לזניית תרד טבעונית


יווו התגעגעתי אליכם!

אוקי זה לגמרי הזמן לסכם את הטיול שלנו למיאלנו שמי מכם שלא עוקב אחרי ברשתות החברתיות אולי לא יודע שהטיול למילאנו בכלל הפך אחרי יומיים להיות טיול ללונדון 🙂

מילאנו היתה מקסימה, היא עיר חמודה וקטנה ואירופאית.

נהנינו ממש בהופעה (בשבילה נסענו) וגם במשחק של מכבי שיצא שראינו על הדרך.

אבל מה? לא באמת היה לנו מה לאכול.

אני ומתן שנינו כידוע פודיז לא קטנים מה שאומר שהרבה מאוד מהטיולים שלנו סובבים סביב אוכל וקפה.

לזניית גבינות ותרד

אנחנו יכולים להנות מעיר או ארץ שבה אין הרבה היצע טבעוני אם זה מקום עוצר נשימה כמו יפן אבל מסתבר שזה פחות זורם לנו כשזה רק עיר אירופאית שדומה מאוד לעוד ערים אירופאיות אחרות.

בכל מקרה, העברנו יומיים נחמדים במילאנו אבל באמת שפשוט היינו רעבים לאכול טעים ואיכותי.

ניסינו 4 מקומות אחד מהם היה טעים וכל השאר היו נפילה רצינית.

בבוקר של היום השלישי כשיש עוד 3 ימים לפנינו ולא הפסיק לרדת גשם מתן אמר לי- בייב, יש לי רעיון אבל את צריכה לזרום איתי.

אחרי 4 שעות היינו על טיסה ללונדון 🙂

לזניית גבינות ותרד

אחחחחחח לונדון, מה יהיה איתך מה? 4 שנים לא הייתי שם וחזרתי משם עכשיו בלי מילים (ועם המון מילים!)

הסצינה הטבעונית בלונדון היא לא נורמלית, מה זה לא נורמלית… תקחו את תל אביב ותכפילו במיליוני מיליונים- כזו לא נורמלית.

העברנו 48 שעות של שכרון חושים בעיר המדהימה שעד לפני 4 שנים היתה לי בית.

אין לי דרך לתאר לכם את ההתרגשות. פשוט ללא מילים.

לזניית גבינות ותרד

פוסט על לונדון יעלה ממש בקרוב אבל לפני זה…

מילאנו השאירה לי טעם של עוד, כי לא נהניתי שם בכלל מאוכל איטלקי כמו שרציתי.

אז חזרתי לארץ ואמרתי לעצמי- וואלה, אני לוקחת את העיניינים לידיים.

מפה לשם… לזניית תרד טבעונית משובחת במיוחד.

תהנו ונתראה פה מחר עם מתכון בריטי לשם האיזון 🙂

לזניית גבינות ותרד

*פוסט בשיתוף סויה תנובה

לזניית תרד טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

לזניה (תבנית מלבנית 20/30) 

1 חבילה דפי לזניה לבחירתכם

רוטב עגבניות

10 עגבניות קלופות קצוצות / 2 קופסאות שימורים עגבניות קצוצות

1 בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

1 כף כל תבלין- אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש

מלח, פלפל על פי טעם

כף שמן זית

מילוי תרד

750 גרם ממרח סויה 9% (החדש של תנובה)

200 גרם תרד קצוץ דק

1 כוס פתיתי שמרי בירה

2 כפיות שום גבישי / אבקת שום / 2 שיני שום כתושות

מלח פלפל על פי טעם

1 כף אורגנו מיובש

ציפוי

חופן שבבי שמרי בירה

כמה כפות שמן זית

מה עושים

רוטב עגבניות

במחבת לטגן בצל אחד קצוץ עד שמזהיב

להוסיף עגבניות ולבשל יחד כמה דקות

להוסיף 2 שיני שום קצוצות ולבשל יחד עוד כמה דקות

להוסיף תבלינים, לערבב טוב להוריד מהאש ולהניח בצד

מילוי תרד

בקערה להניח את כל מרכיבי המילוי

לערבב טוב ולהניח בצד

הכנה

לתבנית להעביר כמה כפות רוטב עגבניות, למרוח טוב על כל שטח התבנית

להניח מעל דפי לזניה

לשפוך מעל רוטב עגבניות ומרוח על הדפים (לא לפספס את הפינות!)

להעביר כפות גדושות של מילוי התרד ולכסות בעלי לזניה

חוזר חלילה

את השכבה האחרונה של מילוי התרד למרוח בעדינות כך שהיא תכסה את כל שטח הלזניה

לפזר מעל שמרי בירה ולזלוף מעל שמן זית

להכניס לתנור ל 40-50 דקות עד שסכין עוברת בקלות את הדפים

לקרר בערך רבע שעה ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר עם דפי לזניה ללא גלוטן
  • אפשר עם רוטב עגבניות קנוי
  • במקום תרד אפשר כל ירק אחר- ברוקולי, פטריות, בטטה, ירקות קלויים ועוד
  • לשמרי בירה אין ממש תחליף והם מוסיפים המון לטעם

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים