היי יקיריי!
איך עובר עליכם החג?
אני חייבת להגיד לכם שבחיים שלי לא היה לי חנוכה יותר דומיננטי מזה.
ולא כי עשיתי מלא הדלקות נרות ולא כי ארחתי או התארחתי, אלא בגלל המתכונים!
יותר מכל חג אחר, ויותר מכל שנה אחרת, השנה היה ביקוש לא נורמלי למתכונים טבעוניים לחנוכה.
זה התחיל עוד הרבה לפני החג ונמשך כל יום השבוע.
תכלס עכשיו שאני חושבת על זה, יכול להיות שזה קשור גם לעובדה שהבלוג גדל לו משנה לשנה וככה יוצא שכל שנה יש יותר עוקבים ואיתם יותר שאלות ובקשות? 🙂
שמחתי לענות לכולםםם ולנסות ולתת כמה שיותר מתכונים שיסגרו לכם כמה שיותר פינות לחג הזה.
היה לנו הכל מהכל- לביבות טבעוניות, סופגניות טבעוניות, מתכונים עם תפוחי אדמה ועוד ועוד.
ולמרות שאני לא טיגנתי ולו דבר אחד החג הזה וגם לא ממש אכלתי אף סופגניה (כי אני לא מאוד אוהבת) מרגיש לי כאילו כל העולם מרוח בשמן.
הפיד שלי בכל רשת חברתית מלא בתמונות של שמן ואפילו ברחוב יש ריח של שמן (נשבעת!)
בקיצור, לקראת הסופ״שׁ החלטתי שמשנים פאזה.
לא הייתי בטוחה אם זה כבר לגיטימי להעלות מתכון שלא קשור לחנוכה כשעדיין יש איזה 2 נרות להדליק אבל היו שני דברים שגרמו לי להחליט ללכת על זה.
הראשון היה המחשבה שלמרות שחנוכה, אין מצב שכולם קמים בבוקר וכל מה שהם אוכלים עד הערב זה רק לביבות וסופגניות לא??
והשני, שבסופ״ש הולך לרדת גשם. זה לגמרי סגר לי את הפינה והחלטתי ללכת על זה ולהעלות מתכון שאני כבר הרבה זמן רוצה להעלות-
חמין טבעוני!
המתכון המהמם הזה מבוסס על הנחיות שקיבלתי מהרצל, אבא של מתן ואחד הבשלנים האהובים עליי בעולם.
הוא הכין לנו חמין שנה שעברה וכל כך התלהבתי שביקשתי ממנו שילמד אותי איך הוא הכין.
חיכיתי שיהיה שוב פעם חורף, לקחתי את ההוראות שלו, החלפתי, שיניתי, הוספתי ו- וואו!
אז חברים, שלב אחרי שלב- איך להכין חמין טבעוני.
שיהיה לכם מלא מלא בתיאבון.