סלופי ג׳ו טבעוני


טוב אז כשעבדתי על הפוסט הזה לפני 3 ימים לא ידעתי שזה הולך להיות מזג האוויר.

וזה יצא פשוט מושלם.

כי יש אנשים שאוהבים לאכול מרק כשקר, יש אנשים שאוהבים תבשילים או דייסה- אני אוהבת פחמימות וכמה שיותר יותר טוב!

(האמת שלא רק כשקר… באופן כללי… 🙂 )

אז מבחינתי לחמניה מלאה בדברים טעימים וחמימים זה בדיוק מה שבא לי כשיורד גשם.

והיום עולה בדיוק הדבר הזה לבלוג.

סלופי ג׳ו טבעוני

סלופי ג׳ו טבעוני בלחמניה עם מלא סלטים והפתעות.

למי שלא מכיר סלופי ג׳ו זו מנה שבדרך כלל מורכבת מבשר טחון (לא עלינו) ורוטב ברביקיו.

בדרך כלל מוגשת בתוך איזה סוג של לחם אבל לפעמים גם על פירה.

זה מנה מעולה (בגירסה הטבעונית) למי שאוהב טעם מעושן ובשנים האחרונות בארץ היא נכנסה ללא מעט תפריטים.

אז, הרבה מאוד מתכונים ברשת מכינים סלופי ג׳ו טבעוני מעדשים ולפעמים משבבי סויה אבל יש גם כאלו שמכינים את זה מג׳קפרוט.

סלופי ג׳ו טבעוני

עד לא מזמן לא היה בארץ ג׳קפרוט (לפחות לא נגיש) ועכשיו שהוא נכנס לחנויות אורגניות ואפשר להשיג אותו בשימורים במלא מקומות, זה הזמן להתחיל להפציץ.

יש לי מלא מלא רעיונות מה לעשות עם הפרי המשוגע הזה ואנחנו מתחילים כאמור עם הסלופי.

טעים, מפנק, מושחת (אבל בכלל לא), מעושן להפליא ומה הכי כיף? 10 דקות הכנה.

שיהיה לכם יום גשום ונפלא 🙂

סלופי ג׳ו טבעוני

סלופי ג׳ו טבעוני


הכנות
5 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד רבע שעה

מה צריך

רוטב ברביקיו

4 כפות קטשופ אורגני

1 כפית מייפל

1 כפית נוזל מעושן (לא חובה אבל זה ממש ממש ממש משדרג)

2 כפות פפריקה מעושנת

1/2 כפית כל מרכיב: שום גבישי, כמון

מלח פלפל על פי טעם

1/3 כוס מים

סלופי

1 קופסאת שימורים ג׳קפרוט מסונן מהנוזלים

הגשה 

4 לחמניות בורגר קטנות (או 2 גדולות)

מלפפון חמוץ, עלים ירוקים, סלט כרוב במיונז טבעוני או כל סלט אחר

מה עושים

רוטב ברביקיו

לערבב את כל מרכיב הרוטב בקערית

להניח בצד

סלופי

בעזרת הידיים לפרק את כל אשכולות הג׳קפרוט לסיבים דקים

להעביר למחבת נונסטיק (טפלון) רחבה ולבשל 5 דקות תוך כדי ערבוב

להוסיף רוטב ברביקיו ולערבב 4-5 דקות

הגשה

לחלק את הסלופי ללחמניות

להעמיס מעל סלטים ומלפפון חמוץ ולהגיש חם



הערות והמרות:

  • אפשר להגיש על אורז, פירה, בפיתה ועוד ועוד…
  • אפשר בלי נוזל מעושן אבל זה קצת יהיה פחות ברביקיו-אי
  • אפשר להוסיף צ׳ילי (טרי קצוץ, מיובש, או רוטב)
  • במקום ג׳פרוט אני מניחה שאפשר טופו קצוץ או שבבי סויה מושרים או גוש סייטן קצוץ (לא ניסיתי)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים