שבוע טוב חברים
למען האמת, בכלל לא התכוונתי להעלות פוסט ליום העצמאות.
לא חשבתי על זה פשוט.
היום הזה תמיד מתערבב לי עם יום הזכרון ועם כאב קשה ואובדן קשים מידי שהם כבר חלק ממני. יום העצמאות בדרך כלל פשוט עובר לו בשקט.
גם עניין הטבעונות הרי עולה בשיא עוצמתו בחג הזה ויש בי חלק שלא יכול להמנע מקצת לכעוס…
זה קשה לראות את זה, את הניתוק, את הדיסונסס, את כמה שזה כל כך מיותר וכמה כמה כמה זה קל ורצוי לחגוג גם בלי זה.
אבל, בגלל שאתם כאלו חמודים, כל כך הרבה מכם בשבוע האחרון שלחו לי הודעות ובקשות למתכונים טובים למנגל טבעוני.
ההודעה האחרונה שקיבלתי היתה באינסטגרם מבחור מקסים שאמר לי שהוא מחכה בקוצר רוח לראות מה אני אעלה לקראת יום העצמאות.
ואז הבנתי שאני לא יכולה לאכזב אתכם.
אז השעה עכשיו 01:45 בלילה, ואני כותבת פוסט 🙂
מה מכינים? מכינים 4 סוגים שונים של שיפודי טופו על האש!
מרינדה ראשונה- הקלאסית
למרינדה הראשונה הלכתי על הטוב הידוע- מעושן מעושן מעושן.
שילוב מוצלח של טעמים ומרקמים יוצרים פה את מה שאני מגדירה המרינדה המושלמת.
יפה, מלאה בטעמים ומעושנת כלביבי.
בקערית לערבב טוב:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף סירופ מייפל / אגבה / סילאן
3 כפות פתיתי שמרי בירה
1/2 כפית נוזל מעושן (לא חובה אבל מאוד מאוד מומלץ!)
להוסיף חצי חבילת טופו קשה חתוך לקוביות קטנות.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעתיים.
לאחר שעתיים להוציא את הקערית מהמקרר.
להכין שיפוד כאהבת נפשכם- בצל עגבניה, גמבא וכו'…
להניח על הגריל או לאפות על 190 מעלות על גריל 15-18 דקות.
מרינדה שנייה- ההודית
המרינדה הזו היא בהשראת טנדורי טופו טיקה.
מנה מעולה שהייתי אוכלת המון בהודו.
זו הגירסה שלי למרינדה הזו והאמת שהיא יצאה מעולה שלא האמנתי!
בקערית לערבב טוב:
2 שיני שום כתושות
1 כף שביבי צ’ילי
2 כפיות תבלין קארי
1 כף פפריקה
1/2 כפית כמון
1 כף רסק עגבניות
1 כף שמן
1 כפית מלח
1/3 כוס קרם קוקוס
להוסיף חצי חבילת טופו קשה חתוך לקוביות קטנות.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעתיים.
לאחר שעתיים להוציא את הקערית מהמקרר.
להכין שיפוד כאהבת נפשכם- בצל עגבניה, גמבא וכו'…
להניח על הגריל או לאפות על 190 מעלות על גריל 15-18 דקות.
מרינדה שלישית- המטורפת
המרינדה הזו היא לא פחות מפסיכית.
אנחנו מדברים פה על שילוב משוגע של סויה, חמאת בוטנים ועוד הפתעות.
בהשראת המטבח היפני, אהוב ליבי.
בקערית לערבב טוב:
1 כף טחינה
3 כפות חמאת בוטנים
2 כפות שמן סומסום
2 כפות רוטב סויה
1/2 שן שום כתושה
1 כפית משחת מיסו (לא חובה)
1 כף סילאן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
להוסיף חצי חבילת טופו קשה חתוך לקוביות קטנות.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעתיים.
לאחר שעתיים להוציא את הקערית מהמקרר.
להכין שיפוד כאהבת נפשכם- בצל עגבניה, גמבא וכו'…
להניח על הגריל או לאפות על 190 מעלות על גריל 15-18 דקות.
מרינדה רביעית- האיטלקיה המרעננת
אחרי כל המרינדות הסמיכות והכבדות, התחשק לי מרינדה אחת קלילה ומרעננת.
בחרתי שלל סוגי עלים ירוקים, שמן זית ולימון ויצרתי מרינדה בהשראת איטליה וקיץ.
יצא מהמם.
בעזרת בלנדר או בלנדר מוט לטחון למשחה חלקה:
חופן עליי נענע
חופן עליי פטרוזליה
צרורי עלי בזיליקום
2-3 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
1 כפית כל תבלין: מלח, פלפל שחור גרוס, שבבי צ'ילי
להוסיף חצי חבילת טופו קשה חתוך לקוביות קטנות.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעתיים.
לאחר שעתיים להוציא את הקערית מהמקרר.
להכין שיפוד כאהבת נפשכם- בצל עגבניה, גמבא וכו'…
להניח על הגריל או לאפות על 190 מעלות על גריל 15-18 דקות.
בתיאבון
עד כאן בפינתו שיפודי טופו על האש.
מקווה שנהניתם ושתמצאו פה לפחות מתכון אחד שידבר אליכם.
שיהיה שבוע מקסים ושבת אחר צהריים נעימה 🙂