10K
היי אהובים.
מי מכם שעוקב אחרי עמוד הפייסבוק של הבלוג אולי ראה את הוידיאו שפירסמתי אתמול.
העמוד של הבלוג הגיע אתמול בבוקר ל 10,000 עוקבים.
10,000 זה לא מעט…
מצד אחד ידעתי שזה יגיע, הרי כמה דקות לפני זה המספר עמד על 9,998 אבל משום מה ברגע שהמספר התחלף, התחלתי לבכות.
התרגשתי. איך אפשר שלא?
אחרי פירסום הוידאו שבו אני אומרת לכל העוקבים של הבלוג (לכם!!) תודה, זרמו אינסוף הודעות ותגובות שהשאירו אותי נרגשת במשך כל היום.
אז גם פה, אני רוצה להגיד לכם תודה. מה זה תודה? תודה ענקית, תודה עצומה, תודה מכל הלב! 🙂
ברגע שראיתי את ה 10K ידעתי מה אני מכינה לבלוג.
הרגשתי שאני צריכה לפנק והפעם, את עצמי. ומה אני הכי אוהבת?
קאפקייקס תותים!
הכנות שלב ראשון- בצק (9 קאפקייקס)
לבצק השתמשתי בחבר הכי טוב החדש שלי- קמח כוסמין מלא.
אז לתוך קערה לנפות 1/2 2 כוסות קמח (להעביר דרך מסננת רשת דקה).
להוסיף:
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח ולערבב טוב
בקערה נוספת לערבב:
3/4 כוס חלב סויה מעט חם
1 כפית חומץ (רגיל/ תפוחים/ חומץ יין)
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן קוקוס מומס
1/3 כוס סירופ אגבה (אפשר להמיר במייפל או סוכר חום)
1 כף פשתן טחון
בהדרגה להעביר תערובת יבשה לרטובה ולערבב.
להוסיף 3 תותים חתוכים לקוביות קטנות וקלערבב קצת.
שלב שני- אפייה
להדליק תנור על 170 מעלות.
לסדר מג'טים של קאפקייקס בתבנית קאפקייקס.
לחלופין אפשר להשתמש במג'טים מקרטון ואז לא צריך תבנית.
למלא בלילה בכל גומה 3/4 גובה.
את התבנית להכניס לתנור ולאפות 18-20 דקות.
הקאפקייקס מוכנים כשקיסם יוצא נקי ממרכז הקאפקייקס שבמרכז התבנית.
לתת לתבנית לעמוד 5 דקות ואז בעדינות להוציא את הקאפקייקס ולהעביר לרשת לקרור סופי.
לקרר לחלוטין לפני ציפוי.
שלב שלישי- ציפוי
בזמן שהקאפקייקס מתקררים נכין את הציפוי.
בבלנדר להניח-
1/4 2 כוסות שקד קלוף פרוס, מושרה ללילה או מבושל 20 דקות (למדוד אחרי השרייה או בישול)
1/2 כוס שמן קוקוס נוזלי
1/3 כוס סירופ אגבה
3 תותים חתוכים או פטל (לפטל יש צבע חזק יותר)
לעבד את המרכיבים עד לקבלת משחה חלקה לחלוטין.
להעביר לכלי סגור ולהניח במקרר לחצי שעה לפחות להתייצבות.
שלב אחרון- ציפויים וקישוטים
כשהקאפקייקס התקררו לחלוטין והציפוי התייצב במקרר אפשר להתחיל לצפות ולקשט.
להעביר את הציפוי לשקית זילוף או לסתם שקית סנדוויץ' עבה עם פינה חתוכה.
לקשט כל קאפקייק בנדיבות בציפוי.
מעל הציפוי אפשר לפזר תותים חתוכים או שלמים.
את הקאפקייקס להעביר לכלי סגור.
לשמור בקרור.
עשר דקות לפני הגשה אפשר להוציא מהמקרר.
תודה
אני מקווה שנהניתם מהמתכון.
מכל המתוקים בעולם, זה הקינוח האהוב עליי.
לא חובבת שוקולד, לא אוהבת קצפת, לא אוהבת קרמל. קאפקייקס תותים, זה הדבר!
ופעם אחרונה, אם קראתם עד לכאן, אני רוצה שוב להגיד לכם תודה.
אתם מקסימים ואני אוהבת אתכם.
🙂