מאפינס תרד מקמח כוסמין


היי חברים!

שבוע חדש בפתח וכמו שהבטחתי, אנחנו מאזנים אחרי עוגת הריסס המושחתת משבוע שעבר.

אבל רגע לפני, כמה מילים לי אליכם.

בפוסט הקודם סיפרתי לכם שהכנתי את עוגת הריסס לכבוד 20,000 עוקבים בעמוד האינסטגרם של הבלוג וגם סיפרתי לכם שהעוגה תהיה מוגרלת בין מישהו מהעוקבים.

אז רציתי לספר לכם שמעל לאלף אנשים השתתפו בהגרלה שזה מדהים ומרגש ומהמם ומחמם את הלב.

הבחורה שבסוף עלתה בגורל וזכתה היא עוקבת קבועה של הבלוג וקשה לי לתאר לכם כמה היא שמחה.

כיף!!!

מאפינס תרד מקמח כוסמין

דבר שני שרציתי לחלוק אתכם זה שהשבוע ליוותי משלחת של בלוגרים טבעוניים שהגיעו לסיור קולינרי של שבוע בארץ עם וייב ישראל.

אני מדברת איתכם על 5 כוכבי על חלל שזה פשוט היה מטורף (!) לפגוש אותם.

יצא לי לבלות איתם לא מעט זמן, להעביר להם שיחה על המהפכה הטבעונית בארץ, לבלות יום אחד על אחד בו הראיתי להם יום בחיי פה בתל אביב בתור בלוגרית.

מאפינס תרד מקמח כוסמין

על הדרך במשך השבוע גם יצאנו לשתות, דיברנו מלא, למדנו לא מעט אחד מהשני ובגדול היה סופר מרגש.

היום נגמר הסיור והם כולם טסים להם חזרה לשוודיה, אנגליה, ארה״ב וקנדה ולי יש קצת זמן לחזור לסוג של שגרה.

ואיך חוזרים הכי מהר לשגרה? עם פוסט חדש בבלוג!

והיום- מתכון מהיר, קליל, טעים ומזין למאפינס תרד מקמח כוסמין, טבעוני כמובן וטעים יאמי יאמי 🙂

מאפינס תרד מקמח כוסמין

מאפינס תרד מקמח כוסמין


הכנות
15 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

מאפינס (12 חתיכות)

יבשים
2 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
3 כפות שבבי שמרי בירה (לא חובה אבל ממש מוסיף)
מלח פלפל על פי טעם
רטובים
1 ושלושת רבעי כוסות חלב סויה לא ממותק
2 כפות חומץ
1/2 כוס שמן זית
3 כפות מיונז טבעוני / גבינת שמנת טבעונית / איולי טבעוני
תוספות
300 גרם תרד טרי קצוץ דק
מה עושים

מאפינס

יבשים

להדליק תנור על 180 מעלות

לתוך קערה לנפות את הקמח

להוסיף את שאר המרכיבים היבשים ולערבב

רטובים

בקערה לטרוף חלב סויה וחומץ

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולטרוף טוב

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות ולערבב עד שאחיד

להוסיף תרד ולערבב רק כמה עירבובים מהירים

אפייה

למלא בלילה ב 12 גומות תבנית מאפינס מרופדות בנייר אפייה

לאפות 30-35 דקות עד שקיסם יוצא יחסית נקי מהמאפין המרכזי

לקרר קצת ולאכול חם או קר



הערות והמרות:

  • אפשר להקפיא
  • אפשר חצי חצי עם קמח מלא
  • אפשר להכין רק מקמח מלא (כוסמין או חיטה) אבל המאפינס יהיו דחוסים יותר
  • אפשר לוותר על שמרי הבירה אבל זה ממש מוסיף
  • אפשר חלב שקדים (לא ממותק)
  • אפשר להוסיף כל תוספת אחרת שאתם אוהבים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים