GIFT CARD התחבר/י

חיתוכיות תותים טבעוניות


היי חברים. 

קודם כל איך עבר יום העצמאות? אני מניחה שלרובכם לא פשוט…. חג מורכב, לא קל ומאוד כואב מנקודת המבט הטבעונית.

למרות שהשנה, כמו שכתבתי בפוסט האחרון באינסטגרם, אני הרבה הרבה יותר אופטימית.

הזמנים משתנים, הטבעונות נמצאת בכל מקום ואי אפשר להתעלם ממנה.

העולם הופך מודע יותר וכל כך הרבה דברים גורמים לי דווקא לחייך בחג הזה שקיבל את שמו הנורא- חג המנגלים.

אבל רגע, לפני שאני מתחילה לדבר בלי יכולת להפסיק על טבעונות בשנת 2018, אני רוצה לדבר על המתכון של היום!

חיתוכיות תותים טבעוניות

זה ללא ספק הזמן הכי לא קשור להעלות מתכון חדש לבלוג. 

מה הקשר יום שישי אחר הצהריים כשכולם כבר עייפים מכל השבוע, ובמיוחד אחרי שבוע כזה? 

ולמי יש בכלל זמן או כוח להכין משהו ברגע האחרון לסופ"ש? 

אז מסתבר שלרובכם! 

היום בבוקר, ממש לפני שהתחילה סדנת הגבינות הטבעוניות, שאלתי אתכם באינסטגרם אם אתם רוצים שאני אעלה מתכון חדש היום בסביבות שלוש ארבע. 

מתכון ממש ממש מעולה שהכנתי לפני כמה ימים.

חיתוכיות תותים טבעוניות

סיימתי את הסדנא והפלאפון שלי עלה על גדותיו בהודעות באינסטגרם וכולכם אמרתם פה אחד- כן!!! 

האמת שממש הפתעתם אותי, לא רק אמרתם כן, כמות הסימני קריאה שקיבלתי היתה די מטורפת. 

אז כן, אני עייפה. אז כן, כבר סופ"ש ולא מתאים לעבוד עכשיו, אז כן, לא מזמן נגמרה סדנא ורק עכשיו סיימתי לנקות. 

אבל למי איכפת?! מתכון לכזה דבר טעים, באמת שהייתי מעלה גם באמצע הלילה 🙂

ומה יש לנו פה היום?  

חיתוכיות תותים טבעוניות

אני חייבת להגיד לכם שזה אחד המתכונים הכי טעימים שהכנתי אי פעם לבלוג והוא הכי לא נראה ככה! 

החיתוכיות הטבעוניות האלו נראות כל כך תמימות. כל כך… פשוטות, בטח לא עושות רושם של משהו מיוחד… 

אבל תקשיבו, זה טעים! מה זה טעים? זה מעולה, ממש אבל ממש ממש ממש מעולה. 

כל מי שטעם את זה פשוט לא האמין ורק רצה עוד ביס ועוד ביס. 

זה שילוב מושלם של תותים, וניל, קוקוס ושקדים.

בשלוש שכבות עם שלוש טקסטורות שונות. אין אין, פשוט גן עדן. 

דרך מעולה לסיים את עונת התותים האהובה עליי בשנה 🙂 

אני ממש ממש ממליצה לכם לקפוץ למטבח להכין, שיהיה לכם לכל הסופ"ש לנשנש. 

אחד המתכונים המושלמים. באמת. 

שבת מהממת שתהיה. 🙂

חיתוכיות תותים טבעוניות 

חיתוכיות תותים טבעוניות


הכנות
25 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בסיס (12 חתיכות)

יבשים 

 

1 כוס קמח מלא, כוסמין או חיטה 

 

1 כוס קמח לבן, כוסמין או חיטה

 

1/2 כוס קמח שקדים (שקד טחון) 

 

1/2 כוס סוכר קוקוס / קנים / חום 

 

רטובים 

 

2 כפיות תמצית וניל 

 

2/3 כוס שמן קוקוס רך (לא מוצק לא נוזלי- הערות בתחתית המתכון)

 

1/4 כוס חלב קר- סויה / שקדים / אורז 

מילוי 

20 תותים קצוצים דק דק 

 

5 תותים חתוכים לקוביות 

 

3-4 כפות סירופ מייפל / אגבה 

 

1/2 1 כפות קמח טפיוקה / קורנפלור + 2 כפות מים 

קרמבל 

1 כוס שיבולת שועל דקה 

 

3 כפות קמח כוסמין מלא 

 

1/3 כוס קוקוס טחון (לא חובה אבל מוסיף המון) 

 

1/2 כפית קינמון 

 

1/2 כוס סוכר קוקוס / קנים / חום

 

1/3 כוס שמן קוקוס רך 

 

מה עושים

בסיס

להדליק תנור על 150 מעלות

בקערה לערבב את כל המרכיבים היבשים

להוסיף מרכיבים רטובים ולערבב טוב

ללוש לבצק אחיד (שימו לב להערות בתחתית המתכון)

להעביר לתבנית מלבנית 30/15 מרופדת בנייר אפייה (כולל דפנות)

לשטח ולהדק טוב טוב ולהכניס לתנור ל 15 דקות

מילוי

בקערית לערבב קמח טפיוקה + 2 כפות מים

בסיר קטן להניח 20 תותים קצוצים דק

להוסיף את תערובת הטפיוקה והמייפל

לבשל יחד על אש בינונית – גבוהה תוך כדי ערבוב 5-6 דקות עד שמסמיך מאוד

לכבות את האש

קרמבל

לערבב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת גושים ופירורים

הכנה ואפייה

לאחר 15 דקות להוציא את התבנית מהתנור

להעלות את המעלות בתנור ל 180מעלות

להעביר את תערובת התותים מהסיר ישר על הבצק החם

לפזר מעל 5 תותים קצוצים

לפזר מעל את הקרמבל באופן אחיד

להחזיר לתנור ולאפות 30-35 דקות עד שהקרמבל זהוב

הגשה

לקרר לפחות שעתיים (ותמיד עדיף יותר)

להוציא את הבצק מהתבנית ולהניח על משטח יציב

לחתוך לריבועים או מלבנים

לשמור בכלי סגור או במקרר או בטמפרטורת החדר (בקיץ לשמור במקרר)

הערות והמרות:

  • כדי להגיע למרקם של שמן קוקוס רך: אם קיץ פשוט לשים את שמן הקוקוס במקרר לבערך רבע שעה. אם חורף להניח אותו במקום חמים עד שהוא טיפה מתרכך. אם אביב או סתיו הוא בדרך כלל בדיוק בטקסטורה הנכונה 🙂
  • לגבי הבצק בבסיס- אם אתם עובדים בחדר מאוד חם (קיץ בלי מזגן בתל אביב או משהו בסגנון) יכול להיות שהבצק יהיה שומני ממש ולא יתגבש- שימו אותו במקרר לחמש דקות, תוציאו ותמשיכו לעבוד
  • את התותים אפשר להחליף ב- פירות יער, אננס, מנגו, אפרסק, קווי, אוכמניות וכו‘
  • את שיבולת השועל אפשר להחליף בקוקוס טחון או שבבי קוקוס (עם תוצאה קצת שונה)
  • את שמן הקוקוס אפשר להחליף רק במרגרינות למינהן ואני כמובן ממש לא ממליצה (!!!)


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים