שלום שלום
אני לא יודעת איפה להתחיל! יש לי כל כך הרבה מה להגיד על המתכון הזה… טירוף.
טוב, בואו נתחיל בקצת רקע.
כשגרתי בלונדון, בימי ראשון היינו הולכים מידי פעם לאחד משווקי האוכל הכי גדולים ועתיקים בלונדון, Borough Market.
קיץ אחד, נפתח בשוק דוכן חדש. הדוכן היה ממש קטן וחמוד ותמיד עבד שם אותו בחור, בחור ארגנטינאי מקסים שכל תשוקתו בחיים היתה עוגיות אלפחורס.
שני הדברים היחידים שהוא היה מוכר, היו ריבת חלב בהכנה ביתית ואלפחורס רכים כמו ענן שאותם היו היה מכין בעצמו גם כן.
אלו היו האלפחורס הכי טעימים שאכלתי בחיי.
בקיץ הבא, כבר הייתי טבעונית, והייתי עוברת ליד הדוכן שלו מידי פעם וחושבת, אם זה רק היה טבעוני!
אלפחורס תמיד היו מהעוגיות האהובות עליי. משהו ברכות, בקטיפתיות, בזה שהן כל כך יפות.
זה היה רק עניין של זמן עד שאני אכין מתכון לאלפחורס טבעוני.
ביום שלישי שאלתי את מתן מה נראה לו כדי להכין לבלוג לחמישי ומשום מקום הוא ישר ענה לי- אלפחורס!
אמרתי לו בייב- אתה פשוט מושלם. והוא שאל- אם תכיני אותם זה אומר שאני אהיה בבלוג?! כאילו שהוא לא יודע שהוא הלב של הבלוג הזה. 🙂
אני חייבת להגיד לכם שזה אחד המתכונים שאני הכי הכי גאה בהם בבלוג.
את ריבת החלב הכנתי יום לפני והיא יצאה מושלמת שלא האמנתי, אבל הלכתי לישון בידיעה שהמבחן האמיתי הוא העוגיות.
ובגלל שידעתי שאני ממציאה פה משהו לגמרי, היתה גם התרגשות וגם קצת חששות.
אבל התוצאה… אוי אוי אוי.
עכשיו, תקשיבו, אני יודעת שבדרך כלל אני מעלה מתכונים הרבה יותר מזינים או לפחות ידידותיים למשתמש מהמתכון הזה.
ולמרות שהשתמשתי בקמח כוסמין וסוכר קוקוס… זה עדיין מתכון מאוד מושחת יחסית אליי. אבל אבל אבל- לא איכפת לי! זה כזה טעים!!!
דבר אחרון, יחד עם זאת שזה אחד המתכונים הכי מדהימים שהעליתי עד היום, זה גם המתכון עם הכי הרבה הוראות והכי הרבה הערות.
אל תבהלו מכמות ההוראות, בסופו של דבר הן ממש פשוטות וזה לא הרבה עבודה.
ולגבי ההערות, אם אתם רוצים שיצא לכם מושלם, בבקשה תקראו את כל ההערות לפני שאתם מתחילים להכין.
זהו, אני את שלי עשיתי לשבוע הזה.
אוהבת אתכם! 🙂