היי היי!
אני מתרגשת ממש. זו התקופה בשנה שאני הכי אוהבת.
האביב בשיאו, וחג שבועות, החג האהוב עליי מכל החגים, מתקרב.
אני יודעת שכבר סיפרתי לכם את זה בעבר, אבל זה פשוט כל כך מתקשר אצלי לחג הזה שאני חייבת לספר שוב.
כשהייתי קטנה אצלנו בבית, חג שבועות היה חג מאוד מיוחד.
זה החג האהוב על אמא שלי ומאז שהייתי ילדה היא לימדה אותנו שחג השבועות זה חג האהבה.
כל החג לבשנו לבן ואני זוכרת את ההתרגשות הזו של ללכת עם אמא לשדה לקטוף שיבולים.
את היופי הזה של לסדר את השיבולים הזהובות בכל פינה בבית ואת התחושה הזו של התחדשות ואהבה באוויר.
וכמובן האוכל… אני גדלתי על בלינצ'סים עם גבינה, קינמון וצימוקים ויש לי הרגשה די גדולה שמתכון טבעוני שכזה הולך לעלות מאוד בקרוב לבלוג… 🙂
והשנה יש לי עוד סיבה להתרגשות והתחדשות.
לפני שבוע, אחרי מלא זמן שאנחנו מפלרטטות עם הרעיון של להכין יחד מתכון, נפגשתי עם אורי שביט, בעלת הבלוג המדהים- טבעוניות נהנות יותר.
לפני המפגש דיברנו וניסינו להחליט איזה מתכונים נכין.
מתוך כל הצחוקים והפיטפוטים פתאום עלה הרעיון של מתכונים לשבועות.
משום מקום אורי שלפה שני ספרים מהילדות שלה והכריזה- את תעזרי לטבען מתכונים שאבא שלי היה מכין לי כשהייתי ילדה!
ואתם מכירים אותי- רק תתנו לי אתגרי טבעון ואני שם.
קבענו לנו דייט ונפגשנו על הבוקר בשוק לוינסקי ליד הבית שלי כדי לעשות את הקניות למתכונים.
כשהגענו אליי הביתה כבר היתה לנו תוכנית שלמה וקפצנו למטבח להתחיל לעבוד.
אחחחח כמה כיף זה להכין מתכונים עם בלוגרים ועמיתים למקצוע.
לא הפסקנו לצחוק, לדבר, לחלוק חוויות, לתת עצות ולשמוע סיפורים ותוך כדי זה התהוו פה במטבח שתי עוגות טבעוניות מטורפות!
היום אני הולכת לחלוק אתכם את המתכון הראשון וחכו חכו מה עוד בדרך לשבוע הבא…. 🙂
אז חברים- מתכון טבעוני מדהים לעוגת גבינה טבעונית עם ריבת תותים, בהשראת הספר "עוגות לכל עת" של נירה שויאר.
זה כל כך טעים!!!!!
יאללה לכו להכין.