היי חברים
מה נשמע אצלכם? אני מקווה שהיה לכם שבוע כייפי ומלא בדברים טעימים.
שמחתי ממש לשמוע מהרבה מכם שהכינו את הגלידוניות שעלו לבלוג ביום שני.
שלחתם לי תמונות מקסימות של גלידוניות בשלל צורות וקישוטים ושימחתם אותי מאוד.
אז אחרי שהתחלנו את השבוע במתוק, התחשק לי להכין מנה עיקרית ומאחוריה כמובן, סיפור קצר.
אתם זוכרים שסיפרתי לכם שלפני בערך חודש, הזמינה אותי אפרת ליכנשטנט המהממת, אליה לירושלים?
נסעתי אליה כי אפרת ביקשה לעשות עליי כתבה בעיתון (הכתבה עולה קצת לפני סוכות וכמובן שאתם תהיו הראשונים לדעת!)
הרעיון של אפרת היה- ארוחת שישי / חג טבעונית והיא ביקשה ממני להכין 3 מנות טבעוניות עיקריות.
כמובן שעפתי על הרעיון.
כשחשבתי מה להכין לכתבה, בידיעה שמרבית הקוראים לא טבעונים, הרגשתי שבא לי להפריח קצת את התחושה שיש להרבה אנשים שטופו זה לא טעים.
אני בהחלט יכולה להבין את התחושה הזו ואני גם יודעת שהתסכנתי בסטראוטיפיות נוראית כשבחרתי ששניים מתוך שלושת המתכונים הטבעוניים יהיו עם טופו אבל….
זו היתה ההשראה שלי ואיתה הלכתי ואני ממש שמחה שזה מה שבחרתי לעשות.
אז יום לפני שנסעתי לירושלים חשבתי וחשבתי מה יכול להיות נחמד להכין. קציצות טבעוניות ברוטב כבר היה ברור לי שאני מכינה, וגם פשטידה טבעונית.
נשארה מנה אחת. מה להכין מה להכין?
לא יודעת מאיפה צץ לי הרעיון אבל הוא פשוט צץ- שווארמה טבעונית! זה מה שאני אכין.
עכשיו, ברור שזה לא שווארמה בהגדרה ואם תרצו תוכלו לקרוא לזה רצועות טופו בסגנון שווארמה, לי הסמנטיקה לא באמת משנה.
הריי בסופו של יום מה שמשנה זה שזה טעים.
וחוץ מזה, אני הריי אף פעם לא אכלתי בשר אז אני לא באמת יודעת איך מתנהגת שווארמה 🙂
אפרת היתה בהלם, השארתי לה את כל מה שנשאר מהצילומים והיא עוד שלחה לי הודעה בערב שבעלה שרחוק אלפי שנות אור מלהיות טבעוני, לא הפסיק להגיד כמה טעים לו, והוא בעלים של 3 מסעדות. אה! אני את שלי עשיתי!
מאז שהכנתי את המתכון לכתבה, התחשק לי להכין אותו שוב וכמובן לצלם ולהעלות אותו לבלוג.
והנה זה קרה! אז אני שמחה מאוד לחלוק אתכם את המתכון הפשוט והכייפי הזה שהולך להופיע במדור ראשון לקראת סוכות.
הוא קליל להכנה, נטול גולטן וממש ממש מפנק.
תהנו, סופ"ש מהמם שיהיה.