מוקפץ תאילנדי טבעוני


היי היי!

לפני בערך חודשיים נתקלתי בפוסט שפירסם פלג כהן, שאתם כנראה מכירים בשם המגניב ׳לונלי פלג׳.

את לונלי פלג הכרתי רק חלקית כשנתקלתי כמה פעמים בפינה שלו בערוץ הספורט.

כל מה שידעתי עליו זה שהוא מטייל כבר המון שנים ושהוא הזכיר לי את עצמי….

ואז לפני חודשיים נתקלתי בפוסט שלו שבו הוא המליץ על מסעדה טבעונית בטייוואן.

מסעדה טבעונית? אין מצב שהבחור הזה טבעוני.

התחלתי לחקור וגיליתי שהוא טבעוני. אה!

מוקפץ תאילנדי טבעוני

בו ברגע שלחתי לו הודעה- מתי אתה בא להכין איתי מתכון בבלוג?!

פתחתנו יומנים, באוגוסט הוא בהודו, בספטמבר אני בהודו, באוקטובר אני ביפן, באוקטובר הוא במיאמי, בנובמבר אני בשוודיה (אמרתי לכם שאנחנו דומים…) ובסוף הצלחנו למצוא חלון אחד קטן בו שנינו נמצאים בארץ וקבענו.

והיום המפגש שלנו יצא לפועל.

פלג הוא אחד האנשים שהכי נהניתי לארח בבלוג.

פגשתי בחור מעניין, עמוק, מצחיק, ויותר מזה פשוט הרגשתי שאני מבינה אותו.

מבינה את הטיולים, מבינה את אורח החיים, מבינה את החיפוש היפה שהוא עובר דרכו בכזו זרימה נהדרת.

מוקפץ תאילנדי טבעוני

כששאלתי את פלג שבוע שעבר מה הוא רוצה להכין הוא אמר לי- מה אני בוחר?!

אמרתי לו שברור שהוא בוחר הוא האורח. הוא חזר אליי אחרי כמה דקות עם תשובה נחרצת- אסייתי.

ואז אחרי כמה דקות הוסיף- ועוגת גבינה טבעונית 🙂

אז כשפלג הגיע לפה היום חיכתה לו עוגת גבינה פרורים טבעונית וביחד הכנו מתכון למוקפץ תאילנדי טבעוני מושלם!

המתכון יצא כל כך טעים, כל כך מפנק ועשיר בטעמים.

מוקפץ תאילנדי טבעוני

כשסיימנו להכין פלג אמר- וואו איזה קל זה היה!

וזה מה שהכי חשוב, המנה הזו כל כך פשוטה להכנה והטעם שלה ממכר.

המתכון מחכה לכם גם בבלוג ואם אתם רוצים לראות אותי ואת פלג מכינים הכל שלב אחר שלב, לינק ליוטיוב בתחתית המתכון.

אה, וביום רביעי את נוסעת לשוודיה להרצאות!!! אההההה!

לאב יו.

מוקפץ תאילנדי טבעוני

מוקפץ תאילנדי טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

רוטב

1 כפית קמח טפיוקה / קורנפלור + 2 כפות מים

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות רסק עגבניות אורגני

1 כפית מייפל / סוכר

2 כפות שמן סומסום

1/2 כפית פלפל לבן (לא חובה)

1/4 כפית אבקת ג׳ינג׳ר (לא חובה)

1/4 כוס מים (יותר במידת הצורך)

מוקפץ

1 בצל חתוך לרצועות דקות

1 גמבה חתוך לרצועות דקות

1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות

200 גרם טופו מפורק לחתיכות

2 כפות רוטב סויה

3 שיני שום כתושות

צ'ילי טרי כמה פרוסות על פי טעם

1/2 כוס קשיו טבעי

חופן בזיליקום טרי

חופן נענע טרייה

מה עושים

רוטב

בקערית לערבב טפיוקה ומים

בקערה נוספת לערבב את כל מרכיבי הרוטב

להוסיף תערובת טפיוקה ולערבב

להוסיף מים ולערבב עד שאחיד, להניח בצד

מוקפץ

על מחבת רחבה לחמם כמה כפות שמן

להוסיף רצועות בצל ולטגן שזהוב

להוסיף פלפל וגמבה ולערבב עד שמתרכך (5 דקות)

להוסיף טופו ו 2 כפות רוטב סויה ולערבב טוב 1-2 דקות

להוסיף שום וקשיו ולטגן יחד 2-3 דקות

להוסיף את הרוטב ולבשל תוך כדי ערבוב חמש דקות

לכבות את האש, להוסיף נענע ובזיליקום ולערבב דקה שתיים

להגיש חם על אורז דביק

בואו לראות אותנו מכינים את המתכון ביוטיוב!



הערות והמרות:

  • אתם יכולים להחליף את כל הירקות במתכון למה שאתם אוהבים- כרוב, גזר, נבטים וכדומה
  • אפשר להגיש עם נודלס במקום אורז
  • במקום קשיו אפשר בוטנים
  • במקום שמן סומסום אפשר שמן רגיל אבל חבל 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים