 

1/3 כרוב סגול פרוס דק דק

1 גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות

חופן כוסברה קצוצה 

חופן גדושה בוטנים קלויים 

1/2 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות

רוטב 

1/3 כוס חמאת בוטנים 

2-3 כפות רוטב סויה 

1 שן שום קטנה כתושה 

2 כפות מיץ לימון 

1/4 כוס מים 

סלט טופו צרוב במייפל, אפרסמונים וקשיו 

טופו

1/2 חבילה טופו קשה (150-200 גרם) 

2 כפות רוטב סויה 

2 כפות סירופ מייפל 

1/2 כפית שום גבישי 

ירקות ופירות

חופן גדושה רוקט

1/2 אפרסמון חתוך לקוביות 

רוטב 

1 כף רוטב סויה 

1 כף סירופ מייפל

1 כפית מיץ לימון

קישוט 

חופן קשיו קלוי 

סלט חצילים מעושנים בטחינה ופטריות צרובות

חצילים

2 חצילים בינונים

1/3 כוס טחינה 

1 כפית מלח שחור 

1 כפית נוזל מעושן (אופציה) 

1 לימון סחוט טרי (או פחות על פי טעם) 

1 שן שום כתושה

מלח פלפל על פי טעם

פטריות

8-10 פטריות פורטובלו / שמפיניון חתוכות לפרוסות דקות 

קישוט

שבבי צ‘ילי 

עלי פטרוזליה קצוצים 

סלט סומסום ושורשים יפני 

1/3 כרוב סגול פרוס דק 

1 גזר קלוף חתוך לרצועות דקות 

1/2 גמבא צהובה חתוכה לרצועות דקות 

חופן נבטים 

חופן כוסברה קצוצה 

חופן סומסום לבן 

חופן סומסום שחור 

רוטב

2-3 כפות שמן סומסום 

1 כף מיץ לימון 

סלט כרובית פיקנטית וגרירי חומוס  

1/2 1 כוסות גרגירי חומוס מוכנים לאכילה 

1 ראש כרובית בינוני מוכנה לאכילה וקרה חתוכה לראשים קטנים 

1 כפית כל תבלין: כמון, פלפל שחור גרוס, שום גבישי

2 כפיות פפריקה מעושנת / רגילה 

מלח על פי טעם 

1/2 כפית כורכום 

2 כפות שמן 

צרור עליי קייל

רוטב 

3-4 כפות טחינה 

3-4 כפות מיץ לימון (הרבה!)

1/2 שן שום כתושה 

מים על פי טעם 

סלט אספרגוס צרוב, שקדים וחמוציות 

5-6 גבעולי אספרגוס חתוכים 

שקית עליי תרד 

1/3 כוס שקדים פרוסים קלויים (לקלייה- לחמם על מחבת תוך כדי ערבוב תמידי עד שמזהיב) 

חופן חמוציות / צימוקים / אוכמניות וכדומה 

רוטב 

2 כפות שמן זית 

1 כף ויניגר

1 כפית סילאן

מלח פלפל על פי טעם

סלט ירקות קלויים ופטה 

חופן לקט עליי בייבי 

1 פלפל קלוי חתוך לקוביות 

5-6 עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות 

5-6 זיתי קלמטה חתוכים ללא גרעין 

חופן צנובר קלוי 

חופן קוביות גבינה בולגרית טבעונית (מתכון לגבינה- כאן

רוטב 

2 כפות שמן זית 

2 כפות מיץ לימון 

1/2 כפית שום גבישי 

1 כפית אורגנו / בזיליקום

סלט אבוקדו וסלק (להכין סמוך להגשה)

1 אבוקדו בשל פרוס 

2 סלקים קטנים מוכנים לאכילה חתוכים לקוביות

גבינה בולגרית טבעונית מפוררת (מתכון- כאן)

מיץ לימון שמן זית מלח פלפל- על פי טעם 

מה עושים

סלט קינואה אסייתי ברוטב בוטנים

בקערת הגשה לערבב את כל המרכיבים

רוטב

בקערית לערבב את כל המרכיבים עד לקבלת רוטב סמיך אך נוזלי

הגשה

מעט לפני הגשה להוסיף את הרוטב לסלט

לערבב טוב ולהגיש

סלטטופו צרוב במייפל, אפרסמונים וקשיו

טופו

לפרוס את הטופו לפרוסות עבות כמו אצבעות

בעזרת נייר סופג לספוג כמה שיותר נוזלים מכל פרוסה

להניח בקופסא קטנה עם כל שאר מרכיבי הטופו

לסגור את הכלי ולשקשק טוב טוב

להניח בצד 10 דקות לפחות ומידי פעם לשקשק את הקופסא

לחמם מחבת נונסטיק (טפלון) על אש בינונית

להניח את פרוסות הטופו ולצרוב טוב טוב צד אחד

להנמיך קצת את האש להפוך את הרצועות ולצרוב צד שני עד שהפרוסות שחומות וצרובות

להוריד מהאש ולקרר

הכנה

על צלחת רחבה ועמוקה לסדר עלי רוקט

להניח מעל את רצועות הטופו

לפזר מעל אפרסמון וקשיו

לזלוף רוטב מעל ממש לפני הגשה

סלטחצילים מעושנים בטחינה ופטריות צרובות

חצילים

להדליק תנור על 210 מעלות

בעזרת מזלג לדקור פה ושם את החצילים

להניח על תבנית ולהכניס לתנור

לאפות 50 דקות עד שעה עד שסכין עוברת את החצילים בקלי קלות

להוציא ולקרר מעט

הכנה

לקלף את החצילים לחתוך לכמה חתיכות גדולות ולהניח במעבד מזון

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולעבד כמה רגעים למשחה חלקה

לשמור בכלי סגור בקרור

פטריות

לחמם מחבת נונסטיק (טפלון) על אש גבוהה

להניח את רצועות הפטריות ולצרוב טוב טוב צד אחד

להנמיך קצת את האש להפוך את הרצועות ולצרוב צד שני עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות ממש נהיות חומות

להוריד מהאש ולקרר

הגשה

להעביר את תערובת החצילים לצלחת עמוקה ולסדר יפה בצורה מעגלית

להניח את הפטריות בערימה במרכז

לפזר מעל שבבי צ‘ילי ופטרוזיליה קצוצה

לזלוף מעט שמן זית מעל ולהגיש קר

סלט סומסום ושורשים יפני

בקערת הגשה לערבב את כל המרכיבים

לפני הגשה, לזלוף שמן סומסום ולימון על הסלט, לערבב ולהגיש קר

סלט כרובית פיקנטית וגרירי חומוס

סלט

להדליק תנור על 190 מעלות

להניח את ראשי הכרובית וגרגירי החומוס בקערה גדולה

להוסיף את כל התבלינים והשמן ולערבב טוב טוב טוב

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 30-40 דקות עד שהכרובית צרובה וקריספית

לקרר לחלוטין

הכנה

להניח את הכרובית והחומוסים על מצע של עליי קליי, טריים או מאודים

רוטב

לערבב את כל המרכיבים בקערית

לשמור סגור ובקרור עד הגשה

סלט אספרגוס צרוב, שקדים וחמוציות

סלט

על מחבת נונסטיק להניח את האספרגוס

לערבב ולצרוב טוב טוב מכל הכיוונים, לקרר

בקערה רחבה להניח עליי תרד

לסדר מעל אספרגוס צרוב

לפזר מעל שקדים קלויים וחמוציות

רוטב

לערבב את כל המרכיבים בקערית

לזלוף מעל הסלט, לערבב ולהגיש קר

סלט ירקות קלויים ופטה טבעונית

סלט

בקערת הגשה לערבב את כל המרכיבים

רוטב

בקערית לערבב את כל המרכיבים

הגשה

לזלוף את הרוטב על הסלט, לערבב ולהגיש קר

סלט אבוקדו וסלק (להכין סמוך להגשה)

על צלחת רחבה לסדר כטבעת פרוסות אבוקדו

להניח במרכז את קוביות הסלק

לפזר מעל טופו מפורר ולזלוף המון לימון

לקשט בפטרוזיליה ותבלינים ולהגיש מיד



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים