איך להכין חמין טבעוני


היי יקיריי!

איך עובר עליכם החג?

אני חייבת להגיד לכם שבחיים שלי לא היה לי חנוכה יותר דומיננטי מזה.

ולא כי עשיתי מלא הדלקות נרות ולא כי ארחתי או התארחתי, אלא בגלל המתכונים!

יותר מכל חג אחר, ויותר מכל שנה אחרת, השנה היה ביקוש לא נורמלי למתכונים טבעוניים לחנוכה.

זה התחיל עוד הרבה לפני החג ונמשך כל יום השבוע.

תכלס עכשיו שאני חושבת על זה, יכול להיות שזה קשור גם לעובדה שהבלוג גדל לו משנה לשנה וככה יוצא שכל שנה יש יותר עוקבים ואיתם יותר שאלות ובקשות? 🙂

איך להכין חמין טבעוני

שמחתי לענות לכולםםם ולנסות ולתת כמה שיותר מתכונים שיסגרו לכם כמה שיותר פינות לחג הזה.

היה לנו הכל מהכל- לביבות טבעוניות, סופגניות טבעוניות, מתכונים עם תפוחי אדמה ועוד ועוד.

ולמרות שאני לא טיגנתי ולו דבר אחד החג הזה וגם לא ממש אכלתי אף סופגניה (כי אני לא מאוד אוהבת) מרגיש לי כאילו כל העולם מרוח בשמן.

הפיד שלי בכל רשת חברתית מלא בתמונות של שמן ואפילו ברחוב יש ריח של שמן (נשבעת!)

בקיצור, לקראת הסופ״שׁ החלטתי שמשנים פאזה.

לא הייתי בטוחה אם זה כבר לגיטימי להעלות מתכון שלא קשור לחנוכה כשעדיין יש איזה 2 נרות להדליק אבל היו שני דברים שגרמו לי להחליט ללכת על זה.

איך להכין חמין טבעוני

הראשון היה המחשבה שלמרות שחנוכה, אין מצב שכולם קמים בבוקר וכל מה שהם אוכלים עד הערב זה רק לביבות וסופגניות לא??

והשני, שבסופ״ש הולך לרדת גשם. זה לגמרי סגר לי את הפינה והחלטתי ללכת על זה ולהעלות מתכון שאני כבר הרבה זמן רוצה להעלות-

חמין טבעוני!

המתכון המהמם הזה מבוסס על הנחיות שקיבלתי מהרצל, אבא של מתן ואחד הבשלנים האהובים עליי בעולם.

הוא הכין לנו חמין שנה שעברה וכל כך התלהבתי שביקשתי ממנו שילמד אותי איך הוא הכין.

חיכיתי שיהיה שוב פעם חורף, לקחתי את ההוראות שלו, החלפתי, שיניתי, הוספתי ו- וואו!

אז חברים, שלב אחרי שלב- איך להכין חמין טבעוני.

שיהיה לכם מלא מלא בתיאבון.

איך להכין חמין טבעוני

איך להכין חמין טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד 13 שעות

מה צריך

חמין 4-5 מנות

1/2 כוס כל מרכיב: שעועית אדומה, שעועית לבנה, גרגירי חומוס, חיטה

3 בצלים קצוצים

3 שיני שום פרוסות

4-5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים

300 גרם טופו חתוך לחתיכות בלי צורה (ממליצה לבצוע עם הידיים)

2 בטטות קלופות

2 כפות פפריקה מעושנת

1 כפית כורכום

2 כפיות כמון (פחות אם אתם לא מאוד אוהבים כמון)

מלח פלפל על פי טעם

3 כפות סילאן

מה עושים

חמין

בקערה גדולה להניח קטניות וחיטה

לכסות במים ולהשרות 12 שעות

לאחר 12 שעות לסנן ולשטוף טוב טוב את הקטניות והחיטה, להניח בצד

לחמם כמה כפות שמן בסיר מאוד גדול (כזה שיכול להכנס לתנור- בלי חלקי פלסטיק)

להוסיף בצל ולטגן עד שמקורמל

להוסיף שום ולטגן 2-3 דקות

להניח מעל את תפוחי האדמה

להוסיף קטניות וחיטה ולכסות במים 2-3 ס״מ מעל הקטניות והירקות

להוסיף תבלינים, סילאן וטופו, לכסות ולבשל על אש בינונית במשך שעה

כעבור שעה, לפתוח את הסיר ולהניח מעל את שתי הבטטות

לסגור את הסיר ולהכניס לתנור על 110 עד 120 מעלות 12 עד 15 שעות

(מידי פעם לבוא לבדוק שלא נגמרו המים)

להוציא מהתנור ולהגיש חם

וכרגיל- בואו לראות את המתכון בוידיאו (ואם לא נרשמתם עדיין לערוץ זה בהחלט הזמן!)



הערות והמרות:

  • בפעם שהשניה שהכנתי הוספתי עם התבלינים כף של סוכר קוקוס ו 2 כפות רסק עגבניות- זה נחמד ממש
  • את הקטניות אפשר להמיר בכל קטניה אחרת שאתם אוהבים (עדשים פחות מתאים)
  • לא חייבים את החיטה ואפשר להמיר אותה בגריסים, אורז בר וכדומה
  • אפשר בטטות במקום תפוח אדמה אבל הן יהפכו לפירה מוחלט
  • אפשר לוותר על הטופו למרות שהוא סופח טעמים מדהים
  • מוזמנים לשחק עם התבלינים כאהבת נפשכם

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים