GIFT CARD התחבר/י

שקשוקה טבעונית


בתיקיות שלי של הבלוג (ויש לא מעט כאלו) יש כמה תיקיות אני מאוד אוהבת ומאוד מקדישה להן זמן.

כמו נגיד תיקיית הבקשות שלכם (ויש לכם מלא בקשות מדהימות) או תיקיית הרעיונות החדשים, או תיקיית המתכונים לחגי וכו…

אבל יש תיקיות שאני לא מצליחה אף פעם להגיע אליהן כמו לדוגמא- תיקיית מתכונים בבלוג שצריך לחדש.

בתקייה הזו, יש רשימה של לא מעט מתכונים שעלו לפה אי פעם ב 2016-2017 והן זקקות נואשות לחידוש וחידוד.

או של המתכון עצמו או (ובעיקר) התמונות… 🙂

שקשוקה טבעונית

לתיקייה הזו אני כמעט אף פעם לא מספיקה להגיע אבל הנה, הגיעה הקורונה שהפכה את העולם להזוי ופתאום יש לי יותר זמן.

כי אני (וכולנו) כל היום בבית וכי יש אינסוף מרחב ליצור תוכן.

המתכון לשקשוקה טבעונית שהיה פה מתחת לשורות החדשות שנכתבות פה עכשיו, נכתב וצולם ב 03/07/17 לפני כמעט שלוש שנים (!)

יאבאלה כמה דברים השתנו מאז…

זה אחד המתכונים הכי בסיסים ומבוקשים בבלוג, אחרי הכל מי לא רוצה מתכון לשקשוקה טבעונית?

שקשוקה טבעונית

אבל כל פעם שמישהו היה מבקש ממני לינק למתכון היה לי מין קימצ׳וץ׳ כזה בבטן כי התמונות שהיו פה… בואו נגיד… לא ממש עוברות אותי היום.

אז כן, אין ספק שאני ממש ממש שמחה להציג בפניכם את המתכון המשופר והתמונות החדשות למתכון הכל כך מתבקש הזה- שקשוקה טבעונית.

שיניתי ושידרגתי אותו והוא עכשיו אפילו יותר מדהים ממה שהוא היה.

אני מקווה שתהנו ממנו ובכללי אני מקווה שגם המתכון הזה וכל המתכונים שעולים לבלוג לאחרונה, עוזרים לכם להעביר את הזמן בבידוד ההזוי שנקלענו אליו כולנו 🙂

יאללה נשיקות וירטואליות ולכו תכינו שקשוקה!

שקשוקה טבעונית

שקשוקה טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

שקשוקה (4-5 מנות)

רוטב

1 בצל גדול קצוץ

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

1 גמבה חתוכה לקוביות

10 עגבניות בשלות קצוצות דק

2 שיני שום גדולות כתושות

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית מכל תבלין: כמון, שבבי צ'ילי

מלח פלפל על פי טעם

מים במידת הצורך

'ביצים'

150 גרם טופו קשה חתוך לקוביות (חצי חבילה)

⅔ כוס גרגירי תירס (מוכנים לאכילה)

4 כפות קמח כלשהו (עדשים / חומוס / כוסמין וכו)

1 כפית כל מרכיב: אבקת אפייה, חומץ, מלח שחור (לא חובה), חרדל

1/2 כפית כורכום

2 כפות שבבי שמרי בירה (לא חובה)

מלח על פי טעם

מים על פי צורך

מה עושים

רוטב

במחבת רחבה ועמוקה לטגן בצל על שמזהיב

להוסיף פלפל וגמבה ולטגן יחד כמה דקות עד שמתרכך וצרוב

להוסיף עגבניות ושום ולבשל עד שהעגבניות הופכות לרוטב אחיד

להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולערבב טוב

להוסיף מים במידת הצורך (תלוי כמה מים היו בעגבניות שהשתמשתם בהן)

לכסות ולבשל 5 דקות

'ביצים'

להניח את כל המרכיבים במעבד מזון

לעבד למשחה חלקה (להוסיף מים רק כדי לעזור למעבד מזון לטחון למשחה חלקה)

להעביר כפות של בלילה לרוטב ברווחים בכל רחבי המחבת

לכסות את המחבת ולבשל מכוסה על אש קטנה 10-15 דקות (לבוא מידי פעם לבדוק שלא נגמרים הנוזלים)

כשבלילת ה'ביצים' יחסית יציבה למגע, לכבות את האש

להניח בצד כמה דקות להתייצבות ולהגיש חם



הערות והמרות:

  • ה'ביצים' יתגבשו משמעותית לאחר שהשקשוקה תתקרר מעט
  • אם יש לכם קמח קטניות (עדשים וכדומה) אני יותר ממליצה במתכון הזה
  • אפשר להוסיף חריף ועוד תבלינים שאתם אוהבים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים