ספגטי ברוטב רוזה טבעוני


שלום לכולם

מה שלומכם ואיך עבר השבוע האחרון? 

אצלי די מהמם, בעיקר כי אתמול אני ומתן הזמנו סופית את כרטיסי הטיסה שלנו להודו!!!!!! 

פעם תשיעית ואף פעם לא נמאס לי 🙂 

איזו התרגשות! אומנם יש לנו כמעט שלושה חודשים לחכות עד שנטוס אבל זה יעבוד צ'יק צ'ק. 

אנחנו הולכים לבלות חודש שלם בהודו (קצת יותר האמת) ולא אהיה פה לכל תקופת החגים. 

אבל לא באמת לא אהיה פה, ברור שאני אהיה בוירטואלי כל הזמן ואני הולכת לנצל את כל חודש אוגוסט כדי להכין לכם מתכונים מטורפים לכבוד החגים. יאיי! 

ספגטי ברוטב רוזה טבעוני

כשנהיה בהודו, כמובן, אני הולכת לעשות הרבה עבודה קולינרית (ורוחנית כרגיל) ואני הולכת לחזור עם רפרטואר מנות הודיות מסורתיות. 

לשמחתי בגלל שהייתי כל כך הרבה פעמים בהודו, יש לי שם חברים מאוד טובים ולכן אני הולכת ללמוד מהכי אמיתי ומקומי שיש. 

איזו התרגשות יוווו 🙂 

אלו החדשות הכי גדולות שיש לי השבוע. אבל בואו קצת נדבר על המתכון שעולה היום. 

הרבה מכם מבקשים ממני מתכונים טבעונים קלים להכנה, מתכונים טבעונים לארוחת צהריים ומנות טבעוניות שאפשר להכין בצ'יק צ'ק. 

אני תמיד מתפתה להכין את הדברים המרשימים יותר כמו שאתם יודעים אבל לאחרונה דווקא מתחשק לי יותר לחלוק אתכם מתכונים טבעונים שאני מכינה בבית על הדרך. 

מנות טבעוניות שתמיד מרגיש לי שהם מאסט אבל משום מה הן לא בבלוג. 

אז היום, ספגטי ברוטב רוזה טבעוני. 

ספגטי ברוטב רוזה טבעוני

עכשיו, אם כבר הצצתם במרכיבים- לפני שאתם נבהלים- הטעם של הקוקוס לא מורגש בכלל ברוטב ותאמינו לי שזה יוצא קרמי ושמנתי שזה לא יאומן. 

המתכון הזה עולה על כל הציפיות שלי כל פעם מחדש ואני מכינה אותו המון בבית. 

אז אם אתם חובבי אוכל איטלקי טבעוני, חובבי רוטב רוזה טבעוני או סתם מתגעגעים לשנות התשעים- המתכון הזה הוא לגמרי בשבילכם! 

תהנו, צ'או בומבינוס. 

ספגטי ברוטב רוזה טבעוני

ספגטי ברוטב רוזה טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

ספגטי

1 חבילה ספגטי מבושל עפ"י ההוראות שעל החבילה (אני משתמשת בספגטי מכוסמין מלא) 

רוטב

1 בצל גדול קצוץ 

2 שיני שום כתושות 

4 עגבניות בשלות מאוד מרוסקות לגמרי (כמו רוטב של ג'חנון)

5 עגבניות שרי קצוצות

3 כפות כל מרכיב- רסק עגבניות אורגני, פתיתי שמרי בירה

1 כף כל תבלין- אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש

1 כפית כל תבלין- פלפל שחור גרוס, פפריקה מעושנת (לא חובה) 

מלח על פי טעם 

250 מ"ל קרם קוקוס 20% שומן 

מה עושים

רוטב

במחבת רחבה ועמוקה לחמם מעט שמן

להעביר את הבצל הקצוץ למחבת ולטגן עד שזהוב

להוסיף שום ושרי ולערבב כמה רגעים ללא הפסקה

להוסיף עגבניות מרוסקות ולערבב על אש בינונית – נמוכה לפחות 5 דקות עד שמצטצמם ומתרכך

להוסיף רסק עגבניות, שמרי בירה ותבלינים ולבשל יחד 1-2 דקות

להוסיף קרם קוקוס, לערבב טוב ולבשל יחד 5 דקות לפחות

הגשה

להגיש על הספגטי החם

לקשט בפטרוזיליה טרייה ושמרי בירה

המרות והערות:

  • קרם הקוקוס לא מורגש בכלל בטעם של הרוטב- זה ממש מגניב!
  • את עגבניות השרי אפשר להחליף בעוד עגבניה רגילה גדולה
  • אפשר לוותר על שמרי הבירה אבל חבל 🙂
  • במקום קרם קוקוס אפשר קשיו מושרה טחון למשחה חלקה עם מים (בערך 1 כוס קשיו מושרה + 1 כוס מים)


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים